2 απ’ τα πιο κουραστικά παραδείγματα προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ

2 απ’ τα πιο κουραστικά παραδείγματα προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία απ' το σάιτ της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη που έχει τη λεζάντα «Αρτα Ολγα χέρι κοντινό»
9


 

Όλες οι κυβερνήσεις σπινάρουν τα γεγονότα, αλλάζουν την έννοια των λέξεων και προωθούν τη δική τους αφήγηση. Κανένα απ’ τα non paper τους δεν έχει την παραμικρή αυτοκριτική νύξη ή οποιαδήποτε παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα τέλεια, πράγμα που έκανε φυσικά πριν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά όμως τώρα είναι πως τα λάθη ή τα ψέματα δεν μασκαρεύονται καν με προσοχή. 

 

Όπως η Αυγή, το κομματικό μιντιακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που θριαμβολόγησε για τον Τσίπρα «τον πρώτο Πρωθυπουργό που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο» τη μέρα που στην πραγματικότητα ο Τσίπρας (ο τέταρτος ή πέμπτος Πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο) πήγε κι έφυγε τρέχοντας στο Πολυτεχνείο για να αποφύγει το κράξιμο και το λιντσάρισμα. 

 

Αυτή η αγωνία όχι απλώς να δικαιολογήσουμε τα στραβά, αλλά να τα μετατρέψουμε με τρόπο μαγικό σε σούπερ θετικά κυριαρχεί στην επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που μοιάζει να έχει επηρεαστεί απ’ τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ σε παραπάνω από έναν τομείς. 

 

Πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση μάς είχε διαβεβαιώσει ότι πέρα απ’ το Μνημόνιό της θα εφάρμοζε ένα «παράλληλο πρόγραμμα» το οποίο ήταν μάλιστα ήδη έτοιμο από τότε -αρχές Σεπτεμβρίου. Σχεδόν 3.5 μήνες μετά, θυμήθηκε να φέρει στη Βουλή μερικά ψιλολοϊδια και κάτι ρουσφετάκια, χωρίς να τα έχει συζητήσει με την Τρόικα και χωρίς να έχει παρουσιάσει κοστολογημένες αναφορές (το τελευταίο μου θυμίζει τους μήνες της διαπραγμάτευσης του Βαρουφάκη). 

 

Οι δανειστές δεν το δέχτηκαν και η κυβέρνηση με τρόπο ντροπιαστικό για την ίδια το απέσυρε όπως όπως., σαν tweet που διαγράφηκε νωρίς.  

 

Ευτυχώς όμως υπάρχει και η Συριζαϊκή Επικοινωνία: Απ’ το ίδιο απόγευμα η κυβέρνηση έδωσε τη γραμμή πως το «παράλληλο πρόγραμμα» δεν αποσύρθηκε λόγω των δανειστών αλλά εξαιτίας των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης!

 

Λες και είναι πολύ συνηθισμένο κάτι τέτοιο μ’ αυτήν την κυβέρνηση! Εδώ δεν απέσυρε τα πιο σκληρά νομοσχέδια παρότι όλη η αντιπολίτευση έκανε φασαρία και καταψήφιζε, και θα απέσυρε ξαφνικά ένα που δεν ήταν καν σκληρό; Σήμερα μάλιστα οι δικαιολογίες εμπλουτίστηκαν: «Αν δεν αντιδρούσε η αντιπολίτευση, οι δανειστές δεν θα μάθαιναν τι θα ψηφίζαμε». Δηλαδή, από μπρος κουτοπονηριά και από πίσω αποποίηση ευθυνών. 

 

Διαβάστε όμως και αυτό:

 

 

Με μπόλικη έπαρση, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ βουλώνει στόματα της τρόικας εξωτερικού και… εσωτερικού (εδώ οι κινδυνολόγοι είναι όλα τα άλλα κόμματα πλην της κυβέρνησης), πανηγυρίζοντας για την ελληνική επιτυχία. 

 

Μόνο που αν διαβάσεις το άρθρο της Αυγής βλέπεις ότι η ελληνική επιτυχία αφορά τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013, περιόδου στην οποία κυβερνούσε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και μετά η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, και που προφανώς δεν απορροφήθηκαν ξαφνικά όλοι οι πόροι τους το τελευταίο δίμηνο.

 

Ο υφυπουργός υποστηρίζει ότι χάρη στη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ (και όχι ας πούμε στην υπογραφή του Τρίτου Μνημονίου…) υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο από το Ευρωκοινοβούλιο (αύξηση κοινοτικής χρηματοδότησης στο 100% για την περίοδο 2007-2013 και διπλασιασμό της προκαταβολής για την περίοδο 2014-2020). Ταυτόχρονα η Αυγή μπλέκει και διάφορα άλλα που κι αυτά παρουσιάζονται σαν σούπερ επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ: “Δεύτερη πρωτιά μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε το υπουργείο Οικονομίας σε σχέση με την απορροφητικότητα του παλαιού και νέου ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση «η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη με βάση το ποσοστό απορρόφησης όσον αφορά στα προγράμματα της περιόδου 2007-13. Πρόκειται για τη δεύτερη πρωτιά μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς προ ημερών η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που έχει εγκεκριμένο το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος μεταξύ των 28 μελών της ΕΕ που μπορεί, ήδη πριν εκπνεύσει το 2015, να υποβάλλει αιτήματα πληρωμής για όλα τα προγράμματα της νέας περιόδου.”

 

Πραγματικά κουράζει η επικοινωνιακή τακτική. Δεν είναι κάθετί που κάνει η κυβέρνηση καταστροφικό: σε κάποιους τομείς προσπαθεί πραγματικά. Ούτε όμως είναι ό,τι κάνει καταπληκτικό - το βλέπουμε και το βιώνουμε. 

 

Όταν μια κυβέρνηση πάντως κατηγορεί τα ΜΜΕ για προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καλό θα είναι να είναι πρώτα σίγουρη ότι δεν το κάνει κι η ίδια. 

 

 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
όποιος θέλει να δει απο που πηγάζει η διαπλοκή, η παραπληροφόρηση και η ανάγκη για λαϊκισμό των πολιτικών κομμάτων,ας διαβάσει το παρακάτω άρθρο. Με όσα λέει ο Άρης συμφωνώ http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89
Όλα αυτά που λες είναι αυτονόητα για κάποιον με λίγο μυαλό στο κεφάλι του. Εμένα η απορία μου είναι το σε ποιούς τομείς "προσπαθούν πραγματικά".
Θα αναρωτιόταν κανείς παρακολουθώντας την καθημερινή προπαγάνδα του Τσίρκου "καλά είναι δυνατόν στην εποχή της διάχυσης της πληροφορίας να λένε τέτοιες μπούρδες; Για πόσο καθυστερημένο περνάνε τον ελληνικό λαό";;Κι εκεί η απάντηση είναι αποκαρδιωτική.
αλλο προπαγανδιστικο ψευδοεπιχειρημα που χρησιμοποιεται πολυ: "και θα αφησουμε την χωρα σε αυτους που την κατεστρεψαν"α) αυτοι που σημερα κυβερνουν,με αυτους που την κατεστρεψαν ειναι τα ιδια φυσικα προσωπα!!! Σπιρτζης, Δουρου, κλπ αλλα και Καμμενος κλπ που βρισκοντουσαν φυσικα το 2004 2007 κλπ. Η δε Δουρου ως συμβουλος Τσοχατζο με ποιο θρασσο μπορει να εγκαλει τους αλλους οτι "κατεστρεψαν την χωρα"β) η χωρα δεν καταστραφηκε απο καποιους τριτους, αλλα απο τους ψηφοφορους αυτα τα χρονια. Ειναι τρομερα λαικιστικο, ακριβως οπως και το ολοι μαζι τα φαγαμε, ο λαος να ειναι αμετοχος για αυτη τη καταστροφη. Το δε γλειψιμο του λαου απο την εξουσια του συριζα δεν εχει τελειωμο. Επομενως αυτοι που συμμετειχαν στην καταστροφη της χωρας, ο ελληνικος λαος με τις επιλογες του, εχει αλλαξει;;; Οχι ψηφιζει κατα πλειοψηφια με τον ιδιο ακριβως τροπο που κατεστρεψε την χωρα.Δεν θα συνεχισω με το γ) το οποιο απαιτει και καποια φαια ουσια, την Δουρου ειναι ευκολο να καταλαβουμε οτι ειναι η ιδια που "κατεστρεψε την χωρα". Αλλα αν συνεχιζα θα επρεπε να βαλουμε και ενα γ που να λεει οτι ο χωρος του Συριζα ειχε την ιδεολογικη ηγεμονια, στην ησονα προσπαθεια, στην μη αξιολογηση, στο βολεμα, στην διαταξη που επιτρεπει σε μια καθηγητρια μεσης εκπαιδευσης να χρηματοτοδειται για να εκτελει ερευνητικη εργασια, ενω υπαρχουν θεσεις κενες και στην εκπαιδευση και στην ερευνα. Δεν ειναι οτι δεν τα εκαναν και οι αλλοι. Ειναι οτι ολοι μαζι βαραγαν τα νταουλια για να χορευουν οι κλικες τους στον ιδιο αρρωστο σκοπο.
'Ενα τεσσάρι του 1968 στην Κυψέλη το κοστολόγησαν 92-000 Ευρω .Πληρωνω περιπου 400 ευρω σε Ενφια. Ο συριζα είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει αυτόν τον φόρο.Δεν το έκανε. Το εφάπαξ καθυστερει απίστευτα-βγαλτε επιτέλους τον καινούργιο μαθηματικό τύπο για το πως θα υπολογίζεται, και δώστε τα τσεκουρεμενα ποσά στον κόσμο που έχει προγραματίσει εγχειρήσεις και άλλα πολύ επείγοντα πράγματα- και όχι βέβαια διακοπές στο Μπαλί.Διέκοψα να πληρώνω τον τάφο των γονιών μου στο νησί -εν έχω πια χρήματα.Τους ειδοποίησα να πάρω τα οστά. Δεν θα ξαναψηφήσω σύριζα
Αν δε λυπόμουν τον κακομοίρη το Ζακυνθινό που φαίνεται να περνάει μεγάλο λούκι, θα σού έλεγα ότι μια χαρά του την είπες! Όλοι οι γνωστοί μου ψηφίσαν Τσίπρα γιατί τους παραμύθιασε για "σκλερές διαπραγματεύσεις" και τώρα ζητάνε 1 € για να πάρουν τη δόση τους αλλά εννοούν τυρόπιτα!
οι 600 καθαριστριες ομως εχουν ξανα δουλεια. ορισμενες δε ως υπαλληλοι του δικαστικου σωματος πλεον.Το οτι βεβαια η ανεργια λογω του 2014 αυξηθηκε ή δεν μειωθηθε οσες καποιες δεκαδες χιλιαδες θεσεις εργασιας δεν εχει καμια σημασια. Μπορεις να μεταναστευσεις στους τρισκαταρατους δανειστες.
Πολύ αργά για δάκρυα. Το μέγεθος της απάτης ΣΥΡΙΖΑ βρωμούσε από χιλιόμετρα μακριά, πολύ πριν τις εκλογες του Ιανουαρίου 2015. Πολλοί σας τα λέγαμε. Εσεις που τον ψηφίσατε λουστείτε τα τωρα. Εμείς οι άλλοι τι φταίμε;