Ακούγεται πως ο Καραμανλής θα βγάλει τον Καμμένο απ' την κυβέρνηση για να βάλει την ΝΔ

Ακούγεται πως ο Καραμανλής θα βγάλει τον Καμμένο απ' την κυβέρνηση για να βάλει την ΝΔ Facebook Twitter
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου
14

Ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε πως σύμφωνα με όσα ξέρει (και συνήθως ξέρει πολλά, και τα «καρφώνει» όλα κατευθείαν), ο Κώστας Καραμανλής κινεί όλα τα νήματα της πολιτικής σκηνής. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού συμβούλεψε τον Τσίπρα να υποχωρήσει και να δεχτεί το Τρίτο Μνημόνιο, αφού απ' το παρασκήνιο επενέβη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ (χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, στον πρώτο τουλάχιστον γύρο) τώρα προσπαθεί να ξαναβάλει την ΝΔ στην κυβέρνηση ώστε να γίνει κάποιου είδους Οικουμενική. 

Δήλωσε ο Λεβέντης σήμερα: «Προσωπικά θα προτιμούσα αρχηγό στη Ν.Δ. τον Μεϊμαράκη, επειδή τον στηρίζει ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Καμμένο και ευνοεί την κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετάσχει η ΝΔ του κυρίου Μεϊμαράκη» Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.»

Ας μιλήσει και κυρίως ας πράξει ξεκάθαρα. Όχι άλλοι Ρουσόπουλοι, όχι άλλοι Αντώναροι. Ας προσπαθήσει να κάνει πράξη αυτά που πιστεύει, χωρίς δολοπλοκίες, κρυφά σχέδια, και «συνομιλητές» του που μεταφέρουν τις απόψεις του.

Δεν θέλω να μείνω στο αν το αποτέλεσμα των εικαζόμενων μηχανορραφιών του Κ. Καραμανλή θα είναι θετικό για τη χώρα ή όχι - μακάρι να είναι. Θέλω απλώς να πω πόσο κουραστική είναι η υπόθεσή του. 

Έγινε Πρωθυπουργός, δεν έκανε τίποτα, μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Επειδή ήταν συμπαθής, κι επειδή δεν έσκασε η βόμβα της χρεοκοπίας του στα δικά του χέρια αλλά στων επόμενων έχει διατηρήσει ένα καλτ στάτους. Αν βάλουμε και μερικές θεωρίες συνωμοσίας («δεν έκανε τίποτα και μας άφησε να χρεοκοπήσουμε επειδή τον απειλούσαν οι ξένοι και οι μασόνοι!») φτιάχνουμε έναν λαϊκό ήρωα. 

Αν δεχτούμε ότι τον απειλούσαν οι Αμερικανοί κι αυτός αντί είτε να υψώσει το ανάστημά του ή να παραιτηθεί άμεσα, έμεινε πρωθυπουργός για 5.5 χρόνια απραξίας, τότε πρέπει να δεχτούμε ότι συνειδητά μας κατέστρεψε. Η προσπάθειά του να κρατήσει χαμηλό προφίλ έκτοτε συνοδεύεται από συνεχείς φήμες τροφοδοτούμενες απ' τους «κύκλους» του.  («Έξαλλος ο Καραμανλής με το τάδε, σύμφωνα με τους κύκλους του», «δυσαρέσκεια Καραμανλή, σύμφωνα με διαρροές στενών συνεργατών του», «τον άκουσε όλη η Ραφήνα!, σύμφωνα με τους δικούς του.»)

Τώρα, παρότι οι απειλές (;) για τη ζωή του δεν υφίστανται πια, ο Καραμανλής συνεχίζει την τακτική της κρυψίνοιας, προσπαθώντας να επηρεάσει κυβερνήσεις και κόμματα κρυμμένος στις σκιές, δίνοντας δαχτυλίδια σε υποψηφίους της επιλογής του, συμβουλεύοντας Αριστερούς Πρωθυπουργούς που τον λατρεύουν, φυτεύοντάς μας ακόμα και έναν πανάχρηστο υπουργό του ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ακούγεται πως ο Καραμανλής θα βγάλει τον Καμμένο απ' την κυβέρνηση για να βάλει την ΝΔ Facebook Twitter
Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Υπάρχει όμως κάτι τίμιο και χρήσιμο που ο κύριος Καραμανλής μπορεί να κάνει: Να ξανακατέβει στην αρένα. Να προσπαθήσει να γίνει αρχηγός κόμματος, και μετά Πρωθυπουργός και να επηρεάζει ο ίδιος, άμεσα και στα φανερά τις εξελίξεις, έχοντας την ψήφο του ελληνικού λαού. 

Ας μιλήσει και κυρίως ας πράξει ξεκάθαρα. Όχι άλλοι Ρουσόπουλοι, όχι άλλοι Αντώναροι. Ας προσπαθήσει να κάνει πράξη αυτά που πιστεύει, χωρίς δολοπλοκίες, κρυφά σχέδια, και «συνομιλητές» του που μεταφέρουν τις απόψεις του. Το προσπάθησε το 2004-09 και απέτυχε παταγωδώς. Μπορεί να έφταιγαν άλλοι, οι απειλές ή οι εξωγήινοι. Ας ξαναπροσπαθήσει όμως, χωρίς να κρύβεται (όπως κρύφτηκε και στην ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης). 

Αυτό όμως θα σήμαινε δουλειά. Θα σήμαινε κούραση. Και θα σήμαινε πολιτική φθορά. Ο άνθρωπος που δούλευε ελάχιστα όσο ήταν Πρωθυπουργός και που προς το τέλος είχε δηλώσει και «κουρασμένος», μάλλον θέλει να διατάζει και οι άλλοι να κάνουν. Αν τα πράγματα πάνε καλά, καλώς, αν όχι, δικό τους πρόβλημα - η φήμη του παραμένει ακέραια. Μέχρι να τον κάνει κάποιος Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ησυχάσει... 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Πραγματικά απορώ που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποστηρίζουν τον (όχι τυχαία) Κωστάκη. Και μετά μιλάνε για σανό από τον Τσίπρα.Τελικά ο σανός θα έπρεπε να είναι το εθνικό μας φαγητό...
Δεν υπάρχει σωτηρία, Δον. Μιλάμε για παρωπίδες ενσωματωμένες, σαν tatoo μπλε, πράσινο, κτλ. Ξεχνάμε όλους αυτούς τους απίστευτους υπουργούς (Πολύδωρας, κτλ) λες και τους είχε διαλέξει η γιαγιά μου. Η οποία γιαγιά μου επίσης καταστρατήγησε το ΑΣΕΠ (420 μοριάκια έδινε η βυσματική προϋπηρεσία με το νόμο Παυλόπουλου, vs. 300 το διδακτορικό), άσε δε την συνέντευξη. Άντε από 'δω.
Ο Καραμανλής είχε εκλεγεί πρωθυπουργός με σύνθημα τη πάταξη φοροδιαφυγής, διαφθοράς και ανεργίας. Δεν έκανε απολύτως τίποτα σε αυτές τις κατευθύνσεις, αντιθέτως λόγω της αδιαφορίας του τα προβλήματα γιγαντώθηκαν ακόμα περισσότερο.Ήταν ο τελευταίος των πρωθυπουργών που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη καταστροφή. Γνώριζε τα νούμερα, ήξερε ότι από στιγμή σε στιγμή η χώρα θα εκραγεί και το 2009 έκανε τη πιο άθλια προεκλογική εκστρατεία μεταπολιτευτικά, επίτηδες για να χάσει και να πηδήξει πρώτος από καράβι που καιγόταν. Δειλία, ανικανότητα, αδιαφορία, με αυτό το τρίπτυχο πολιτεύτηκε. Βέβαια ένα πράγμα δεν ήταν, προδότης, πράγμα που δεν είναι καθόλου αυτονόητο όπως φάνηκε από τον διάδοχό του. Ίσως να μην προκύπτουν ποινικές ευθύνες στη περίπτωσή του Καραμανλή. Όμως, το ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι ακόμη επηρεάζονται από αυτόν είναι άλλη μια απόδειξη της επικείμενης αποκάλυψης με ζόμπι που θα ξεσπάσει στη χώρα μας.
Ο Καραμανλής βαριέται που ζει, ανάθεμα και αν κινεί τα νήματα ή έχει όρεξη να επιστρέψει. Τον αντιμετωπίζουν ως ογκόλιθο (!) της πολιτικής απλά και μόνο λόγω ονόματος, ανύπαρκτος είναι.
τελικά μας γοητεύουν πολύ και τα σεναρια και οι εξαδάκτυλοι βασιλιάδες, οι Κωνσταντίνοι, τα παιδιά του λαου, τα παιδιά του Αντρέα και οι ευφυείς ωραίοι κλπ κλπ οπότε ως λαός θα ζήσουμε πολλά μνημόνια ακόμη!
Βγάζεις εμπάθεια κάθε φορά που αναφέρεσαι στον Καραμανλή. Ας πούμε ο Τσίπρας, ο Πανανδρέου, ο Σημίτης τι παραπάνω έκαναν δηλαδή και λες ότι ο Καραμανλής ήταν ο αχρηστότερος όλων; Όταν κρίνουμε τους πολιτικούς, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις συνθήκες που επικρατούσαν όσο κυβέρνησαν. Ας τολμόυσε κανένας την περίοδο Καραμανλή να μιλήσει για μειώσεις μισθών, για περικοπές και ελλείματα. Την περίοδο της εθνικής περηφάνιας, των Ολυμπιακών Αγώνων, του Euro. Το 2007 αν θυμάσαι Άρη ο Καραμανλής ανακοίνωσε πάγωμα μισθών στο δημόσιο. Πάγωμα έτσι, που σημαίνει ότι θα σταματούσαν για κάποια χρόνια να αυξάνονται (!) οι μισθοί. Θυμάσαι τι έγινε; Σηκώθηκε όλη η Ελλάδα στο πόδι λες και τους σφάξαν στο γόνατο. Μερικά χρόνια αργότερα τους κόβαν τους μισθούς στην μέση και δεν έβγαζαν άχνα γιατί ο διπλανός δεν είχε καν δουλειά. Θυμάσαι τι γινόταν όταν ο Καραμανλής πήγε να φέρει την Cosco στην Ελλάδα; Όλοι οι βρωμοσυνδικάλες του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς ξεσηκώθηκαν και έλεγαν ότι ξεπουλάει την χώρα.Λάβε υπόψιν επίσης ότι το 2009 είχε τα @@@@ να βγει και να πει την αλήθεια. Και ξέρουμε όλοι τι έγινε μετά. Γι αυτό σου λέω. Χωρίς να υπερασπίζομαι τον ύποπτο ρόλο που παίζει από εκεί και ύστερα, πάντα από το παρασκήνιο και γελώντας με όλους αυτούς που τον περιμένουν σαν Μεσσία και τον θεωρούν εθνικό κεφάλαιο για την χώρα, πιστεύω πως παραείσαι σκληρός μαζί του. Υ.Γ.: Οι απειλές για την ζωή του από ότι έχει μαθευτεί ξεκίνησαν το 2007 μετά και το βέτο στα Σκόπια, όχι πριν αναλάβει όπως λες.
Ο ΓΑΠ και οι άλλοι (παρότι δεν ήταν οι άμεσοι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία, όσο ήταν ο Καραμανλής) έχουν απαξιωθεί πλήρως και τους βρίζει όλος ο κόσμος. Τον Καραμανλή σχεδόν κανένας, κι όταν τον κριτικάρω εγώ θεωρείται εμπάθεια...Υπάρχουν πολλές αιτιολογίες για το γιατί δεν έκανε τίποτα, το γεγονός όμως παραμένει. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πότε άρχισαν οι απειλές, μία είναι αυτή με το σκοπιανό, μία με τους αγωγούς νωρίτερα, ενώ μη ξεχνάμε και τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων πιο πριν.Συνεχίζω να είμαι σκληρός μαζί του γιατί αντί να βγει και να μιλήσει -έστω και με μισόλογα αν δεν μπορεί να τα πει όλα- για το τι συνέβη (και ίσως να τον κατανοήσουμε/συγχωρήσουμε), συνεχίζει να λουφάζει, αφήνοντας τους κύκλους και τα περιβάλλοντά του να διακινούν τις θεωρίες συνωμοσίας.Νομίζω όμως ότι θα συμφωνήσεις πως αν ήθελε να κάνει δουλειά τώρα και να βοηθήσει τη χώρα όπως φαντάζομαι ότι λέει, θα μπορούσε, μην έχοντας το βραχνά των «δολοφονικών απειλών» εναντίον του, να κατέβει στην ενεργή πολιτική. Δεν το κάνει. Δεν θέλει ούτε να κουραστεί, ούτε να πάρει ρίσκα ούτε να διακινδυνεύσει την απώλεια της λατρείας του λαού. Προτιμά να βάζει τους άλλους να κάνουν τις δουλειές, κι αυτός να τιμηθεί ως ΠτΔ εν καιρώ...
Θα συμφωνησω σε όλα Άρη εκτός από το άμεσα υπεύθυνος για τη χρεοκοπία. Ήταν υπεύθυνος αλλά όχι ο μόνος και όχι ο μείζων. Ο Σημίτης λίγα έκανε; Μην ξεχνιομαστε. Και αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί άμεσα υπεύθυνος ήταν και ο Ανδρέας με το "δωστα όλα Τσοβόλα" και τον "πόλεμο" κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που συνέχισαν βέβαια όλοι (σχεδόν)!
Έχεις δει αυτή τη φωτογραφία;http://www.lifo.gr/uploads/image/811302/1010768_680253968667861_276315127_n.jpgΑυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος κι όχι πχ. ο Ανδρέας (που έβαλε φυσικά κι αυτός τα λιθαράκια του, μην πω τις κοτρώνες του!)
Άρη συμφωνώ σε ενα βαθμό για την κριτική σου στον Καραμανλή, κυρίως σε ο,τι αφορά την απραξία που έδειξε στη διαρκεια της πρωθυπουργίας του, όμως θα διαφωνήσω στο... "Ο ΓΑΠ και οι άλλοι (παρότι δεν ήταν οι άμεσοι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία, όσο ήταν ο Καραμανλής)"...Για θυμήσου λίγο σε παρακαλώ την άνοιξη του 2009, όταν ο Καραμανλής έκανε μια προσπάθεια καλώντας τους πολιτικούς αρχηγους να υπάρχει μια συναίνεση σε μια περιοριστική οικονομική πολιτική. ο ΓΑΠ απλά ζήτησε εκλογές. Για σκέψου σε παρακαλώ τις ομοιότητες μεταξυ ΓΑΠ κ Αλέξη και εκείνης της πολιτικής περιόδου με τον περσινό χειμώνα .Παροχολογία, προεδρικές κλπ ... που κατέληξαν και οι δύο? Ο ΓΑΠ με μια απίστευτη καθυστέρηση αφησε τα spread να πάνε στο Θεό και αφησε να δημιουργηθούν και οι τυπικές πλέον συνθήκες για το 1ο μνημόνιο. Ο Αλέξης αποτελείωσε οικονομία, τραπεζικό συστημα κλπ καθυστερώντας επίσης με την "σκληρή" διαπραγμάτευση και έφερε το 3ο μνημόνιο!Ευθύνη δεν έχουν μονο αυοί που σε ρίχνουν στο νερό αλλά και αυτοί που στη συνέχεια σε βουλιαζουν Με ενοχλεί η τακτική "πίσω από τις κουρτίνες" αν αληθεύει... και ο Καραμανλής έχει τις ευθυνες του, αλλά δεν δημιούργησε τις αιτίες της χρεωκοπίας. Όσο για βρίσιμο, ξεχνάς ισως το τι ακουσε τον πρώτο καιρό. Ούτε οι ΝΔ δεν τον στηριξε. Και ετσι όπως το πάμε στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλέαςπου "ατιμη κοινωνία, αλλους τους ανεβαζεις και άλλους τους κατεβάζεις" και τον Σαμαρα, αν λεγόταν Καραμανλής σήμερα θα τον νοσταλγούσαν....
''Υπάρχουν πολλές αιτιολογίες για το γιατί δεν έκανε τίποτα, το γεγονός όμως παραμένει.''Μέσα σε μια πρόταση τα συνόψισες όλα λες και ο πρωθυπουργός είναι ο επιγής θεός και είναι όλα στο χέρι του. Εγώ σου είπα τι πιστεύω, οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες για να εξορθολογιστεί το κράτος, άλλωστε γι αυτό οι κυβερνήσεις μετά τον Μητσοτάκη δεν έκαναν τίποτα και απλά περίμεναν να σκάσει η βόμβα στον επόμενο. Γιατί είχαν να κάνουν με ένα λαό μαθημένο στα ρουσφέτια, στις δολοπλοκίες, στην φοροδιαφυγή και στην λογική του ''ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ@@@@@ μας''. Όποιος έκανε το λάθος να πάει να σώσει την βάρκα θα τον έπαιρνε στον πάτο.Ο ΓΑΠ δεν ήταν άμεσος υπεύθυνος για την χρεοκωπία; Ποιος μαγείρευε τα στοιχεία για να μπούμε στο μνημόνιο; Ποιος έλεγε όχι σε όλα μέχρι να γίνει κυβέρνηση; Ποιος μέσα σε 2 μήνες αφού έγινε κυβέρνηση πέταξε μερικά δις για να βολέψει δικά του παιδιά; Μην τρελαθούμε τελείως, αν είναι δυνατόν.Δεν θεωρώ εμπάθεια το να τον κριτικάρεις. Άλλωστε και εγώ του κάνω κριτική σε πολλά. Εμπάθεια είναι το να μην κρίνεις αντικειμενικά. Και ας πούμε ότι πλέον όντως μπορεί να βγει και να μιλήσει. Να πει τι ακριβώς; Να πει ότι ''ξέρετε τα μισά στελέχη της ΝΔ που ήταν στο κόμμα τότε ήταν ανάξια, έκλεψαν, διόρισαν, πήραν μίζα;''; Την επόμενη μέρα διαλύεται το κόμμα που του έδωσε παρακαταθήκη ο θείος του. Να πει ''ξέρετε με παρακολούθησαν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι και σκόπευαν να με φάνε;'';. Δεν γίνονται αυτά. Δεν χρειάζεται να μιλήσει ο Καραμανλής για να καταλάβεις τι γινόταν επί πρωθυπουργίας του. Όσο για το αν ξανακατέβει, αν ήθελε θα μπορούσε. Αλλά προφανώς δεν θέλει να ρισκάρει την εικόνα του και την όνομα του, στο έγραψα και στο πρώτο σχόλιο ότι η όλη μετέπειτα στάση του είναι πλήρως καταδικαστέα. ΠτΔ αν ήθελε να γίνει θα είχε γίνει. Μάλλον περιμένει την επιστροφή του ως πρωθυπουργός σε κάποια οικουμενική ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.
Επίσης, με βάση την φωτογραφία, επειδή πχ ο Σημίτης μείωσε την ψαλίδα όταν μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ είναι καλός; Δεν πάνε έτσι αυτά. Η διετία 2008-2009 είναι προφανώς γιατί προσπάθησαν τότε να βολέψουν όλα τα γαλάζια παιδιά πριν πέσουν. BONUS QUIZ: Άραγε ο υπουργός που διόρισε αυτά τα παιδιά που είναι τώρα;
Τώρα σοβαρά, δε μας φτάνουν όσοι γελοίοι της πολιτικής σκηνής θριαμβεύουν τώρα, θα σηκώσουμε κι από τον πάγκο; Και ποιόν, τον Κώστα το μουγκό, που δεν έκανε τίποτα όταν μπορούσε να κάνει... Δε μας φτάσανε οι τρέχοντες υποψήφιοι για την αρχηγεία, θέμε κι άλλους;