Γιατί μερικές γάτες μοιάζουν με τον Χίτλερ;

Γιατί μερικές γάτες μοιάζουν με τον Χίτλερ; Facebook Twitter
2

Κάποιες γάτες έτυχε να γεννηθούν με ένα μαύρο σημάδι κάτω από τη μύτη, σαν μικρό μουστάκι, με αποτέλεσμα να μοιάζουν με τον Χίτλερ. Η ομοιότητα αυτή σε καμία περίπτωση δεν τις κάνει λιγότερο αξιαγάπητες, ούτε σε όσους τις βλέπουν "μαζεμένες" σε διάφορα κατά καιρούς άρθρα- πόσο μάλλον στα αφεντικά τους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι ένα φαινόμενο απορίας άξιο.

Νέα επιστημονική έρευνα από τα University of Bath και University of Edinburgh, που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications, έρχεται να τοποθετηθεί επί του θέματος, εξηγώντας πως γίνεται μερικά από αυτά τα συμπαθή αιλουροειδή να μοιάζουν με τον Χίτλερ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το μοναδικό μοτίβο της γούνας τους καθορίζεται πολύ πριν γεννηθούν από ένα ελαττωματικό γονίδιο. Η διχρωμία μιας γάτας συμβαίνει όταν τα κύτταρα χρωστικής ουσίας δεν ακολουθούν τις γενετικές οδηγίες που αναπτύσσονται στη μήτρα. 

Το ιδιαίτερο μοτίβο προκαλείται από μια "χαλασμένη" εκδοχή του γονιδίου "kit", το οποίο περιορίζει τον ρυθμό πολλαπλασιασμού των χρωματοφόρων κυττάρων. Αν υπάρχουν ελάχιστα τέτοια κύτταρα, το χρώμα του τριχώματος σε εκείνα τα σημεία παραμένει λευκό.

"Είναι σαν διάχυση- αν ρίξεις μια σταγόνα γάλα σε ένα φλιτζάνι καφέ, το γάλα θα σκορπίσει σε όλο το φλιτζάνι. Τελικά τα κύτταρα απλώνονται μέσω του δέρματος" σχολίασε ο καθηγητής Ian Jackson, από το University of Edinburgh στον Independent. 

Οι επιστήμονες ελπίζουν πως τα συγκεκριμένα συμπεράσματα θα βοηθήσουν επίσης και στην κατανόηση σοβαρών ιατρικών παθήσεων, που οφείλονται στην κυτταρική μετακίνηση κατά τον ενδομήτριο βίο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Τech & Science / Ο CEO της Google DeepMind αναμένει φάρμακα σχεδιασμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη στα «επόμενα δύο χρόνια»

Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Google θα δαπανήσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τους τομείς της με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια