Δανία: Υποχρεωτικά θα σερβίρεται χοιρινό στα δημοτικά κτίρια

Δανία: Υποχρεωτικά θα σερβίρεται χοιρινό στα δημοτικά κτίρια Facebook Twitter
11

Περιοχή στην κεντρική Δανία κατέστησε υποχρεωτικό να είναι πάντα στο μενού στις δημοτικές καντίνες, το χοιρινό, παίρνοντας τα εύσημα από το λόμπι κατά των προσφύγων και της μετανάστευσης αντλώντας έπαινο από το λόμπι κατά της μετανάστευσης το οποίο προωθεί «τον καθαρό δανικό  διατροφικό πολιτισμό».

Το δημοτικό συμβούλιο του Ράντερς αποφάσισε ότι τα δημόσια ιδρύματα οφείλουν να προωθούν τη "δανική κουλτούρα των τροφίμων»,  συμπεριλαμβανομένου και του χοιρινού κρέατος «επί ίσοις όροις με τα άλλα τρόφιμα».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πρόσθεσε ότι δεν θέλει να αναγκάσει κανέναν να φάει το φαγητό που "έρχεται σε αντίθεση με την πίστη ή τη θρησκεία του», ωστόσο η κίνηση αυτή ήταν πρωτοβουλία του αντιμεταναστευτικού Δανικού Λαικού Κόμματος(DPP).

Η εκρπόσωπος του κόμματος ανέφερε ότι "το DPP εργάζεται σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για τον Δανικό πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένου και του πολιτισμού των τροφίμων, και, κατά συνέπεια, πρέπει να καταπολεμήσει τους ισλαμικούς κανόνες και τις άστοχες εκτιμήσεις που υπαγορεύουν τι τρώνε τα παιδιά από τη Δανία".

Αυτός ο "πόλεμος του κεφτέ» ξεκίνησε από μια  εκδήλωση το 2013, όταν η τότε πρωθυπουργός, Helle Thorning-Schmidt, επέκρινε νηπιαγωγεία που είχαν σταματήσει να σερβίρουν χοιρινό, διότι τα παιδιά των μουσουλμάνων αρνούνταν να το φάνε.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτ. : EPA

Διεθνή / Από τις ΗΠΑ, η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία - Να σταματήσει ο αντισημιτισμός που χρεώνει τη βία στη Γάζα στους Εβραίους Ολλανδούς ζήτησε ο Μαρκ Ρούτε
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Καλυτερα να μαθουν όλοι οι άνθρωποι ότι είναι αδύνατον "ο δημιουργός του σύμπαντος" να νοιαζεται για το τι βαζουν στο πεπτικό τους σύστημα. Ευρωπαιοι και μη. Είναι πια καιρός. Ας απαλλαχθούμε απ τις θρησκείες...
Είπες εσύ που πιθανότατα δεν έχεις ιδέα τι είναι θρησκεία.Και για να μαθαίνεις κάποια πράγματα, ο κόσμος ο οποίος ζούμε είναι περαστικός, εαν δεν μπορείς να αποκοπείς απο κάποια υλικα πράγματα πως θα είσαι άξιος να περάσεις "υγιής " στον αιώνιο πνευματικό κόσμο;Και η θρησκεία είναι δικαίωμα του καθενός, εσύ ποιος είσαι που θα μας την καταργήσεις;
@nassos εσύ που το ξέρεις ότι υπάρχει πνευματικός κόσμος; Πέθανες και ξαναγύρισες να μας το πεις;Έλεος πια. Επειδή το διάβασες σε ένα βίαιο μανιφέστο-παραμύθι-για-μεγάλα-παιδάκια δεν σημαίνει ότι υπάρχει κιόλας.
"Είναι πέρα ως πέρα αληθινό""Ίσως θα έπρεπε να αντιμετωπισεις την πραγματικότητα αντί να αρνησε πως υπάρχει."Σοβαρά τώρα;Και ποιός λέει ότι είναι αληθινό; Το βιβλίο; Με αυτή τη χαζή λογική μπορώ να πάρω το "Σιλμαρίλλιον" του Τόλκιν και να πω πως ήταν πραγματικότητα.Κατάλαβε πως απλά πιστεύεις επειδή μεγάλωσες μέσα σε χριστιανική κοινωνία και σου το έβαλαν στο μυαλό όταν ήσουν ακόμα παιδάκι και κατάλαβε επίσης ότι πλέον δεν χρειάζεσαι ένα μπαμπούλα για να ζήσεις τη ζωή σου. Επίσης ο Αη Βασίλης δεν υπάρχει.
Εάν ήταν εύκολο να δεις και να πιστέψεις τότε θα πίστευαν όλοι.Ακριβώς επειδή είναι δύσκολο δεν μπορείς.Σε πληροφορώ πως ακριβώς επειδή πιστεύω δεν φοβάμαι τίποτα και απολύτως κανένα "μπαμπουλα"Επίσης ο Άγιος Βασίλειος υπάρχει! !!Και πίστεψε με, εαν δε ψάξεις τον Χριστό που έτσι και αλλιώς σου έδωσε όλες τις πληροφορίες για να τον βρεις δεν θα σε ψάξει και ο μοναδικός χαμένος θα είσαι εσύ.
«τον καθαρό δανικό διατροφικό πολιτισμό»?Αν τα παιδιά των Δανών σε ένα σχολείο ήταν βετζετέριαν θα τα ανάγκαζαν να τρώνε χοιρινό;Ντροπή, κανένας σεβασμός στη διαφορετικότητα, παρά μόνο επιλεκτικά. Υποκρισία δηλαδή.Όποιος σπέρνει θύελλες θερίζει ανέμους αγαπητή κυβέρνηση της Δανίας.
Από το αρθρο δεν μπορω να καταλάβω εαν σερβίρουν αποκλειστικά χοιρινό ή και χοιρινο. Τότε οντως υπάρχει θέμα, θα πρέπει οι μουσουλμάνοι να έχουν επιλογές σύμφωνα με την θρησκεία τους. Εαν ομως οι μουλσουμάνοι απαιτούν να μην υπάρχει καθολου χοιρινο κρέας τότε συγγνώμη κατι δεν έχουν καταλάβει περί φιλοξενίας ή σεβασμού του τρόπου ζωής της χώρας που βρίσκονται.