''Χτες το μεσημέρι ταξίδευα μαζί με τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για Βαρκελώνη''

Facebook Twitter
18

Status Update
 
 
Χτες το μεσημέρι ταξίδευα μαζί με τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για Βαρκελώνη. Εκείνη τη στιγμή δε τους αναγνώρισα, το πληροφορήθηκα μετά, μόνο διερωτήθηκα ποιοί νά 'ναι αυτοί οι ενοχλητικοί.
 
Οι αεροσυνοδοί προσπάθησαν να συγκρατήσουν την έκπληξη τους (και τα νεύρα τους, φαντάζομαι) όταν τέσσερις μαντράχαλοι έφτασαν μπροστά φουριόζοι ένα λεπτό πριν το αεροσκάφος ξεκολλήσει από το έδαφος φωνάζοντας μια στα ελληνικά και μια στ' αγγλικά "πόσο έχει; πληρώνω-πληρώνω παραπάνω, δε μπορώ να κάτσω εκεί πίσω γαμώ τη πουτάνα μου" και άλλα διάφορα, κοσμητικά.
 
Αργότερα, ακούγοντας το πλήρωμα να λέει μουρμουριστά στα ισπανικά: "τώρα, πώς να τους πούμε να βάλουν τα παπούτσια τους και να κατεβάσουν τα πόδια τους από το ... ταβάνι;" συνέχισα να διαβάζω το "Τελευταίο Τέταρτο" του Τάκη Θεοδωρόπουλου ώσπου έπεσα σ' αυτό το απόσπασμα: (το βιβλίο σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι εξαιρετικό)
 

"Κι έμεινε ο άνθρωπος άφωνος όταν ο Χατζιδάκις, σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, διατύπωσε την εξής απορία: -Κύριε Σαργκάνη, γιατί όταν ο διαιτητής έρχεται και σας λέει:"Βγές έξω, ρε", εσείς δεν του απαντάτε: "Με ποιό δικαίωμα μου μιλάτε στον ενικό, κύριε!". 

Απορία που προκάλεσε ελαφρά θυμηδία στην ομήγυρη, με τον Χατζιδάκι να διαμαρτύρεται ισχυριζόμενος ότι αν ο καθένας αρχίσει να συμπεριφέρεται με ευγένεια, τότε θα εκλείψει κι η αγένεια απ' τα γήπεδα.

Έπρεπε να του εξηγήσουν πως αν η αγένεια εξέλιπε απότα γήπεδα, τότε δεν θα υπήρχε και λόγος να πηγαίνουν οι άνθρωποι στα γήπεδα. Και είναι αλήθεια ότι από τότε που η αγένεια έγινε δημοκρατικά μοιρασμένο αγαθό στην καθημερινότητα, τα γήπεδα άρχισαν να αδειάζουν από κόσμο".
 
 
 
------------------
.
.
Update: Ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε την ανάγκη να μας γράψει μέσω του Μπαφέ Χρήστου, Διευθυντή επικοινωνίας της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για να διαψεύσει ότι οι παίκτες φέρονταν λίγο χύμα.
.
Ανακαλύπτει μάλιστα ταπεινά κίνητρα πίσω απ' το status update του Γιώργη Χριστοδούλου (αποφεύγει να γράψει το όνομα του για να μην τον διαφημίσει).
Επίσης επλήσσεται που για την αναδημοσίευση ενός περιγραφικού, αυτοβιογραφικού αποσπάσματος ψηφιακού ημερολογίου -στο οποίο οι παίκτες μόνο ως έναυσμα λειτούργησαν για τη συνειρμική σκέψη του Γ.Χ. και γι' αυτά που ήθελε να πει- δεν ζητήθηκε η γνώμη της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
.
Ίσως δεν κατάλαβε η ΚΑΕ ότι δεν έγιναν τίποτα σημαντικές κατηγορίες (ακόμα και το να φερθείς με αγένεια, ή κάποιος να το εκλάβει πως φέρθηκες με αγένεια ΔΕΝ είναι κάποια σπουδαία κατηγορία για την οποία πρέπει να γίνει δεοντολογική έρευνα!), και το πήρε λίγο πιο σοβαρά απ' ό,τι χρειαζόταν... 
.
.
Στο site σας και στη στήλη ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ φιλοξενήσατε ένα ψευδές (επιεικής χαρακτηρισμός) κείμενο με τίτλο ''Χτες το μεσημέρι ταξίδευα μαζί με τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για Βαρκελώνη''. Ο συγκεκριμένος κύριος και δεν αναφερόμαι στο όνομά του γιατί είναι προφανές ότι ο λόγος που έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο είναι για να διαφημιστεί, ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν έγραψε ψέματα κι εσείς τα δημοσιεύσατε χωρίς να ζητήσετε την απάντηση της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ όπως ορίζει η δεοντολογία. Το περιστατικό το οποίο περιγράφει είναι ψευδές. Αθλητές της ομάδας μας ρώτησαν αν μπορούσαν να κάτσουν στις μπροστινές θέσεις του αεροπλάνου που εκείνη τη στιγμή ήταν άδειες λόγω ύψους, κάτι που γίνεται σε πολλές πτήσεις. Οι αεροσυνοδοί πληροφόρησαν τους υπεύθυνους της αποστολής ότι υπάρχει εξτρά χρέωση γι' αυτές τις θέσεις και οι άνθρωποι της ομάδας προσφέρθηκαν να πληρώσουν αλλά στη συνέχεια μας ενημέρωσαν ότι οι συγκεκριμένες θέσεις δεν ήταν διαθέσιμες και ότι απλώς είχαν αργήσει
οι συγκεκριμένοι επιβάτες. Ο συγκεκριμένος "κύριος" αναφέρει στη συνέχεια ότι οι παίκτες του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ, οι άνθρωποι που έχουν κάνει περήφανη τη χώρα είχαν βάλει τα πόδια τους στο ταβάνι του αεροσκάφους. Η φαντασία του ξεπερνά και τον καλύτερο παραμυθά. Είναι θεμιτό κάποιος να προσπαθεί να γίνει γνωστός όχι όμως κατηγορώντας συνανθρώπους του και κυρίως ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη χώρα σε μια δύσκολη περίοδο. Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δημοσίευση αυτού του ψευδούς κειμένου και την αντιδεολογική συμπεριφορά σας.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Μπαφές
Διευθυντής Επικοινωνίας ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
[email protected]

.
-----
 
 
*Ελπίζω να περάσουν όλοι καλά στην υπέροχη Βαρκελώνη. Δεν το ξέρουμε και πολύ εδώ στην Ελλάδα αλλά ο Γιώργης Χριστοδούλου είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ισπανία
 
 
 
 
 
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

14 σχόλια
Μπαφέ πού να ξέρεις τον Γιώργη Χριστοδούλου,είμαι σίγουρος πως το mp3 σου στην ποιοτικότερη περίπτωση να περιέχει το gangnam style.Αν λοιπόν ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ δεν έχει κλήσει τις σωστές θέσεις για τους αθλητές του στο αεροπλάνο και ψάχνει να κόψει εισιτήριο μέσα στην καμπίνα λες και μπήκε στο λεωφορείο τότε τι να πω;Και γαμώ τις οργανώσεις έχετε.Και σε πείραξε το παράπονο ενός συνεπιβάτη που νομίζεις ότι περίμενε εσένα για να τον μάθει ο κόσμος;Αράξτε στα εκατομμύρια σας και μην ασχολέιστε με το αληθινό κόσμο,γίνετε πρωταθλητές ευρώπης,κόσμου,γαλαξία αλλά μην μας τα πρήζετε.
Καταρχήν είναι γνωστό πως οι ελληνες αεροπλανοεπιβατες είναι οι χειρότεροι. Εϊναι αυτοί που γεμίζουν τα ντουλαπάκια του αεροπλάνου με ο,τι μαλακία υπάρχει, είναι εκείνοι που αν μπορούσαν θα κουβαλούσαν στο αεροπλάνο και το ποδήλατό τους, εκείνοι που ανοίγουν κινητά πριν κάτσει καλά καλά το αεροπλάνο, και που φυσικά αδικαιολόγητα βγάζουν ζώνες και σηκώνονται και στριμώχνονται σα ζα με το που πατήσουν οι τροχοί στο διάδρομο. Δεύτερον κύριε τέτοιε, ο εν λόγω μουσικός δεν έχει ανάγκη διαφήμισης. Έχει γράψει την ελληνική μιζέρια στα παπάρια του, ζει και παίζει έξω και γαμεί και δέρνει. ΑΝ δεν είσασταν μετά απο αγώνες στον Παντελίδη θα το ξέρατε. Εκτός αυτού, μάθετε να εκτιμάτε και να αναγνωρίζετε το πώς περιγράφουμε κάτι. ΜΙλάω για την υπερβολή πόδια στο ταβάνι που μόνο υπερβολή δεν είναι. Εγώ είμαι 1,65 και τα πόδια μου ακουμπανε επικίνδυνα στο μπροστινό κάθισμα. Εϊναι απόλυτα φυσιολογικό τα πόδια ενός ανθρώπου δυο μέτρα να βρίσκονται στο ταβάνι. ΑΥτό απο μόνο του ξέρω πως είναι ζόρικο. Το οτι όμως οι συνθήκες δεν ήταν και πολύ άνετες για τα παιδιά αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να φέρονται σα καννιβαλάκια. Ας έβριζαν αυτούς που κανονίζουν με τί θα ταξιδέψουν. Επειδή ωσαν φτωχομπινέδες λιμοκοντρόροι τους κλείσανε τους ανθρώπους θέσεις φτηνιάρικες σε καρεκλάκια που τους πέφτανε βαφτιστικά δε σημαίνει οτι πρέπει να ξεσαλώσουνε. Και στην τελική ένας άνθρωπος ( κανονικός, μορφωμένος πανέξυπνος και ταλαντούχος), μεταφέρει την κακή εμπειρία που είχε ως συνταξιδιώτης της ομάδας, τι πάθατε όλοι ξαφνικά;;; Αν συνταξιδεύατε με καμια Παολίτσα όμως με κάνα μπούτοβυζί, κιχ δεν θα βγάζατε αν σας το ζητούσε. Πάψτες να είστε σκυλάδες σε όλα. Σιγά μην έχει ανάγκη ο Γιώργης να γίνει διάσημος. Αιντε που θίγεστε με το παραμικρό. Θείτσες.
Πολύ εύκολα τους κράζετε πάντως! Επειδή έχει τύχει να συνταξιδέψω κι εγώ με μπασκετμπολίστες (αν κι όχι του Ολυμπιακού), και μάλιστα στριμωγμένη ανάμεσά σε δύο από αυτούς, πρέπει να ομολογήσω ότι τους λυπήθηκα αφού ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να χωρέσουν στις θεσούλες που τους είχαν δώσει. Νομίζω ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι δύσκολο να χάσει κανείς την ψυχραιμία του.
Για αυτό αγαπώ τη συγκεκριμένη στήλη. Τις περισσότερες φορές γελάω με την ψυχή μου. Είτε το περιστατικό έχει όπως το περιγράφει ο καλλιτέχνης, είτε όχι, η επιστολή του "Διευθυντή Επικοινωνίας" με ξεπερνάει. Έχω λιώσει στο γέλιο. Να είναι καλά και η ΚΑΕ, και οι παίκτες και όλοι όσοι σχολιάσατε από κάτω. Μου φτιάξατε τη μέρα. Υ.Γ. Τι σπουδές πρέπει να έχω για να γίνω διευθυντής επικοινωνίας?
Δεν θα πω τιποτα για τη συγκεκριμενη ιστορια(αν και πιστευω απολυτα τον Γιωργο Χριστοδουλου).Ωστοσο ισχυει οτι ο Ελληνας οταν ταξιδευει σαν μελος μιας ομαδας η ενος group ειναι ενοχλητικος,θορυβωδης,χωρις καμμια συνειδηση των γυρω του.Η γνωστη λεβεντομαλακιαση που γινεται αμεσως εμφανης(ειδικα στον κλειστο χωρο ενος αεροπλανου)Αντιθετα οταν ταξιδευει μονος του ειναι πολυ πιο ευπρεπης.Αυτο ισχυει για ολες τις ηλικιες(και οχι μονο για αθλητες).
γύρω στο 1998, ένα τριμελές συγκρότημα από την Ισπανία ηχογράφησε μια εντελώς γελοία διασκευή των "Παιδιών του Πειραιά" του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι(μιλάμε, δεν άξιζε ούτε καν για τα γαβγάδικα της παραλιακής). Παρόλα αυτά, επειδή ανήκανε στο δυναμικό μεγάλης τότε δισκογραφικής εταιρείας, ήρθανε και στη χώρα μας και εμφανίσθηκαν και στο σώου της γνωστής και μη εξαιρετέας Ρούλας Κορομηλά. Φαντάζομαι διάφορες ισπανικές εφημερίδες να γράφουν "ίσως δεν το έχετε καταλάβει, αλλά οι Los Umbrellos είναι πολύ γνωστοί και αγαπητοί στην Ελλάδα"....
Δεν θα έλεγα ότι πολυκατάλαβα το άρθρο αλλά...οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες δεν είναι ζάμπλουτοι;; Το αφεντικό στη δουλειά μου, επειδή είναι υπέρβαρος, όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο κλείνει δύο θέσεις για τον εαυτό του και δεν πάει καν 1η θέση.. Οι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού γιατί δεν κάνουν το αυτό και μάλιστα σε θέσεις 1ης κατηγορίες να απλωθούν;!
Χμ...Μερικες παρατηρησεις:1) Το οτι ειναι "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ" ειναι μαλλον ασχετο.2)Οχι και θεμα δεοντολογιας γιατι ενας τραγουδιστης εγραψε μια αποψη3)Η ΚΑΕ ειναι σαφως πειστικοτερη στην περιγραφη του περιστατικου.4)Ταπεινα ελατηρια? Θα μπορουσε να ισχυει. Αλλα δεν ειναι βεβαιοτητα, ειναι υποψια... Αποψη μου: Ο τραγουδιστης υπηρξε βασιλικοτερος του βασιλεως στην περιγραφη του(δεν πιστευω οτι τα παιδια ειναι τοσο καφροι). Η ΚΑΕ το παρακανε με την ευθιξια. Ειμαστε υπερβολικος λαος, ας το παραδεχτουμε!
Ωραία τα λέτε κύριε Χριστοδούλου, αλλά δε νομίζω ότι το μπάσκετ όπως και το ποδόσφαιρο είναι ευγενή σπορ.... Αν όλοι κλώτσαγαν τη μπάλα με ευγένεια και ζητούσαν συγνώμη σε κάθε κλωτσιά - μπουνιά που έδιναν στο συμπαίκτη τους, μάλλον θα ζούσαμε σε άλλο πλανήτη. Μαζί σας είμαι ωστόσο.
Οι πρωταθλητές ευρώπης (οι περισσότεροι στην ομάδα είναι έλληνες) είναι παιδιά 22 - 23 μέσο όρο ηλικίας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνετίσεις, να συμβουλέψεις, να υποδείξεις τα παιδιά, υπάρχουν και άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτούς τους τρόπους και ανάλογα με την πρωσοπικότητά τους μπορούν να τους βγάλουν τον καλύτερο ευατό τους είτε μιλάμε για μια απλή παρατήρηση στην καμπίνα ενός αεροπλάνου (Βάλτε όποιον εσείς νομίζετε) είτε μιλάμε για το πως μέσα σε μια νύχτα θα κάνουν ολόκληρη την ευρώπη να παραμιλάει και την τσαλαπατημένη πατρίδα τους να γιγαντωθεί από υπερηφάνεια έστω και για ένα βράδυ (Ντούσαν Ίβκοβιτς) Υπάρχουν όμως και άλλοι που προτιμούν να κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη κουλτούρα τους και να εκθέτουν τα παιδιά με ανούσια ψευτοκουλτουριάρικα σχόλια κλέβοντας λίγη από την αύρα τους.Δεν έχει σημασία που είναι 2 μέτρα, είναι παιδιά, μια παρατήρηση από κάποιον ώριμο άνθρωπο αρκούσε, άραγε υπήρχε κάποιος τέτοιος εκεί μέσα?Φιλικά
Όταν αμοίβεσαι με εκατομμύρια και είσαι πρότυπο για χιλιάδες άλλα πραγματικά παιδιά, οφείλεις να συμπεριφέρεσαι λίγο πιο ώριμα και με συναίσθηση αυτού που είσαι. Γνώμη μου και, εννοείται, φιλικά.
Παιδιά είμαστε ως τα 18 μας κύριε Παπαδημητρίου, μετά είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας...δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να "τα βάλει" με την αγωγή που δεν πήραμε απ τι σπίτι μας. Προφανώς και μας κάνουν περήφανους εντός γηπέδου και υποβάλω τα σέβη μου γι αυτό .Δε θα νιώθατε πολύ καλύτερα αν μας έκαναν κι εκτός???
Δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι καθαρά ζήτημα αρχών και ανατροφής. Ταξιδεύω μόνος από τα 15 μου και ποτέ δεν φέρθηκα έτσι. Αν είναι δυνατόν. Ο νεοπλουτισμός και "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" δεν γνωρίζουν ηλικία δυστυχώς...