ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.2.2016 | 17:54

Τόσο κακό είναι τελικά ένα χαμόγελο;

Χθες το απόγευμα γύριζα σπίτι με το λεωφορείο μετά από μια μοναχική βόλτα. Στο απέναντι κάθισμα από το δικό μου καθόταν, επίσης μόνος του, ένας γλυκούλης - κι όμορφος κατά το προσωπικό μου γούστο - νεαρός, στον οποίο έριχνα κλεφτές ματιές όποτε χάζευε από το παράθυρο. Η στάση που θα κατέβαινα αποδείχθηκε πως ήταν πριν από την δική του, κι έτσι, την ώρα που σηκώθηκα από το κάθισμά μου γύρισα τον κοίταξα και του χαμογέλασα. Εκείνος ανταπέδωσε με ένα παγωμένο κι ελαφρώς συνοφρυωμένο βλέμμα, αυτό που στο χωριό μου αποκαλούμε "σε κοίταξα με μισό μάτι", δίνοντάς μου την εντύπωση πως μάλλον ενοχλήθηκε!Την αντίδρασή του αυτή την εξέλαβα ως αποδοκιμασία και με έκανε να νιώσω άσχημα με τον εαυτό μου, σαν να είχα κάνει κάτι μεμπτό κι ας ήξερα πολύ καλά πως φυσικά και δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Ήταν απλώς ένα καλοπροαίρετο ντροπαλούτσικο χαμόγελο προς κάποιον που μου άρεσε. Ούτε του μίλησα ούτε τον παρενόχλησα με οποιονδήποτε τρόπο, απλώς του χαμογέλασα. Προφανώς δεν του άρεσα εγώ η ίδια γενικά, γιατί αν με έβρισκε ωραίο "γκομενάκι" μια χαρά θα κολακευόταν που του χαμογέλασε μια άγνωστη σε ένα λεωφορείο και δε θα μου 'ριχνε τέτοιο αγριοκοίταγμα.Όμως, ρε παιδιά, από πότε ακριβώς έχει οριστεί ότι η τυπική ευγενική αντιμετώπιση/αποδοχή ενός χαμόγελου που μας σκάει κάποιος/α, ακόμα κι αν είναι άγνωστος/η, ή μιας καλημέρας που θα μας πει εξαρτάται από αν μας ελκύει ερωτικά αυτό το άτομο;Ας κλειστώ τώρα ξανά πίσω στο καβούκι μου.
5
 
 
 
 
σχόλια
άντε μωρέ με τον κομπλεξικό! να συνεχίζεις να χαμογελάς κοπέλα μου και να ομορφαίνεις τον κόσμο!εμένα πάντως από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου είναι χρόνια πριν, κολλημένη σε λεωφορείο στη Βασιλίσσης Σοφίας, χαζεύοντας απ' το παράθυρο διασταυρώνεται το βλέμμα μου με ενός τύπου στο διπλανό αυτοκίνητο, του χαμογελώ λοιπόν ασυναίσθητα και μου χαμογελά πίσω. μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια αλλά ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο που μου έχουν χαρίσει ποτέ!
Ούτε εσύ έκανες τιποτα κακό που του χαμογέλασες, ούτε αυτός έκανε τίποτα κακό που δεν ανταπέδωσε. Μη δίνεις περισσότερες προεκτάσεις στο θέμα(που το σκέφτεσαι και κάθησες κι έγραψες κι ολόκληρη εξομολόγηση), μην αισθάνεσαι πια τόσο άσχημα για κάτι που δεν έκανε κάποιος που στο κάτω κάτω δεν ξέρεις τι σκεφτόταν ή τι φούριες είχε στο μυαλό του εκείνη την ώρα.
Δεν υπάρχει λόγος να κλειστείς στο καβούκι σου! Το χαμόγελο είναι μια κίνηση όμορφη, και εμάς τους ίδιους μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Ίσως ο άνθρωπος είχε πολλά στο κεφάλι του, ίσως ξαφνιάστηκε. Εσύ καλά έκανες και του χαμογέλασες και είμαι σίγουρη θα θυμάται το χαμόγελο σου αυτό. Ένα χαμόγελο, μια καλή κίνηση δεν κοστίζουν τίποτα. Είναι δωρεάν και είναι για να τα δίνουμε! Και εγώ χαμογελάω συχνά και έχω νιώσει όπως και εσύ, αλλά εντάξει, έτσι είμαι και σε κάποιους αρέσει. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος ερωτεύεται το χαμόγελο σου για αυτό δείξε δόντι άφοβα! :P
Μπορεί αυτό που εσύ εξέλαβες "κοίταγμα με μισό μάτι" να ήταν "ξαφνιασμα", "μη αναμενόμενο", "ντροπή", ή οτιδήποτε άλλο...Πολύ υποθετική σκέψη, και κυρίως αρνητική, για κάτι που δεν ξέρεις αν ισχύει ή όχι......και που φυσικά δεν αποτελεί τον παραμικρό λόγο για κλειστείς και πάλι στο καβούκι σου!!

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ