Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία

Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία Facebook Twitter
6

Iνδοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ένας μετεωρίτης έπεσε σε πανεπιστημιούπολη το Σάββατο, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας τρεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν οδηγός λεωφορείου και εκείνη την ώρα περπατούσε. Ο μετεωρίτης προκάλεσε τη θραύση των τζαμιών σε κοντινά αυτοκίνητα και κτίρια.

Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία Facebook Twitter
Από την πτώση του μετεωρίτη δημιουργήθηκε κρατήρας στο έδαφος

Την Κυριακή, διάφορα ινδικά έντυπα, συμπεριλαμβανομένης και της εφημερίδας The Hindu , ανέφεραν ότι η επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού εξέδωσε μια ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τον θάνατο: «Ένα ατύχημα συνέβη χθες, όταν ένας μετεωρίτης έπεσε στην πανεπιστημιούπολη, σε ιδιωτικό κολέγιο μηχανικής στη συνοικία Vellore Pantharappalli. " Το Ταμίλ Ναντού βρίσκεται στη νότια Ινδία, και έχει πληθυσμό πάνω από 70 εκατομμύρια.

Εάν οι επιστήμονες επιβεβαιώσουν την αιτία θανάτου του ανθρώπου, θα είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ανθρώπινος θάνατος που οφείλεται σε πτώση διαστημικού βράχου. Ως τώρα μετεωρίτες έχουν χτυπήσει σπίτια την ώρα που βρισκόταν μέσα άνθρωποι αλλά δεν υπήρξαν απώλειες.

Μετεωρίτης σκότωσε έναν άνθρωπο στην Ινδία Facebook Twitter

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
@pane και @eufmuse το ξέρω ότι δεν ήμουν καλός σε αυτά, αλλά δεν μου απαντήσατε πως άνοιξε κρατήρας και τραυματίστηκαν άλλοι τρείς. Από τον δέκατο όροφο και ψυγείο να πέσει κρατήρας δεν γίνεται.
Χωρίς να θέλω να κρίνω αν ήταν μετεωρίτης, ή όχι, για να έχεις μια καλή ιδέα τι προκαλεί η σύγκρουση ενός μεταλλικού αντικειμένου στο έδαφος, πήγαινε να παρακολουθήσεις προπονήσεις σφαιροβόλων. Μετά μίκρυνε την μάζα του αντικειμένου 5-6 φορές, άυξησε την ταχύτητα καμιά 20αριά φορές, βάλτα όλα στον γνωστό τύπο E=1/2mv2 και φαντάσου το αποτέλεσμα.Συνυπολόγισε δε και την εξαιρετικά μεγάλη θερμοκρασία του αντικειμένου που μεταξύ άλλων εξαερώνει το μεγαλύτερο μέρος του κατά την πρόσκρουση.ΥΓ: Όχι, οι αμφιβολίες της ΝΑΣΑ δεν επιβεβαιώνουν το σκεπτικό σου.
Αυτή και αν είναι μούφα. Δηλαδή πόσο μεγάλος ήταν ο μετεωρίτης ώστε να σκοτώσει έναν και να τραυματίσει τρείς; Όπως βλέπω στην φωτογραφία τον έχουν πάνω σε φύλλο τετραδίου, άρα είναι σε μέγεθος ενός μεγάλου βότσαλου. Κρατήρας πως έγινε; Οι άλλοι τρείς πως τραυματίστηκαν;