Αγαπητή ‘Α, μπα’, γιατί στους άντρες αρέσει τόσο πολύ να κερνάνε;

Αγαπητή ‘Α, μπα’, γιατί στους άντρες αρέσει τόσο πολύ να κερνάνε; Facebook Twitter
32

________________
1.


"Γεια σου Α,μπα!

έχεις διαβάσει το ""βίος και πολιτεία του Αλέξη Zορμπά""? ποιά η γνώμη σου για το βιβλίο? Κ."- K.


Πολλά, πάρα πολλά χρόνια πριν, και δε νομίζω ότι θυμάμαι τίποτα. Τα πάντα έχουν τη φάτσα του Άντονι Κουίν.

 

________________
2.

"Τελικά βρε Λένα...
Είναι κακό να αγαπάς; Και γιατί όταν αγαπάς με όλη σου την ψυχή τον άνθρωπό σου εκείνος σε πατάει κάτω;"

Κακό είναι να μην αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου.


________________
3.

"ρε συ αμπα, τι καιρο κανει τωρα εκει στο L.A. και στα μαιαμια (χαχα)γιατι βλεπω κατι φωτο με διασημους και εχω μπερδευτει.Π.χ. εβλεπα προχτες μια πολυ γνωστη μαμα με την κορη της, η μαμα με μπουφαν μποτα κολαν και η κορουλα με σαγιοναρα και τιραντακι. Βλεπω π.χ. ζευγαρια ο ενας τυλιγμενος και η διπλανη με σορτς και tshirts. Κανει κρυο η δεν κανει; η απλα φορανε τα χειμερινα απο αποψη;
υ.γ.καλη χρονια!! οτι επιθυμεις!!(στο λεω απο τωρα γιατι μαλλον τοτε θα σε πετυχω)φιλια"-μικρουλα


Πολύ σωστή παρατήρηση. Κι εγώ πίστευα ότι αυτό το συνονθύλευμα ugg-σορτσάκι είναι από άποψη, αλλά τελικά είναι μια τραβηγμένη άποψη της πραγματικότητας. Δηλαδή ο απέραντος ωκεανός δημιουργεί το εξής καθημερινό φαινόμενο, πολύ έντονο το καλοκαίρι: όσο βρίσκεσαι στον ήλιο νιώθεις τέλεια, κάνει ζέστη αλλά έχει κι ένα ωραίο αεράκι, νιώθεις ότι θα φοράς κοντομάνικο και σαγιονάρα μέχρι να πεθάνεις, ευχαριστείς το Θεό που ζεις. Το δευτερόλεπτο που περνάς κάτω από σκιά δέντρου κρυώνεις αλλά το διώχνεις από τη μνήμη σου, νομίζεις ότι σου φάνηκε. Και μετά πάει 6 και αρχίζει να πέφτει ο ήλιος: μέσα σε 15 λεπτά έχεις ξεπαγιάσει και αναρωτιέσαι τι σου ήρθε και βγήκες με κοντομάνικο και σκέφτεσαι να μπεις στο πρώτο mall για να αγοράσεις κάλτσες και μπότες. ΚΑΘΕ. ΜΕΡΑ.


Μου πήρε μήνες και μήνες να το χωρέσω στην κεφάλα μου (κάθε μέρα έλεγα συνηθισμένη από τον ελληνικό καιρό έλεγα, δε μπορεί, αφού τώρα κάνει ζέστη, πόσο να πέσει πια η θερμοκρασία;) αλλά κάθε μέρα έκανα λάθος. Πρέπει να βγαίνεις από το σπίτι με κοντομάνικο, γυαλιά ηλίου, ζακετάκι, αντιανεμικό και καλού κακού κλειστά παπούτσια, και όλα αυτά να τα έχεις πρόχειρα γύρω σου γιατί το κρύο έρχεται το πολύ σε 15 λεπτά, δεν υπερβάλλω.


Κι έτσι, αγαπητοί φίλοι, εξηγείται πώς ο ένας φοράει τιραντάκι και ο άλλος μάλλινη ζακέτα, όπως και αυτοί που φοράνε αυτά τα δύο μαζί.

 

________________
4.


χελοου αμπά! Γιατί στους άντρες αρέσει τόσο πολύ να κερνάνε? Επίσης, είναι αντιφεμινιστικά τα κεράσματα?- lalala


Δεν έχω παρατηρήσει κάποιον συνωστισμό προθυμίας κεράσματος. Και βέβαια δεν είναι αντιφεμινιστικά, αντιφεμινιστικό είναι που οι άντρες αμείβονται κατά μέσο όρο καλύτερα για τις ίδιες υπηρεσίες. Οπότε, ας κεράσουν.

________________
5.

Μου αρέσει όταν το σπίτι είναι καθαρό και όλα είναι στη θέση τους αλλα δεν θα παθω κρίση αν το ριχταρι του καναπέ εχει τσαλακωθει , αν υπάρχουν 2 άπλυτα ποτήρια στο νεροχύτη...τι κάνεις όταν η συγκατοικός σου είναι υπερβολική στο θέμα της καθαριότητας ; -Β-)


Δε φαντάζεσαι πόσο μου τη δίνουν τα «ριχτάρια». Περισσότερο από τα σουβέρ και από τα σερβιετάκια. Και μόνο η λέξη αποδεικνύει το άχρηστο του πράγματος: «ριχτάρι!» Δηλαδή κάτι που το ρίχνεις πάνω σε κάτι και εκεί τελειώνει η χρησιμότητά του. Τι τα θέλετε τα ριχτάρια; Δεν σας αρέσει ο καναπές σας; Αντί να αγοράζετε ριχτάρια, κάντε οικονομία και αλλάξτε το ύφασμα. Δε θέλετε να λερωθεί; Πρώτον, θα λερωθεί ό,τι και να κάνετε, και δεύτερον, κάνετε τους επισκέπτες να αισθάνονται λεροί που ήρθαν να μαγαρίσουν το σπίτι. Να πεις στη συγκάτοικο ότι αν πραγματικά τη νοιάζει η καθαριότητα να πετάξει το ριχτάρι και να προσπαθεί να κρατήσει τον καναπέ καθαρό. Πετάξτε τα ριχτάρια. Αφήστε τους καναπέδες να ανασάνουν.

________________
6.

"Πώς σου φαίνεται το ότι μόνο στην Ελληνική γλώσσα (από όσο μπορώ να ξέρω φυσικά) μια λέξη έχει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ερμηνείες; Για την ακρίβεια, πώς σου φαίνεται που η λέξη ""ορθόν"" σημαίνει και ""σωστό"" αλλά αντιπροσωπεύει και ένα τμήμα του εντέρου μας; Όταν λέμε ""ορθό συμπέρασμα"", πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι είναι ""σωστό συμπέρασμα"" ή ""συμπέρασμα του κώλου""; Επίσης, είναι πιστεύεις τυχαίο που μόνο εδώ (είπαμε από όσο μπορώ να ξέρω-μην επαναλαμβανόμαστε) η φράση ""πολιτικά ορθό"" παίρνει μια τελείως άλλη διάσταση;
Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Ξέρω ότι είναι πολύτιμος. ;)"- Ντεμέτρα


Προσπαθώ να καταλάβω πώς γίνεται να πιστεύεις ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην ελληνική γλώσσα αλλά ο εγκέφαλός μου υπερθερμαίνεται από την προσπάθεια και κλείνει αυτόματα για να μην καταστραφεί. Ίσως φταίει και ότι προσπαθώ να συμπεριλάβω το ότι θεωρείς το «σωστό» και το «ορθό του εντέρου» είναι εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες. Η λέξη «αντίθετος» έχει τη σημασία της, και αυτές οι δύο ερμηνείες δεν είναι καθόλου αντίθετες. Είναι διαφορετικές. Όχι αντίθετες. Διαφορετικές, δηλαδή χωρίς εμφανή σχέση μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση «εκ διαμέτρου αντίθετες».


Αγγλικά ξέρεις;


Box- container and fist fight, Note- short letter and musical note, Sink- no float and where you wash hands, Staff- employee and walking stick. Και δεκάδες, εκατοντάδες ακόμα. Με το «ορθό συμπέρασμα» κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει πιθανότητα παρανόησης, αλλά για τις περιπτώσεις που υπάρχει, καταλαβαίνουμε πότε ο άλλος μιλάει για αγώνα μποξ ή για κάποιο κουτί από τα διάσημα «συμφραζόμενα».

________________
7.

α μπα σε αγαπάω. έχω πρόβλημα. μάλλον μεγάλο. μην με παρεξηγησεις. α μπα μου αρέσουν τα κορίτσια αλλά για λόγο που δεν μπορώ να βρω την βρίσκω με αγόρια. αλλά άκου τι γίνεται. όταν σκέφτομαι αγόρια και αυτοικανοποιούμαι μετά σιχαίνομαι την ζωή μου- νιώθω απαίσια - χαλάει η διαθεση μου - θελω να πέσω από το μπαλκόνι - σκέφτομαι ότι είμαι διπλή προσωπικότητα και υπάρχει ένας μεσα μου που την βρισκει με άντρες.όταν πάλι αυτοικανοποιούμαι σκεπτόμενος κορίτσια νιώθω απίστευτα τέλεια. νιώθω ολοκληρωμένος. . ! απλά ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει ! και φοβάμαι πως αν θέλω να πλησιάσω κάποια κοπελιά θα βγει ο άλλος από μέσα μου και δεν θα μπορέσω να λειτουργήσω όπως πρέπει. είμαι σχεδόν 20 - σε τρομερή απελπισία - θέλω μια γνώμη ή και συμβουλη. να επισκεφτώ ειδικό.?με πιάνουν τα κλάματα αλήθεια ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. - δεν αντέχω άλλο


Αγάπη μου γλυκιά. Μην απελπίζεσαι. Τίποτα δεν έχεις, οι τύψεις σου προκύπτουν από το τι θεωρεί μέρος της κοινωνίας σωστό/λάθος/ανεκτό/ανώμαλο. Η κοινωνία αλλάζει σιγά σιγά αλλά εσύ δεν έχεις χρόνο να περιμένεις. Πρέπει να βρεις τον εαυτό σου και τη θέση σου σ' αυτόν τώρα. Εγώ ωραία τα λέω, αλλά πρέπει να πειστείς βαθιά μέσα σου ότι είναι εντάξει να είσαι στρέιτ/γκέι/μπάι ή ό,τι είσαι. Ναι, να επισκεφτείς ειδικό και μαζί να ξεμπλέξετε το κουβάρι που σε κάνει να νιώθεις αποστροφή. Προσοχή στον «ειδικό» όμως. Υπάρχουν πολλοί «ειδικοί» που είναι πιο συντηρητικοί και από τη φορμόλη.


________________
8.

Γλυκεία μου Άμπα εσύ τι λες ..Κιθαρίστας ή ντράμερ? -tsikabum


Ντράμερ, γιατί η κιθάρα μεταφέρεται εύκολα και ο *καλλιτέχνης* θα σε ζαλίσει.

________________
9.

έπαθες κρίση ηλικίας όταν άρχισαν να σου μιλάνε στον πληθυντικό ή εγώ έχω πολλά θέματα ανασφάλειας??- έχω κατάθλιψη


Τελείως, θυμάμαι και πότε και πώς έγινε για πρώτη φορά, ήμουν στη γωνία Καλλιδρομίου και Μπενάκη και δύο κορίτσια γύρω στα 18 με ρώτησαν «μήπως ξέρετε που είναι η οδός τάδε». Το σοκ του ότι εγώ τις θεωρούσα πάνω κάτω συνομήλικες και αυτές με θεωρούσαν λίγο πολύ μαμά τους δεν το ξεχνάω με τίποτα. Νομίζω ότι από τον πανικό μου απάντησα όσο πιο «νεανικά» μπορούσα. Πρέπει να ήμουν αστεία όσο ο Σεφερλής, ευτυχώς που ήμουν μόνη μου. [Ελπίζω τα κορίτσια να μη διαβάζουν 'Α μπα'.]


Έκτοτε μου συνέβη ξανά άπειρες φορές αλλά τώρα όχι μόνο δε με ενοχλεί αλλά ενίοτε το επιδιώκω κι από πάνω.

________________
10.

Αγαπητή Ά,μπα? Ανέκαθεν είχα δυσκολίες στο να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου. Αυτό είχε αντίκτυπο και στις σχέσεις μου με το άλλο φύλο καθώς πολλοί νόμιζαν ότι κάτι τους κρύβω ή ότι δεν τους εμπιστεύομαι και είμαι έτσι. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διορθώσω αυτό;- Xandra


Αν υπάρχει, ο δρόμος θα είναι μακρύς και ανηφορικός, αλλά είσαι σίγουρη ότι πρέπει να το αλλάξεις αυτό; Υπάρχουν και αυτοί που δυσκολεύονται να εκδηλωθούν, αλλά τους αγαπάμε, γιατί όταν εκδηλώνονται η χαρά μας είναι διπλή. Να μην αλλάξεις – να βρεις αυτόν που αυτό το χαρακτηριστικό δεν τον κάνει ανασφαλή. Θα κερδίσετε και οι δύο (και σιγά σιγά έτσι θα γίνεις και πιο εκδηλωτική).


________________
11.


"Αγαπητή Α,μπα,
Είναι Χριστούγεννα!
Ποιά είναι η αγαπημένη σου χριστουγεννιάτικη ταινία;"- Καλές γιορτές!


Το «Εφιάλτης Πριν τα Χριστούγεννα» αλλά να σημειωθεί ότι ίσως είναι και η μοναδική χριστουγεννιάτικη ταινία που έχω δει.

________________
12.


"qte
--------------------------------
Και τι θα πει «οι γυναίκες»; Ακόμα και μέσα στον ανθρώπινο πληθυσμό οι παραδόσεις και οι κανόνες είναι εντελώς διαφορετικοί. Το ίδιο είναι μια γυναίκα από το Αφγανιστάν και από τη Δανία; Μια γυναίκα σε συντηρητική κοινωνία δε διαφέρει τελικά από μια αντιλόπη, μάλλον είναι σε χειρότερη θέση. Μονίμως ευάλωτη. Οι γυναίκες όμως που νομικά και χρηματικά καλύπτονται και μπορούν να είναι έγκυες και με παιδιά μόνες τους, παντρεύονται λιγότερο και φυσικά, έχουν το περιθώριο να είναι περισσότερο πολυγαμικές.
---------------------------------
unqte

ναι ρε αμπιτσα, αλλα συνειδητοποεις οτι ''η γυναικα της Δανιας'' ειναι σε αυτη την θεση για πρωτη φορα στη ιστορια της ανθρωποτητας? Σε ποα εποχη και σε ποια κοινωνια μπορουσε μια γυναικα να εχει εξουσια, φημη, επαγγελματικη αναγνωριση,περιουσια να βγαινει στα μπαρ και να καμακωνει γκομενακια κτλ.
(και μη μου πεις την Κλεοπατρα, μιλαμε για κατι εφικτο για οποιοδηποτε κοριτσι του δυτικου κοσμου)
Ευνουχιζομαστε κι εμεις σε εναν βαθμο, δεν το καταλαβαινεις? Απο την αλλη οι περισσοτερες απο αυτες τις''συγχρωνες'' γυναικες ειναι χαμενες. Δεν ξερουν ποιες ειναι, που πανε, τι θελουν..
Μη μου πεις επισης οτι προχωραει ο κοσμος/οπισθοδρομικε κτλ γιατι μιλω τουτου δοθεντος..
Καντε παιδια και φροντιστε εναν αντρα ρε Λενα, που ηθελες να σχεδιαζεις κτισματα και τρεχεις στο L.A για γκλαμουριες.
Το τελευταιο σχολιο φιλικα και με εκτιμηση(παρ'ολο που σου αρεσει το sex and the city)" –Pit

Τώρα πιστεύεις ότι έφερες αντίρρηση;
Αυτό ακριβώς λέω – ότι η γυναίκα δεν έχει τις ίδιες ελευθερίες, και γι' αυτό φαίνεται να είναι μονογαμική. Γιατί δεν έχει τα λεφτά, την κοινωνική αποδοχή και τις ίδιες δυνατότητες. Η γυναίκα της Δανίας που είναι πρόσφατο φαινόμενο, φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα, κάτι που αποδεικνύει ότι το θέμα είναι κοινωνικό και όχι «βιολογικό» ή στο "DNA".
Και ναι, θα σου πω και την Κλεοπάτρα, γιατί ενισχύει αυτό που λέω: όταν έχεις εξουσία, λεφτά και αναγνώριση, το «πολυγαμικός» δεν έχει φύλο.
Φυσικά και ευνουχιζόμαστε από μόνες μας, επειδή ως Ελληνίδες προσπαθούμε να βρούμε τη θέση μας μεταξύ της Δανέζας που προωθείται από ΜΜΕ, περιοδικά και από τις «προχώ καταστάσεις» και της ανατολίτισσας που ζει και βασιλεύει στην ελληνική οικογένεια και στα μυαλά των αντρών και πεθερικών όταν βρίσκονται σε αναζήτηση νύφης. Δεν ξέρουμε ποιές είμαστε, πού πάμε, τι θέλουμε και πώς να το αποκτήσουμε.
(Πόσο με κατάλαβες. Για τη γκλαμουριά ζω. Για τα κτίσματα και για τη γκλαμουριά. Γι αυτό μου αρέσει το Sex and the City. Γι' αυτό ήρθα στην Αμερική.)

Τέλος: ρε παιδιά, ναι, μου αρέσει το Sex and the City. Τι, δεν είναι κουλ να το λες; Μου αρέσει επειδή είναι χαλαρωτικό, έχει πλάκα, ωραία ρούχα και ωραίες λήψεις της Νέας Υόρκης. Ούτε παντιέρα το κάνω ούτε τις θεωρίες του ασπάζομαι. Μια σειρά είναι, όχι μανιφέστο. Και το next top model μου αρέσει, και τα περισσότερα ριάλιτι μου αρέσουν. Αυτό σημαίνει ότι ονειρεύομαι να γίνω το επόμενο μοντέλο;

 

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Δηλαδή κύριε στη 12 να κάνουμε εμείς τα παιδιά μας να κλείσουμε και το στόμα και στη κουζίνα να σας μαγειρευουμε να σας φροντίζουμε και εσείς να κάνετε τη ζωή σας .... Ναι βέβαια μου ακούγεται πολύ δίκαιο! Αλλα να σας θυμίσω ότι ζούνε στον 21 αιώνα και επι χρόνια ολόκληρα οι γυναίκες παλεύουν για την ισότητα ντροπή σας να γράφεται "κάντε παιδιά και φροντίστε κανέναν άνδρα"
#4.μαλλον κερνανε για να ξεμπερδευουν καμια ωρα, γιατι λυπουνται το αμοιρο γκαρσονι που περιμενει αγογγυστα να μετρησετε φραγκοδιφραγκα,ή να πληρωσει η καθεμια με εικοσαρικο μονο τον καφε της και να δωσει πεντε φορες ρεστα στην ιδια παρεα.αντιφεμινιστικο ειναι να τους θυμαστε οταν εχετε ξεμεινει απο φραγκα.
Γιατί ρε γ@μώτο να μην μπλέκουν και οι υπόλοιποι τη μάχη των φύλων με τα φράγκα, οι οικονομικές κρίσεις θα είχαν καταλυθεί εδώ και αιώνες, θα είχαν γίνει απλή κρεβατομουρμούρα..
"... και φροντιστε εναν αντρα" Φροντίδα χρειάζονται τα κατοικίδια, τα παιδιά, οι ασθενείς, οι ανήμποροι ηλικιωμένοι και γενικά όποιος δεν μπορεί για x λόγους να αυτοεξυπηρετηθεί.
#5ενταξει, εχεις δικιο για τα ριχταρια κι εγω προτιμω τους καναπεδες μανισιους, ειδικα αν ειναι καλογουστοι, ΑΛΛΑ (ερχεται το καταραμενο το "αλλα" φουριοζικο) αν ο καναπες ειναι κληρονομια απο την θεια, αισθητικης "ο_θεος_να_σε_φυλαει", ενα απλο και απεριτο λευκο βαμβακερο (η κατι αναλογο) ριχταρι, σωζει τα ματακια σου , την τσεπη σου και την υποληψη σου στους φιλους σου...και αντε σου λεω, αν εισαι φιλοτιμος και οικονομος, κανεις και μια αλλαγη υφασματος για να γλυτωσεις απο την ταπετσρια της θειας.ποσο συχνα μπορεις να το κανεις??????δεν ειναι μονο οι λεκεδες απο τις σπανιες δολοφονιες που λαμβανουν χωρα στο σπιτι, αλλα οι μικρολεκεδες ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο αν τον καναπε τον εχεις για να τον καθεσαι και δεν τον καλυπτεις με σεμεν για να τον καθεται η θεια οταν ερχεται μια φορα τον χρονο, για βεγγερα...και να σου πω και το δικο μας το χουι στο σπιτι abba μου, μιας και εισαι πονετικος ανθρωπος και σε βρηκαμε βολικη.εμεις στο σπιτι καθομαστε και με τα εσωρουχα, ενιοτε και χωρις... ε και πλενουμε ριχταρια κλπ τουλαχιστον απαξ εβδομαδιαιως για να καθομαστε στα καθαρα.πως να το βολεψουμε αυτο, με αλλαγη υφασματος? η λυση να φοραμε ρουχα, απορριπτεται ανευ συζητησης...
#6υπαρχουν πραγματι τετοιου ειδους λεξεις/εννοιες σε πολλες γλωσσες, αν και τα συγκεκριμενα παραδειγματα ηταν τουλαχιστον ατυχη...το "ορθο" δεν ειναι ουτε ο κωλος, ουτε το εντερο, αλλα το συγκεκριμενο εκεινο τμημα του εντερου, που ολως περιεργως ειναι (μαντεψε), ΟΡΘΙΟ! δηλαδη, ορθο.... αν κοιταξεις μια εικονα ανατομιας θα το διαπιστωσεις ( δικη μου η ερμηνεια).οσο για το "πολιτικα σωστο", καθολου δεν σημαινει κατι το εντελως αντιθετο. προκειται για μια συγκεκριμενη εννοια που σημαινει το κατα την κρατουσα πολιτικα σωστη οπτικη, σωστο, δηλαδη στα δικα μας χρονια πχ, κατι που δεν δηλωνει φασιστικες η ρατσιστικες αποψεις, διαθεση αναξιοκρατιας,αλλων ανισοτητων κλπ. μια εκφραση η κατασταση λοιπον μπορει να ειναι και πολιτικα και ουσιαστικα σωστη, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
#12η αποψη σου ειναι κατ αρχας ανιστορητη.απο αρχαιοτατων χρονων υπηρξαν πολλες μητριαρχικες κοινωνιες που προυπηρξαν της πατριαρχιας, μερικες δε μεχρι προσφατα σε απομονωμενες κοινωνιες.σε καποιες απο αυτες υπηρχαν τελειως διαφορετικες αντιληψεις για την σεξουαλικοτητα και την σεξουαλικη συμπεριφορα αλλα και την εννοια της "οικογενειας" η την αποκτηση παιδιων που καμια σχεση δεν εχουν με αυτες που αναφερεις (και που επικρατησαν με την πατιαρχια απο την αναγκη των ανδρων να οριζουν και να γνωριζουν τους απογονους τους).
Νομίζω ότι τα ρούχα, τα ψηλοτάκουνα και οι οίκοι μεγαθήρια είναι μόνο η επιφάνεια αυτής της σειράς. Κάποιοι δίναμε βάση στη φιλία αυτών των 4 τόσο διαφορετικών γυναικών που παρά τις διαφωνίες και τους κάποιους τσακωμούς (λογικό σε πραγματικές φιλίες), ήταν πάντα εκεί η μια για την άλλη. Συμπαθέστατοι, αστείοι, αυθεντικοί χαρακτήρες σε μια σειρά που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Μια σειρά που έθιξε θέματα που θεωρούνταν ταμπού και απελευθέρωσε τη σκέψη μας. Τι κι αν πίναμε cosmopolitan έτσι για να νιώσουμε λίγο την γκλαμουριά της NY? To έκαναν τα λατρεμένα κορίτσια και είχε πλάκα.Το αν μια μερίδα γιναικών έμεινε μόνο στα Jimmy Choo & sta Manolo Blahnik ή μόνο στις εξόδους και στα κοκτέηλ -που σημειωτέον η SJP σε συνέντευξη της είχε πει πως θεωρεί εξωφρενικό-μη πραγματοποιήσιμο το χρόνο που ξοδεύουν τα κορίτσια της σειράς σε εξόδους -είναι δικό τους θέμα. Τέλος νομίζω οτί όλες είναι πολύ καλές ηθοποιοί και έκαναν καταπληκτική δουλειά στο SATC. Haters gonna hate.
Το μόνο ίσως ενοχλητικό στο Sex and the City είναι ότι δύσκολα βρίσκεις τόσο ωραια μπαρ στην Ελλάδα (με εξαίρεση ίσως την Αθήνα) Το κέρασμα το έχουν "περάσει" στον άντρα ως κομμάτι του κοινωνικού του ρόλου ως "ισχυρού φύλου" αλλά στην ουσία στις μόνες που αρέσει να κερνάει ο άντρας είναι στις γυναίκες. Τα ριχτάρια είναι σιχαμένη συνήθεια που κληρονομήσαμε από τις μαμαδες μας και είναι άκρως εκνευριστικά γιατι όταν κυλιέσαι στον καναπέ τσαλακώνονται και πρέπει συνεχεια να τα στρώνεις και ...κούραση!
Ας αφήσουμε το Sex and the City, να πιάσουμε τα ριχτάρια (Sex and the Kitty)! Δυστυχώς υπάρχει άλλος λόγος που πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα καταραμένα υφάσματα. Στην προκειμένη για να προστατέψουμε τον καλό μας καναπέ από τα νύχια του γάτου μας.. Τί θα πρότεινες για αυτή την περίπτωση, Λένα? :/
Αυτό το "παρ'όλο που σ'αρέσει το sex and the city" κάθε φορά που το λέει κάποιος μου προκαλεί εμετό. Ειλικρινά. Υ.Γ. Ξέρω άντρα που παρακολουθεί sex and the city για τους ίδιους ακριβώς λόγους που περιέγραψε η Λένα. Και είναι straight. Σκέφτομαι να τον παντρευτώ. :P
Πόσο 'απειλητικό' πρέπει να φαίνεται για τους άντρες το όλο κόνσεπτ του Sex and the City...4 μορφωμένες, έξυπνες γυναίκες που βγάζουν αρκετά λεφτά για να είναι ανεξάρτητες, ζώντας στην νούμερο ένα μητρόπολη του κόσμου και έχουν η μία την άλλη για υποστήριξη όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Μήπως τελικά δεν αρέσει το σηρίαλ αυτό στους άντρες όχι γιατί είναι 'γυναικουλίστικο' αλλά μάλλον γιατί τους υπενθυμίζει ότι τα πράγματα που κάνουν εκείνοι(σεξ, ξενύχτια, καρίερα, ταξίδια κλπ κλπ) μπορούν τώρα να τα κάνουν ΚΑΙ οι γυναίκες?
cool η πιο hot ρε tsu-tsu;σε τι κοσμο θ αφησουμε τα παιδια μας αν οι λεξεις χασουν το νοημα τους;τι παιδια θ αφησουμε στον κοσμο αν τους πουμε 'ελα μπες στη μπανιερα,ειναι τοσο cool,ενω το νερο βραζει;'
Kurz, με κάλυψε η Σανάνθη. Ας το πάρουμε όμως πιο απλά, νομίζω ότι αυτό που γουστάρουμε στη Σαμάνθα είναι πως τους (μας) πηδάει και σκέφτεται σαν να'ταν άντρας. Σε μια άλλη ζωή, θα χτυπούσαμε μαζί τα γκομενάκια.. (she is a dude-ss)
"Καντε παιδια και φροντιστε εναν αντρα ρε Λενα..."Η λογική αυτού που έγραψε αυτό που καταλήγει σε αυτή τη φράση μπάζει από παντού... Μην ξεμυτίσει μια γυναίκα από τα επιβεβλημένα πρότυπα (όπως "η γυναίκα της Δανίας" ας πούμε) αρχίζουν τα σχόλια... Και είναι για πρώτη φορά στην ιστορία που έχει τέτοιες ελευθερίες... (ναι, ευτυχώς κάποια πράγματα εξελίσσονται...) και ευνουχίζονται κάποιοι άντρες και τα σχετικά... ενώ αν κάνεις παιδιά και φροντίζεις έναν άντρα είναι και καλά πιο εύκολο!(για τους άντρες φυσικά!) Τα πράγματα αλλάζουν, προχωρούν -όχι για όλες τις περιοχές του πλανήτη το ίδιο- και η αλλάγη φέρνει σαν φυσική εξέλιξη επαναπροσδιορισμό των ρόλων. Κακό το βρίσκουν αυτό όσοι θέλουν να μην κουνήσουν από τα γνωστά και τα τετριμμένα. Αλλιώς δεν υπάρχει θέμα. Είμαστε άνθρωποι κι ο καθένας μπορεί να βρει τι του ταιριάζει και πως θέλει να εξελιχθεί.
12. Τελευταίο σχόλιο: Πες τα ρε Α μπα που μας τα έχουν πρήξει. Στην Ελλάδα είσαι ή mainstream και πας στα μπουζούκια ή εναλλακτικός και βλέπεις μόνο ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Το να είσαι απλά ο εαυτός σου και να έχεις ως κριτήριο το προσωπικό σου γούστο απαγορεύεται. Αϊ σιχτίρ πια.
"Απαγορεύεται"!:Ποιος το απαγορεύει;Μη μασάτε βρε, μη λογοδοτείτε σε κανέναν για τα γούστα σας!Εσείς να είστε οι μοναδικοί κριτές του εαυτού σας,τί σχέση έχουν οι τρίτοι με την ζωή και την ψυχή σας;Η χρόνια εσωτερική καταπίεση βλάπτει σοβαρά την υγεία (ψυχική και σωματική).Μια ματιά μόνο να ρίξετε γύρω σας και θα καταλάβετε τί εννοώ.Στο κάτω-κάτω "σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε"!