Η εκπαιδευτική τηλεόραση του Γιώργου Τράγκα

Η εκπαιδευτική τηλεόραση του Γιώργου Τράγκα Facebook Twitter
«H μάκα είναι πρωτεΪνη καθαρή και έχει αφροδισιακά ευεργετήματα, αν έχεις αργές στροφές».
1

 

Χρωστάμε τα πάντα στην εκπαιδευτική τηλεόραση. Ο τρόπος που ντυνόμαστε, σκεφτόμαστε, διαπληκτιζόμαστε, κάνουμε (χονδρή) πλάκα, πειράζουμε τα κορίτσια στον δρόμο. Είναι προφανές από το υλικό που διαχέεται μέσα από εκπαιδευτικές εκπομπές, όπως το «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου, όπου φιλοτεχνείται αριστοτεχνικά η ακατέργαστη φυσική μας τάση, το άναρχο της φύσης μας, αυτό που μπορεί να φτερνιστεί στα μούτρα του απέναντι, χωρίς να βάλει χεράκι μπροστά.

Ειδικώς, όταν στο πολυθρονάκι του προσκεκλημένου κάθονται πεπειραμένοι δημοσιογράφοι με πορεία ετών, το πράγμα αλλάζει. Η εκπομπή δεν είναι απλώς εκπαιδευτική. Είναι ένα αριστούργημα εκλαϊκευμένης επιστήμης (της ζωής, φυσικά), ένα ταχύρρυθμο μεταμεσονύκτιο σεμινάριο άμεσης πιστοποίησης σε πολλούς τομείς.

Ας πούμε, τι μάθαμε, χθες «Βράδυ»; Σε ποιους τομείς γίναμε, αν όχι σοφότεροι, τουλάχιστον πιο καταρτισμένοι;

Σε ζητήματα σεξ:

Σταχυολογώντας μερικές από τις ατάκες του πάντα ενδιαφέροντα, Γιώργου Τράγκα, μάθαμε ότι:

«(Ε), άμα δεν ξέρεις τι είναι η μάκα δεν σου σηκώνεται».

«Εσύ μπορείς να κάνεις σεξ; Κάνεις καθόλου; Εσύ όποιον περνάει από εδώ τον ρωτάς αν έχει περάσει κουραβέλτα; Μήπως έχει χαλάσει το εργαλείο και πρέπει να περάσεις βουλκανιζατέρ;»

Η απάντηση του παρουσιαστή σ’ αυτόν τον καταιγισμό ερωτήσεων ήταν διαφωτιστική και πήγαινε κάπως έτσι:

«Παλιά ήταν πολύστροφο, τώρα όχι και τόσο».   

Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι:

«Ο διαβητικός που είναι ρυθμισμένος του κάνει κούκου» και ότι (τελικά, για να μην αφήνουμε και ύλη ακάλυπτη) «η μάκα είναι πρωτεΪνη καθαρή και έχει αφροδισιακά ευεργετήματα, αν έχεις αργές στροφές».

Βελτιώσαμε τα αγγλικά μας και τα αιώνιο ελληνικό θέμα της προφοράς

(Αυτή ήταν ευγενής προσφορά του Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος σε μία αποστροφή του λόγου του, είπε: «Υφίστασαι σεξουαλικό χάρασμεντ». Κάπως έτσι, βέβαια, αποκαλύφθηκε  και μία πτυχή που αγνοούσαμε, ότι, δηλαδή, υπάρχει τρόπος να παρενοχληθεί ο Γιώργος Τράγκας).

Πήραμε μία μικρή γεύση, για το πόσο βοηθά η λογοτεχνία τον προφορικό μας λόγο (και στο σεξ).

«Κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να σμίξουμε τους ιδρώτες μας» (!).

Στα πολιτικά – mediaκά του τόπου παίρνουμε και ντοκτορά κι αν θέλουμε συνεχίζουμε με ανώτερη ζωολογία.  

«Ο Ψυχάρης είναι κεντήστρα δεν είναι ένα ποντικάκι που μπορείς να καταπιείς αμάσητο σαν ανακόντα της αριστεράς».

Και εννοείται ότι υπήρξαν και μαθήματα πολιτικού και δημοσιογραφικού πολιτισμού

«Εγώ δεν έθιξα τον κύριο Μητσοτάκη. Για τα ματάκια του είπα και τη μυτούλα του που είναι σαν φλασκί».

Και επειδή, όπως πάντα, στην εκπαίδευση τα πράγματα, όταν βαραίνουν πολύ, πρέπει να υπάρχει και ένα ευχάριστο διαλειμματάκι, μάθαμε και το που δεν πρέπει να πάμε – σε ποια «μπιπ» κομμώτρια, ειδικά αν είμαστε ασπρομάλληδες, για να μην καταλήξουμε με τριανταφυλλί μαλλιά. Συν το ότι μυηθήκαμε στις νέες τάσεις της ανδρικής μόδας, μαθαίνοντας πλέον να μην φοβόμαστε - οι άντρες, κυρίως - το λευκό φούτερ, με πράσινο βελούδινο σακάκι, τζιν, μαύρη κάλτσα (πα-ντο-τε, κανών απαράβατος) και μπεζ μοκασίνι. 

Είναι λογικό που πέφτουμε στα κρεβάτια μας ευγνωμονώντας τον καλό Θεό για το full access που μας δίνεται σε άπειρη γνώση και είναι απολύτως λογική και η επιθυμία του Γιώργου Τράγκα, ακριβώς όπως τρυφερά την εξέφρασε χθες, να δημιουργήσει ένα Μουσείο Τύπου στο άμεσο μέλλον.  

 

Κυρίως, όμως, είναι σοφό το ότι τέτοιες γνώσεις - επιβιωτικές ως επί το πλείστον - στο πιο σκληρό "Hunger Game" της τελευταίας δεκαετίας στα media και δη στα κανάλια, μοιράζονται, δεν μένουν κρυφές. 

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια