ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Οι τελείως παράξενες αδερφές Σόσκα...

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Οι τελείως παράξενες αδερφές Σόσκα... Facebook Twitter
Τζεν και Σίλβια Σόσκα
3

Από τη Λένα Φουτσιτζή

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Οι τελείως παράξενες αδερφές Σόσκα... Facebook Twitter

Οι αδερφές Σόσκα αγαπούσαν πάντα τον κινηματογράφο: ανέλαβαν δράση από την παιδική τους ηλικία. Στο δημοτικό σχολείο, προς μεγάλη απογοήτευση των δασκάλων τους, άρχισαν να διαβάζουν μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ. Πήγαιναν στα βίντεο κλαμπ, τρύπωναν στο τμήμα με τις ταινίες τρόμου και χάζευαν τα οπισθόφυλλα. Όταν έβρισκαν μια «καλή», προσπαθούσαν να πείσουν τη μαμά να τις αφήσει να την πάρουν σπίτι. Απορρίπτοντας τους στερεοτυπικούς ρόλους που συχνά αποδίδονται στα δίδυμα αδέρφια, έθεσαν ως στόχο να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Εκπαιδεύτηκαν μαζί στις πολεμικές τέχνες, ελπίζοντας ότι έτσι θα εμφανιστούν περισσότερες ευκαιρίες και πιθανοί ρόλοι.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια σχολή κινηματογράφου που περιλάμβανε ένα εντατικό πρόγραμμα για stuntmen (women). Ωστόσο, όταν αυτό το κομμάτι τελείωσε, ένιωσαν ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα σπουδών δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες τους. Για την τελική τους εργασία ήταν έτοιμες να γυρίσουν μια ταινία μικρού μήκους, αλλά την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι η χρηματοδότηση ακυρώθηκε. Απτόητες αποφάσισαν να προχωρήσουν με δικά τους μέσα, με νέα ομάδα και με δική τους χρηματοδότηση. Αποφάσισαν ότι η ταινία τους θα είχε τη μορφή ενός ψεύτικου τρέιλερ, ακολουθώντας την τάση του "Grindhouse" των Ροντρίγκεζ και Ταραντίνο, το οποίο παιζόταν εκείνη την περίοδο στους κινηματογράφους. Η σχολή είχε μια λίστα με πράγματα υπερβολικά ακατάλληλα για να προβληθούν και οι αδερφές φρόντισαν να τα συμπεριλάβουν όλα -κι ακόμα περισσότερα. Κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας το μισό ακροατήριο έφυγε από την αίθουσα, αλλά το άλλο μισό γελούσε και χειροκροτούσε τόσο δυνατά, που η ταινία σχεδόν δεν ακουγόταν. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, οι δύο αδερφές είχαν αστειευτεί ότι αυτό το τρέιλερ θα γινόταν μια ταινία μεγάλου μήκους. Μετά την αντίδραση του πλήθους το αστείο έμελλε να γίνει πραγματικότητα. Ο τίτλος του τρέιλερ ήταν: «μια νεκρή πόρνη σε ένα πορτ μπαγκάζ» (A dead Hooker in a Trunk).

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Οι τελείως παράξενες αδερφές Σόσκα... Facebook Twitter
Η Κάθριν Ισαμπέλ ως Mary

Το 'Dead Hooker in a Trunk' ήταν το ντεμπούτο τους. Οι δίδυμες έγραψαν το σενάριο, ανέλαβαν την σκηνοθεσία, ήταν οι πρωταγωνίστριες της ταινίας και ανέλαβαν όλες τις δύσκολες σκηνές. Κατάφεραν να γυρίσουν την ταινία με ελάχιστο προϋπολογισμό, βασιζόμενες στη δημιουργικότητα και στην φιλοδοξία τους, εφαρμόζοντας τα διδάγματα του βιβλίου του Ροντρίγκεζ «Rebel Without A Crew». Οι οπαδοί των ταινιών τρόμου, τα φεστιβάλ, οι κριτικοί και οι κινηματογραφιστές αγκάλιασαν το αποτέλεσμα με ενθουσιασμό. Η ταινία έχει κερδίσει πολλά βραβεία, έχει παιχτεί σε πολλά φεστιβάλ όλης της γης και έχει αναγνωριστεί από τα μεγαλύτερα site αφιερωμένα στον τρόμο, όπως τα Gorezone, Fangoria, Disgusting.

Τον Δεκέμβριο του 2008 οι αδερφές ξεκίνησαν τη δική τους εταιρία παραγωγής με όνομα "Twisted Twins Productions". Η νέα τους ταινία με τίτλο "American Mary" σύμφωνα με τη Guardian είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών: μια μετα-φεμινιστική χίμαιρα, συναρμολογημένη από τον David Cronenberg και το Audition του Takashi Miike, με πινελιές σαδισμού αλλά και με μια υγιή δόση ευφυΐας. Η "Mary" του τίτλου είναι μια σκληρή φοιτήτρια χειρουργικής που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις σπουδές της όταν πέφτει θύμα βιασμού από τους καθηγητές της. Η Mary σχεδιάζει την αποτρόπαια εκδίκησή της ενώ κάνει παράνομες επεμβάσεις για να τα βγάζει πέρα. Στην αλλόκοτη πελατεία της συμπεριλαμβάνεται μια γυναίκα που θέλει να μοιάσει στην κούκλα Μπάρμπι, μια φρικαλέα απομίμηση της Betty Boop και οι ίδιες οι Σόσκα, ως «τα δαιμονικό δίδυμο του Βερολίνου».

H δίδυμες μιλάνε για το "American Mary":

Ο ήρωας της επόμενης ταινίας τους είναι ένα μεγάλο, τριχωτό τέρας. «Το όνομά του είναι Μπομπ» λέει η Σύλβια. Ο υπότιτλος της ταινίας είναι «όλοι μας έχουμε ένα τέρας μέσα μας, και μερικές φορές βγαίνει». Η ταινία αυτή εξετάζει τους ρόλους των φύλων και είναι η πιο σκοτεινή και αμφιλεγόμενη ταινία που έχουν γράψει ποτέ. «Ο κόσμος λέει – αυτό δεν είναι νόμιμο! Πώς θα το γυρίσετε;» Κι εμείς λέμε «Χμ... καλαίσθητα και θολά;»

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Όταν έχεις μεράκι και κέφι, κάνεις παπαδες χωρίς Ελληνικά Κέντρα Κινηματογράφου. Αλλά με δημοσιους υπαλλήλους και επιδοτήσεις δεν κάνεις τέχνη.