ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.3.2016 | 19:02

Έκλεισα τον λογαριασμό μου στο facebook.

Στην αρχή ένιωθα περίεργα. Συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια να μπαίνω καθημερινά, να βλέπω τις δημοσιεύσεις και τις φωτογραφίες κοντινών μου ανθρώπων και όχι τόσο κοντινών, να συνομιλώ ώρες με καλούς φίλους και όχι τόσο καλούς, να ενημερώνομαι για τις δραστηριότητες διάφορων ομάδων και για διάφορες εκδηλώσεις....ένιωθα πλήρως αποκομμένη. Λες και σταμάτησα να έχω κοινωνική ζωή. Ένιωθα μόνη. Καθώς, όμως, περνούσε ο καιρός...άρχισα να νιώθω καλύτερα. Ήμουν πιο ήρεμη, πιο ευδιάθετη. Σταμάτησα να συγκρίνω τη ζωή μου με τις ζωές των άλλων. Σταμάτησα να χρειάζομαι την συνεχή παρουσία των άλλων, τη συνεχή προσοχή τους. Έμαθα να περνάω χρόνο μόνη μου κάνοντας πράγματα για τον εαυτό μου, έμαθα να ζω με τις σκέψεις μου. Στ' αλήθεια είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει :)
6
 
 
 
 
σχόλια
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι το facebook, και κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι ένα εργαλείο, και όπως το μαχαίρι μπορεί να γίνει φονικό ή εργαλείο κουζίνας, έτσι και με τα κοινωνικά δίκτυα.Σου δίνει την ευκαιρία να κρατήσεις επαφή με ανθρώπους πολύ μακριά χιλιομετρικά, να ενημερωθείς για events και δραστηριότητες από φίλους, να ανακαλύψεις μουσική, ταινίες, γνώμες, όλα σε ένα σάιτ που εσύ επιλέγεις ποιες ενημερώσεις θα βλέπεις.Απ' την άλλη, μπορεί να σε βάλει στο τρυπάκι του ανταγωνισμού, ποιος θα πάρει περισσότερα λάικ, ποιος είναι ονλαιν και δεν μου απαντά, ποιος έκανε τσεκ ιν στο πιο ακριβό εστιατόριο, και ποιος πήγε (πάλι) διακοπές και κάνει επίδειξη του τι έχει και δεν έχει.Και οι 2 περιπτώσεις είναι τα άκρα, νομίζω οτι η αλήθεια για το πως χρησιμοποιεί ένας μέσος χρήστης το facebook βρίσκεται κάπως στη μέση. Παρ'όλα αυτά το τί θα πάρεις εσύ απ' αυτό εξαρτάται απ' τον χαρακτήρα σου και το ποιος/α είσαι. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ζηλεύει, τότε κάπου ευθύνεσαι εσύ, όχι το δίκτυο, αν τρώγεσαι με το ποιος είναι ονλαιν, μάλλον κάτι άλλο περιμένεις απ' αυτό το πρόσωπο, αν σε ενοχλει η επιδειξιομανία κάποιους μπορείς να μπλοκάρεις ενημερώσεις.Σίγουρα το κοινωνικό δίκτυο δεν αντιπροσωπευει 100% την πραγματικότητα, αλλά νομίζω οτι πια το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Από κει και πέρα εγώ επιλέγω να το βλέπω απλώς σαν εργαλείο, και για τα αρνητικά που μπορεί να έχει κοιτάζω πρώτα μέσα μου, και μετά στο πως μπορώ να τα απομονώσω.
Κούραση και μόνο που προσπαθείς να πείσεις για το FB λέγοντας όλα αυτά. Από αυτό καταλαβαίνει κανείς πόσο προβληματικό είναι και το "εργαλείο", και ο χρήστης του "εργαλείου", και οι λόγοι που χρησιμοποιεί το "εργαλείο". Για την πραγματική ζωή και τον πραγματικό κόσμο, δεν χρειάζονται ούτε τα μισά επιχειρήματα από αυτά..
Κι όμως και στην πραγματική ζωή υπάρχουν πράγματα που σου αρέσουν κι άλλα που τα σιχαίνεσαι, καταστάσεις που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση (δεν μιλάω φυσικά για προβλήματα), άνθρωποι που είναι στον κοινωνικό σου περιγυρο και σου σπαν τα νεύρα. Όπως στη ζωή κάνουμε κάποιες επιλογές ή κάποιες υποχωρήσεις το ίδιο συμβαίνει και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε είναι και αυτά μια μικρογραφία της ζωής.
Όλα είναι σχετικά. Ό,τι για σένα είναι χάλια και απαράδεκτο, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι εξαιρετικό και δώρο Θεού.Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, το πως το αντιλαμβάνομαι εγώ παραθέτω. Αν εσένα δε σου αρέσει σβήστο. Δε σε είχα και friend ώστε να μου λείψεις.