6 χιλιάδες πρόσφυγες στο Ελληνικό-Κίνδυνος για μικρή Ειδομένη

6 χιλιάδες πρόσφυγες στο Ελληνικό-Κίνδυνος για μικρή Ειδομένη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

6 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί εκεί.

Όπως μετέδωσε το ΜΕΓΚΑ σε ρεπορτάζ του, οι πρόσφυγες δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες που είναι λίγες και για το λόγο αυτό πηγαίνουν είτε στη θάλασσα, είτε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην απέναντι πλευρά της Παραλιακής. Μάλιστα, στην προσπάθεια του να βρουν νερό για να πλυθούν έσπασαν και την κεντρική παροχή στις εγκαταστάσεις.  

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος είπε ότι οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές ακόμη και έξω στον δρόμο, γιατί στην κλειστή αίθουσα αναχωρήσεων του παλιού αεροδρομίου η θερμοκρασία έφτασε τις προηγούμενες μέρες μέχρι τους 40 βαθμούς.

Τονίζοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι «αργά ή γρήγορα κάτι θα συμβεί».

«Είναι κλειστά τα τζάμια, δεν αερίζεται, είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην μπορεί να αντέξουν φυσιολογικά να μείνουν εκεί μέσα και να βγαίνουν να κάθονται έξω στο πεζοδρόμιο πάνω στη λεωφόρο που παίζουν τα παιδιά τους, που περνούν με ταχύτητα τα αυτοκίνητα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μόνο 30-40 τουαλέτες για 6.000 ανθρώπους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μάλιστα.. Εικόνες πολιτισμού που μας επιβάλλει η κακή Ευρώπη !Σκεφτείτε (οσοι ακόμα ζείτε το ελπίδα έρχεται..) ότι οι επονείδιστοι επενδυτές θα απασχολούσαν αυτη τη στιγμή 10000 άτομα στην δημιουργία ενός απο τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης / τοπικής ανάπτυξης στην νότια Ευρώπη και σε περίπου 2 χρόνια θα ήταν έτοιμο !