ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.4.2016 | 01:09

Σχέσεις και σεξ

Ρε παιδιά θα ήθελα να εκφράσω ένα προβληματισμό μου σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις. Είμαι κοπέλα 19 χρονών, δεν έχω κάνει ποτέ καμία σχέση, ούτε σεξ επομένως. Δε το έψαξα ποτέ, μόνο πριν από μήνες έτυχε να μου αρέσει κάποιος, έφαγα χ και μετά έδωσα το πρώτο μου φιλί με έναν τύπο που τελικά δε τα βρήκαμε γιατί εγώ ήθελα σχέση ενώ αυτός...να περνάμε καλά. Γενικά έχω ακούσει αρκετές περιπέτειες από φίλες και γνωστές περί "σχέσεων" με το άλλο φύλο. Κοπέλες να θέλουν σχέση, ενώ τα αγόρια όχι, αγόρια και κορίτσια να κάνουν σεξ χωρίς αυτό να οδηγεί κάπου, και γενικά ΣΕΞ. Όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό. Καταλαβαίνω ότι ίσως είναι και η ηλικία της καυλάντας, αλλά γιατί δίνουν τόση σημασία σ' αυτό; Θα μου πείτε και εσείς το κλασικό, δεν έχεις κάνει για να ξέρεις. Αλλά και πάλι, νομίζω πως έχω ένα ταμπού στο συγκεκριμένο θέμα, δε το θεωρώ την αρχή και το τέλος του κόσμου, έχω ψιλοτρομάξει όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό, και δε θέλω να κάνω σχέση γιατί σκέφτομαι πως ο άλλος θα θέλει αυτό από μένα. Και εγώ δε ξέρω αν όντως το θέλω...είμαι πιο συναισθηματική, πιο ρομαντική, θέλω ένα αγόρι που να μην έχει στο μυαλό του μόνο πότε θα το κάνουμε αλλά να είναι και λιγάκι ρομαντικός (κάτι που δεν υπάρχει). Εχω φτάσει σε τέτοιο σημείο που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είμαι ασέξουαλ, αλλά αφού δεν έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να ξέρω πιστεύω. Νιώθω πως δεν είμαι έτοιμη ακόμη και να μου τύχει, ντρέπομαι και μόνο στη σκέψη, αφήστε που τα παραπάνω κιλάκια μου δε βοηθούν. Και όχι ότι με πειράζει, απλά το γεγονός ότι τα συνομήλικα κορίτσια που γνωρίζω στην πλειοψηφία τους έχουν πάει με 2, ή έστω με έναν και εγώ με κανέναν, και δεδομένου του συναισθηματισμού μου, με έχουν κάνει να σκέφτομαι μη τυχόν είμαι...ελλατωματική.
11
 
 
 
 
σχόλια
Σε καταλαβαινω στα 19 ημουν και εγω παρθενα.Τοτε με κανανε νααισθανομαι ασχημα για αυτο.Θεωρουσα πως υστερω σε σχεση με τις αλλες κοπελες.Ενας ηλιθιος που βγαιναμε μου ειχε πει πως εινσι ντροπη να ειναι μια κοπελα παρθενα στα 20.Το αποτελεσμα ηταν να το κανω με εναν που δεν τον ηθελα πραγματικα για να μην ειμαι παρθενα στα 20. Αλλα ηταν και η περιεργια μου να μσθω τι τοσο ωραιο βρισκουν στο σεξ που τους αρεσει τοσο.Προσωπικα δε βρηκα τιποτα..Τα τελευταια χρονια εχω καταληξει πως ειμαι πολυ ξενερωτη μεχρι ασεξουαλ.Στη δικη σου περιπτωση δεν ξερεις αν θα σου αρεσει κατι ανδεν το εχεις δοκιμασει.Το μονο που θελω να σου πω ειναι να κανεις αυτο που νιωθεις και να μην επιρρεαζεσαι απο τριτους.Απο τη στιγμη που θελεις σχεση και οχι κατι ελευθερο περινενε μεχρι να το βρεις.Και αν δε σου αρεσει εντελει το σεξ ειναι δικαιωμα σου.
Είσαι σε καλή ηλικία για σεξ, βρες καποιον και κάνε το. Σιγά το θέμα. To πιθανότερο είναι η πρωτη φορά να μη σου αρέσει. Αλλά θα σου αρέσουν οι επόμενες. Α, αν εχεις παραπανω κιλάκια, άσε καμιά πορτα ανοιχτη μπας και δεν τα χάσεις, μην ριχνεις ακυρο σε όλους..
Δεν εισαι ελλατωματική, θέλεις κάτι που θέλουν οι περισσότεροι σε κάθε ηλικία...μια σχέση. Είναι όμορφο να είσαι δεμένος συναισθηματικά με κάποιον όταν κάνεις σεξ, ειδικά όταν είναι η πρώτη φορά.Το να κάνεις απλά σεξ δεν είναι κατόρθωμα, απ ότι καταλαβαίνω οι φίλες σου δεν είχαν σχέση με τα άτομα που έκαναν σεξ, στην πορεία θα καταλάβεις ότι αυτό είναι το μόνο εύκολο. Σε αυτή την ηλικία και χωρίς να έχεις εμπειρίες το να κάνεις σεξ μονο και μόνο γιατί δέχεσαι κοινωνική πίεση δε θα σε γεμίσει ίσα ίσα μπορεί να επηρεάσει άσχημα τις μετέπειτα σχέσεις σου.Προτείνω να μην το σκέφτεσαι τόσο, ακόμα κι αν γνωρίσεις κάποιον που σου αρέσει γνωρισέ τον πρώτα, δες αν θέλετε τα ίδια πράγματα και μετά προχώρησε μαζί του, δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι.Στο μεταξύ συγκενρώσου στις σπουδές σου, στις παρέες σου, ταξίδεψε, γνώρισε κόσμο και μην αισθάνεσαι υποδεέστερη απο τις φίλες σου επειδή δεν έχεις κάνει σεξ. Το σεξ δεν πρέπει να γίνει ούτε αυτοσκοπώς ούτε το κέντρο της ζωής σου. Είσαι μια χαρά! Απλά είσαι ακόμα μικρή και χωρίες εμπειρίες. Απόλαυσε τη ζωή σου όπως είναι!
Το φιλί κοριτσάκι μου είναι αποτέλεσμα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ έλξης!Σου γυάλισε, του γυάλισες, φιληθήκατε και μπράβο σας.Πέρα από το ό, τι φιληθήκατε, κάτι άλλο για την προσωπικότητά του δε μας αναφέρεις, παρά μόνο ότι ήθελε να «περνάτε καλά», ενώ εσύ ήθελες «σχέση».Και φαντάζομαι θες ν’ ακούσεις συγχαρητήρια που είσαι «σοβαρή» και «ηθική» κοπέλα.Στην πραγματικότητα όμως είσαι απλά υπάκουη στα πατριαχικά κοινωνικά πρότυπα, σεξουαλικά ενοχοποιημένη και καταπιεσμένη, χωρίς ικανότητα κρίσης και αμφισβήτησης.Και μετά παραπονιέστε μερικές μερικές για τις αποτυχημένες σχέσεις σας και ότι έχετε και καλά το μαλακομαγνήτη και άλλες τέτοιες παπαριές...Αφού έχετε λάθος κριτήρια: πάτε και κάνετε «σχέση» με όποιον νιώσετε σεξουαλική έλξη άσχετα με την προσωπικότητά του, για ν’ «αποκασταθείτε» κοινωνικά και να μη θεωρηθείτε πουτάνες που θα πάτε μαζί του!Μ’ αυτό τον τύπο π.χ. για ποιό λόγο ήθελες να κάνετε «σχέση»?Έχεις κατασταλλάξει στα στοιχεία της προσωπικότητας που αναζητάς σε ένα σύντροφο ή σου αρκεί το να σε ελκύει σεξουαλικά και να σου πεί ότι θέλει και αυτός «σχέση»?Το σεξ και η σχέση κοριτσάκι μου είναι διαφορετικές ανάγκες.Το σεξ είναι πιο βασική ανάγκη, είναι απαραίτητο για την υγεία μας και πρέπει να καλύπτεται άσχετα αν έχουμε ή όχι «σχέση».Επίσης όπως ήδη ειπώθηκε, η σχέση προκύπτει σε βάθος χρόνου, δεν προαποφασίζεται.Η κοινωνία σ’ έμαθε ότι το σεξ «πρέπει» να γίνεται μόνο εντός δήθεν «σοβαρής σχέσης» γιατί αλλιώς είσαι «ανήθικη» και «πουτάνα»... Εσύ δεν έχεις μπεί στη διαδικασία ν’ αναρωτηθείς αν είναι αυτό σωστό και γιατί «πρέπει» να γίνεται έτσι?Το «θέλω σχέση και όχι σεξ» δείχνει άγνοια και ενοχοποίηση και κανεις πραγματικά σοβαρός άνθρωπος που ξέρει τι θέλει δε θα έχανε τον πολύτιμο λιγοστό χρόνο του μαζί σου.Δεν είσαι συναισθηματική και ρομαντική, αλλά αδαής.Μάθε τον εαυτό σου, συνειδητοποίησε τις ανάγκες σου, απενοχοποιήσου και καταστάλλαξε στο τι θέλεις από τους άλλους.ΥΓ. Μανδάμ φρου φρού μπας και τις γράφεις εσύ αυτές τις εξομολογήσεις για να με κάνεις να σχολιάζω, επειδή σου λείπω? :Ρ
Θα σου πω κάτι. Έκανα σεξ πρώτη φορα στα 23φευγα. Ούτε χρόνος δεν πέρασε απο τότε. Ξέρεις γιατί; Γιατί συνεχώς μέχρι τότε με προσέγγιζαν τύποι μόνο για σεξ. Μόνο, τίποτε άλλο. Κάποιοι είχαν την ευγενή καλοσύνη να δείξουν και ότι με συμπαθούν γενικά, άλλοι απλά λέγαν ξεκάθαρα αυτό που ήθελαν. Δεν κατηγορώ κανέναν, ό,τι βολεύει τον καθέναν, εγώ απλά κωλυόμουν. Για να μην μακρηγορώ, γνώρισα κάποιον, όχι τέλειο, αλλά γλυκό, και έγινε. Και σαν συμπέρασμα έχω να σου πω. Ναι, είναι εξαιρετικό το να κάνεις σεξ, είναι ώρες ώρες μαγικό. Αλλά είναι σεξ. Όλη αυτή η θεοποίησή του δεν μας κάνει και τόσο καλό. Και ασέξουαλ να σαι, θα βρεις άλλους τρόπους να περάσεις το ίδιο όμορφα και σε μια σχέση και έξω απ' αυτή. Μην κολλας ούτε στα κιλά ούτε σε ταμπέλες και μην ξανασκεφτείς περί ελλατωματικότητας. Ούτε να φτάσεις στο αλλο άκρο θεωρώντας τον εαυτό σου μια πολύτιμη χιονονιφάδα. Απ αυτά που διαβάσα σε έκοψα για μια χαρά παιδι. Όλα θα ρθουν, κοίτα να μην περιστρέφεσαι γύρω απ την σκέψη 'Δεν θα βρω ποτέ κανέναν' γιατί το χω ακούσει πολλές φορές κι αυτό, θα βρεις σε κάποια φάση της ζωής σου έναν άνθρωπο να θέλει πολλά απο σένα, και αυτο και όλα. Ως τότε καλά να περνας :)
Είναι λογικό να χεις αυτή την άποψη γιατί λογικά έτυχε να πέσεις σε αναλογους ανθρώπους. Κοίτα, το σεξ παίζει καθοριστικό ρόλο και ακόμα και με αυτόν που θα κάνεις σχέση, το σέξ θα κυριαρχεί τις περισσότερες φορές και απ τις 2 πλευρές! Άμα ξεκινήσεις, θα καταλάβεις. Τώρα από κει και πέρα, διαφωνώ στο ότι υπάρχει μόνο αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται και για πράγματα επιπλέον του σεξ, που μπορεί να τους εμπνεύσεις κάτι διαφορετικό. Αλλά αυτό, θα βγει στη πορεία, όπως και η σχέση θα βγει στη πορεία, προκύπτει, δεν τη καθορίζεις εξ αρχής. Αν υπήρχε μόνο σεξ και τίποτα άλλο τριγύρω σου δεν θα υπήρχαν ζευγάρια. Πρόσεχε μόνο που εστιαζεις, σε ποια κατηγορία αγοριών. Προσπάθησε να προσεγγίσεις κάποιον σχετικα ώριμο και ας μην είναι και ο νούμερο ένα κούκλος. Στους κούκλους σε αυτή την ηλικία βρίσκεται η παγίδα στατιστικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ