Tα τσιγάρα στην Αυστραλία θα κοστίζουν περισσότερα από 45 δολάρια το πακέτο

Tα τσιγάρα στην Αυστραλία θα κοστίζουν περισσότερα από 45 δολάρια το πακέτο Facebook Twitter
5

Από το Σεπτέμβριο του 2020, η μέση τιμή ενός πακέτου τσιγάρων στην Αυστραλία είναι πολύ πιθανό να κοστίζει περισσότερα από 45 δολάρια το πακέτο.

Η κυβέρνηση της χώρας προσανατολίζεται στο να αυξήσει το φόρο κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού κατά 12,5% ετησίως και διαδοχικά από το 2017 έως το 2020, όπερ σημαίνει ότι στο τέλος η συνολική αύξηση θα αγγίξει το 69%.

To υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι η αύξηση στο φόρο κατανάλωσης αποτελεί μέτρο υπέρ της υγείας των πολιτών, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει φόρο της τάξεως του 70% στην τιμή του τσιγάρου, ωστόσο η αύξηση των εσόδων της χώρας θα είναι σημαντική. 

«Οι αλλαγές αυτές θα βελτιώσουν την υγεία των Αυστραλών, μειώνοντας την έκθεση τους στον καπνό και θα εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα καπνού θα φορολογούνται πλήρως και θα εναρμονίζονται με τους κανονισμούς της Αυστραλίας» αναφέρει η κυβέρνηση στο κείμενο του προϋπολογισμού που κατέθεσε προς συζήτηση στη Βουλή.

«Οι επιπτώσεις των μέτρων στον καπνό θα φέρουν έσοδα της τάξεως των 4,7 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών Scott Morrison μιλώντας στο αυστραλιανό κοινοβούλιο.

Οι αυξήσεις αυτές θα επιτρέψουν στην Αυστραλία να παραμείνει το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για τους καπνιστές. Σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Bank, το 2015, τα τσιγάρα στην πόλη της Μελβούρνης κόστιζαν 142% περισσότερο απ' ότι στη Νέα Υόρκη. Στο Σίδνεϊ το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το  130%.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί δεν απαγορεύουν την πώλησή του εντελώς, όπως την ηρωίνη ας πούμε. Οι έχοντες φράγκα δηλαδή δεν έχουν ανάγκη την προστασία της υγείας τους; Κουλαμάρες.
Την πιο φθηνή τιμή ενός πακέτου τσιγάρων την συναντάμε στις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη, μεταξύ 0,73-0,65/πακέτο. Προβλέπω για τους Αυστραλούς, τα τουριστικά γραφεία τους να υπόσχονται καταπληκτικό, μοναδικό καπνοτουρισμό σε αυτούς τους προορισμούς...!Διάλογος Αυστραλών τουριστών με Φιλιππινέζο, τελωνειακό υπάλληλο:-Ο λόγος της επίσκεψης σας, τουρισμός ή επαγγελματικοί λόγοι;-Καπνοθεραπεία!...
Νομίζω πως το ηλεκτρονικό εμπόριο ειδών καπνού στην Αυστραλία (αν δεν υπάρχουν φραγμοί σε αυτό), θα εκτοξευτεί στα ύψη. Επειδή καπνίζω κάποια συγκεκριμένη μάρκα τσιγαρίλος (πουράκια σε μέγεθος τσιγάρου), η οποία καταργήθηκε στην Ελλάδα, τα παραγγέλνω από το διαδίκτυο (από ευρωπαϊκή χώρα). Μου έρχονται πιο φθηνά από την τιμή πακέτου όταν πωλούνταν εδώ...