Λονδίνο: Ρεσεψιονίστ απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να φορέσει ψηλοτάκουνα στη δουλειά

Λονδίνο: Ρεσεψιονίστ απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να φορέσει ψηλοτάκουνα στη δουλειά Facebook Twitter
4
Λονδίνο: Ρεσεψιονίστ απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να φορέσει ψηλοτάκουνα στη δουλειά Facebook Twitter

Μπορεί τα ψηλά τακούνια να ενθουσιάζουν τις περισσότερες γυναίκες, όχι όμως και την 27χρονη Nicola Thorp, η οποία απολύθηκε, όταν αρνήθηκε να φορέσει ψηλοτάκουνα στη βάρδια της. 

Η νεαρή γυναίκα είχε προσληθεί ως ρεσεψιονίστ στη χρηματιστηριακή εταιρεία PwC στο Λονδίνο και εκεί ενημερώθηκε ότι για την 9 ωρών βάρδια της στη ρεσεψιόν και με την αρμοδιότητα να οδηγεί τους πελάτες στα γραφεία των στελεχών θα έπρεπε να φορά ψηλά τακούνια. 

Η κοπέλα αρνήθηκε, προτείνοντας να φοράει κομψά πλην φλατ παπούτσια για να μπορέσει να αντέξει την πολύωρη ορθοστασία. Η απάντηση από την πλευρά της εταιρείας ήταν ότι αυτός ήταν ο στιλιστικός κώδικας, ο οποίος δεν σήκωνε αλλαγές ή τροποποιήσεις για κάθε εργαζόμενο. 

Εννοείται ότι δεν πήρε απάντηση στο γιατί τα χαμηλά παπούτσια θα την εμπόδιζαν να κάνει σωστά τη δουλειά της ή στο γιατί οι άντρες συνάδελφοι της δεν υφίσταντο αντίστοιχες παραινέσεις αναφορικά με το ντύσιμο και την εν γένει περιβολή της. 

Με συνοπτικές διαδικασίες, η υπάλληλος απολύθηκε και στη συνέχεια κατόπιν παρότρυνσης φίλων της, ανάρτησε την περιπέτεια της στην προσωπική της σελίδας στο Facebook. 

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC, ειδικά όταν αναφέρθηκε στους άντρες συναδέλφους της στην εταιρεία, όχι μόνο δεν πήρε απάντηση, αλλά γέλασαν και μαζί της. 

"Στην αρχή φοβήθηκα λίγο με την έκταση που πήρε το θέμα, μήπως όλο αυτό γυρίσει εναντίον μου. Πολύ σύντομα, όμως, συνειδητοποίησα ότι χρειαζόταν κάποιος να μιλήσει τελικά γι' αυτό, γιατί είναι ένα θέμα μεγαλύτερο απ' όσο φανταζόμαστε", είπε χαρακτηριστικά. 

Σημειωτέον, ότι από τη μέρα της απόλυσης της και μετά η 27χρονη μαζεύει υπογραφές για το θέμα των ψηλοτάκουνων σε εργασιακούς χώρους που απαιτούν... περπάτημα και ορθοστασία και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 9.000 υπογραφές για το τυραννικό - προς τις γυναίκες - dress code. 

Όσο για το αν είναι νόμιμο όλο αυτό; Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BBC στο σχετικό ρεπορτάζ, ναι, είναι στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών να αποφασίζουν ποιο dress code επιθυμούν για τους υπαλλήλους τους και να απολύουν όσους δεν συμμορφώνονται με τον γενικό κανονισμό. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ή του ύψους ή του βάθους: Όταν λέμε ψηλοτάκουνα, εννοούμε από 6-8 πόντους και πάνω, σωστά;Υπάρχουν και παπούτσια με 4 πόντους τακούνι που και δεν κουράζουν το πόδι αλλά το κολακεύουν το ίδιο με ένα ψηλοτάκουνο. Μάλιστα, με ένα νορμάλ τετράποντο τακούνι περπατάς και σαν άνθρωπος και όχι σαν πάπια.Επομένως, δεν υπάρχει δίλημμα ή μπαλαρίνα ή δωδεκάποντο. Υπάρχει και η μέση λύση.