ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.5.2016 | 12:46

Mανα δεν σε αντεχω πλεον

Ειμαι 15. Ναι ειμαι 15. Πριν λιγο καιρο αρχισα να βγαινω με ενα αγορι 2 χρονια μεγαλυτερος αλλα φαινεται ωριμος και προσγειωμενος. Δεν ηθελα να το κραταω μυστικο απο τη μητερα μου καθως πιστευα οτι θα ηταν πολυ ασχημο να το ανακαλυψει μονη της. Μου εχει πει να της τα λεω ολα γιατι αυτη παντα θα με υποστηριζει σε οτι και να κανω. Της μιλησα λοιπον. Αρχισε τη μουρμουρα οτι ειμαι μικρη και λιπα οτι ολα τα παιδια ειναι αφοσιωμενα στο διαβασμα και οτι τα μυαλα μου εχουν παρει αερα κλπ. Της εξηγησα οτι δεν ηθελα να της το κραταω κρυφο και οτι δεν ηθελα να χαθει η εμπιστοσυνη μεταξυ μας. Απο κεινη τη μερα (δυο μερες πριν) δεν μου μιλαει το παιζει στεναχωρημενη κλπ. Με κοιταω με ενα καταπτοημενο υφος. Τν ειχα παρακαλεσει να μην πει τιποτα στον πατερα μου γιατι δεν ηθελα. Σημερα με ρωτησε κατι με ενα υφος τοσο ειρωνικο και νευριασμενο που δεν αντεξα και της ειπα τι προβλμα εχει. Αρχισε να μου λεει οτι εχει κλονιστει η εμπιστοσυνη της και οτι ειναι στεναχωρημενη και δεν ξερει πως να διαχειριστει την κατασταση. Ειναι υστερικια. Εχει φερει την καταστροφη του κοσμου. Δεν επρεπε να της το πω αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Δεν την αντεχω. Ξερω πολλα κοριτσια της ηλικιας μου που ειχανε σχεση με μεγαλυτερο, το ηξεραν οι μητερες τους και οι οικογενειες γνωριστηκαν κιολας. Δηλαδη με αυτον τον τροπο πιστευω οι γονεις ειχαν και τον ελεγχο. Εμενα δεν ξερει να το διαχειριστει. Δεν μπορω να της πω τι να κανει. Απλα δεν την αντεχω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Τα έζησα και γω, τα ζει κάθε κόρη για την οποία ενδιαφέρεται η μάνα της. Δεν είσαι η μόνη και ούτε ποτέ θα είσαι. Η μητέρα σου ανησυχεί για σένα και το μέλλον σου. Μην αφήσεις το σχολείο γιατί θα σε φάνε οι έρωτες και κανεις πράγματα για τα οποία θα μετανιώνεις μια ζωή. Ομως εσύ είσαι μυαλωμενη. Αποδειξε της ότι δεν έχει δίκιο. Διαβαζε και όταν έχεις χρόνο αφιέρωσε τον στο ταίρι σου.Εγώ έτσι έκανα, περασα και σε καλή σχολή και η μάνα μου τσιμουδια.
Η μητέρα σου ανησυχεί όπως οι περισσότερες μανάδες. Είσαι και σε ευαίσθητη ηλικία και μπορεί να φοβάται πως ο άλλος, ως μεγαλύτερος από 'σένα, θα έχει διαφορετικές ανάγκες. 2 χρόνια διαφορά δεν είναι πολλά, αλλά σε αυτές τις ηλικίες που είστε ίσως να φαίνονται. Αν με τη μητέρα σου έχετε πολύ καλή επικοινωνία και κατανόηση, εξήγησέ της πως δεν υπάρχει λόγος να φοβάται για σένα, γιατί ξέρεις να σε προσέχεις και πως δεν θα συναινέσεις σε κάτι αν δεν το θέλεις. Αν όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί την τόση ειλικρίνεια, μάλλον θα ήταν πιο σοφό να μην της δίνεις πλήρη αναφορά. Είσαι ακόμα ανήλικη και έχει την ευθύνη σου σε περίπτωση που σου συμβεί κάτι. Μεγαλώνοντας θα μπορείς να θέσεις τα όριά σου, αλλά τώρα στην ηλικία που είσαι πιστεύω πως ο έλεγχος χρειάζεται, γιατί δεν είσαι ακόμα σε θέση να δεις τους κινδύνους. Ίσως φάσκω και αντιφάσκω αλλά και οι δύο έχετε τα δίκια σας. Προσπάθησε να συζητήσεις μαζί της και ζήτησέ της να σου εξηγήσει τις αγωνίες της για να κατανοήσετε η μία την άλλη.
Μο το να της πεις απλα οτι ειναι ωριμος απο τη στιγμη που αυτος ειναι 17,μαλλον ετσι δεν την πείθεις.. Προσπαθησε απλα να της πεις οτι σου συμπεριφερεται πολυ καλα, σε σεβεται και οτι εσυ απο εκει και περα θα προσεχεις..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ