Σχολείο στις ΗΠΑ απαγορεύει τα στενά τζιν λόγω bullying

Σχολείο στις ΗΠΑ απαγορεύει τα στενά τζιν λόγω bullying Facebook Twitter
2

Σχολείο στη Βόρεια Καρολίνα προτείνει ένα νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα απαγορεύσει τα skinny jeans, καθώς σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης μπορεί κάποιος να πέσει θύμα μπούλινγκ ενώ τα φοράει.

Σύμφωνα με το έγγραφο πολιτικής του σχολείου, «τα κολάν, τα σφιχτά τζιν, ή άλλα υπερβολικά σφιχτά παντελόνια απαγορεύονται, εκτός κι αν καλύπτονται από φόρεμα με το κατάλληλο μήκος που θα καλύπτει την οπίσθια περιοχή στο σύνολο της».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NBC News, αφορμή για την απαγόρευση που επιβλήθηκε είναι ένα περιστατικό μπούλινγκ σε παχύσαρκο κορίτσι.

Πάντως η απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου προκάλεσε διαμαρτυρίες, κυρίως μέσω των social media, με κάποιον μαθητή να γράφει στο Twitter: «Αγαπητό @NewHanoverCoSch, αν τα «μεγαλύτερα» κορίτσια πέφτουν θύματα εκφοβισμού λόγω του στενού παντελονιού τους, να απαγορεύσεις τον εκφοβισμό, όχι το παντελόνι».

Αυτή δεν ήταν η μόνη διαμαρτυρία από χρήστες των social media.  

Μία από τις πιο επικριτικές φωνές για το μέτρο είναι η Λίζα Έστεπ, μέλος της Σχολικής Εφορείας, που αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού στην παιδική ηλικία και έγραψε στο Facebook ότι δεν μπορείς να νομοθετήσεις τη συμπόνια και τη φιλία αλλά να δημιουργήσεις το περιβάλλον για να αναπτυχθούν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να... τα γνωστά.. Αρχές που δεν έχουν τα κότσια να αντιμετωπίσουν τον θύτη και ρίχνουν το βάρος στο θύμα.Οπως τις προάλλες που η Σουηδική αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση ότι για την πρόσφατη έκρηξη στον άριθμο των βιασμών φταίνε οι μη "παραδοσιακοί" ρόλοι των γυναικών στην Σουηδια (και οχι τα αραβικά/ βορειοαφρικανικά ήθη των βιαστών)
Αντι να πιασουν τους τραμπουκους και να τους τιμωρησουν απαγορευουνε τα τζιν. Σας εχω νεα, οι τραμπουκοι δεν ειναι δυσκολο να βρουν λογο να σε τραμπουκισουν. Χεστηκαν για το τζιν.