Όσα μου έμαθε το τουίτερ για τη ζωή…

Όσα μου έμαθε το τουίτερ για τη ζωή… Facebook Twitter
5

Η πρώτη επαφή μου με το εν λόγω «social network» ήταν τρομακτική. Ξαφνικά μου έλειπε ο Zuckerberg και οι απλούστατες εφαρμογές του facebook και την ίδια στιγμή ένιωθα παγιδευμένη στο λαβύρινθο του Ντόρσεϊ.

Ο φίλος μου από την άλλη άκρη της πόλης κατανοώντας το πρόβλημά μου, μου έστειλε το παρακάτω link -> http://pc-news.gr/home/319-twitterguide.html

Ώσπου κάποια στιγμή, τα κατάφερα. Δώδεκα μήνες, 2.723 tweets, 529 people and groups που ακολούθησα και 286 followers μετά, είμαι έτοιμη να μοιραστώ μαζί σας όσα μου έμαθε το "twitter" για τη ζωή.

1) Τα πολλά λόγια δεν τ' ακούει κανείς...

« Δώσε σημασία στην περίληψη Ιωάννα», έλεγε και ξαναέλεγε ο καθηγητής μου στο Λύκειο και γω έβαζα καρδούλες στις αφίσες του Johny Deep. Γιατί σου τα λέω αυτά; Το twitter σε υποχρεώνει να εκφράζεσαι με μέτρο, να πεις τι σκέφτεσαι με όριο 140 χαρακτήρες. Όχι τίποτα, αλλά τα εκτενή tweets σπάνια γίνονται δημοφιλή.

2) Όλη η εγχώρια showbiz είναι πλημμυρισμένη από αγάπη

Το twitter όπως θα χεις καταλάβει είναι το νέο «trend» επικοινωνίας των celebrities. Όλοι οι εγχώριοι σταρ έχουν twitter και τις περισσότερες φορές το διαχειρίζονται οι ίδιοι. Έτσι, είναι σύνηθες φαινόμενο να τουιτάρεις και να δεις τη Δούκισσα Νομικού να μοιράζει καρδούλες, την Κατερίνα Ζαρίφη να δίνει «πόνο» και το Γιώργο Τσαλίκη να στέλνει θετική ενέργεια στις 7 το πρωί.(#sumbainei_twra).

3) Η ζωή είναι γεμάτη από ανθρώπους που έχουν ανάγκη να μιλήσουν.

Θα μπορούσα να πω πως « Όσοι δεν έχουν ψυχολόγο, έχουν twitter». Η εναλλαγή των tweets συχνά διαδέχεται η μία την άλλη. Εκεί που μιλούσες περιγράφοντας ένα λαχταριστό πιτόγυρο, βρίσκεσαι να μιλάς για τη νυν του πρώην και για τις δολοφονικές σκέψεις που περνούν απ' το μυαλό σου, όταν τους βλέπεις μαζί. Twitter =έκφραση συναισθημάτων. Τα βγάζεις από μέσα σου, αποφορτίζεσαι και ο κόσμος ταυτίζεται μαζί σου. Κάποιοι θα το βρουν πετυχημένο και θα σε αναδημοσιεύσουν (retweet) ή απλά θα τους αρέσει και θα πατήσουν (favorite).

4) Ο κόσμος είναι γεμάτος ευαίσθητο σημείο.

Μεταξύ μας, πίστευα στην απάθεια. Όλα τα καλά, αγνά συναισθήματα τα συγκάλυψε η κρίση, το άγχος και η ανεργία. Ώσπου ένα απόγευμα (από εκείνα που τίποτα δεν συμβαίνει) βρέθηκε να φιγουράρει μπροστά το εξής hashtag #tolis_loved_Maria. Ακόμα και τώρα που το γράφω συγκινούμαι. Εκείνος έφυγε και για να της δείξει πόσο μοναδικά την αγαπούσε, ζήτησε να γίνει (hashtag =θέμα στο twitter) από τους χρήστες. Όλο το twitter μιλούσε για τον Τόλη και σίγουρα όλοι θυμήθηκαν, ένιωσαν συναισθήματα όπως #agapi_lypi_apwleia.

5) Το τουίτερ είναι ο λόγος ύπαρξης του instagram.(ή και το αντίθετο.)

Χολιγουντιανές φωτογραφίες με ενημερώνουν πως η γάτα του Μήτσου ανέβηκε στην ταράτσα και πως η ΄Έρη ξεκίνησε δίαιτα με #laxanakia_Vruxelwn.

6)Στο twitter οι δεικτικές αντωνυμίες καθώς και οι προσωπικές αποκτούν βάρος και υπόσταση.

#Είμαστε κι εμείς που αγαπήσαμε σα να μην υπάρχει αύριο και ήρθε το αύριο και μας άφησε να ζούμε μόνοι το χθες.

7) Ακόμα και στο τουίτερ η «πλάκα» έχει όρια.

Άλλο να σχολιάζεις τις πτώσεις των επωνύμων στο dancing κι άλλο να φτιάχνεις ψευδώνυμο ως Pater Pastitsios.

8) Τα tweets σου μιλούν για το χαρακτήρα σου.

Αυτά για τα οποία τουιτάρεις είναι ένα παζλ με κομμάτια του χαρακτήρα σου. Δεν είναι κακό να μιλάς για τα δρώμενα στην tv έως τον πολιτικό στίβο και το εν δυνάμει «boyfriend». Αρκεί να το κάνεις εσύ κι όχι ένα δανεικό άβαταρ(φωτό) ή ένα αμένσιοτο(μπηχτή).

+1) Και για όσους λένε πως «αυτοί που έχουν twitter δεν έχουν ζωή».
Αν όσοι ασχολούνται με το twitter ήταν όλοι αργόσχολοι κλεισμένοι στο σπίτι και στο καβούκι τους, τότε δεν θα εμπνέονταν όλα αυτά τα ωραία γνωμικά-στιχάκια-προσωπικά tweets που κλέβονται και καταλήγουν δημοσιευμένα στο προφίλ κάποιου στο facebook που μέχρι χτες έγραφε «Καλημέρα παίδες, πάω για δουλειά.» Οι εμπειρίες και η έμπνευση είναι από μόνα τους ζωή...To πως θα εκφραστούν παρά έξω είναι στη δική σου δικαιοδοσία και μόνο...Γι' αυτό πρόσεχε τι μοιράζεις και πως το μοιράζεις...

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εγώ δεν έχω διαβάσει στο τουίτερ κανένα γνωμικό και στιχάκι που να είναι πρωτότυπα.Και όσα ήταν πρωτότυπα δεν είχαν ενδιαφέρον.Μακράν το χειρότερο κείμενο αναγνώστη που έχει δημοσιεύσει η lifo.Έχει πλάκα δηλαδή να σχολιάζεις τις τούμπες των βλαχοσελέμπριτι αλλά είναι τραβηγμένο το να φτιάξεις μια περσόνα για να κριτικάρεις τον μεσαιωνισμό και τις παρωχημένες αντιλήψεις πολλών πιστών?
η δευτερη σου προταση αναιρει την πρωτη! και το συμπερασμα που βγαινει ειναι: οτι δεν σου αρεσει...δεν υπαρχει..!μηπως ειναι τραβηγμενο να εχεις γινει μελος στο lifo με το ονομα lilshubert για να κριτικαρεις παροχυμενα απλα κειμενακια?
2 μήνες, 2723 τουιτς και σχημάτισες άποψη; εμείς που το έχουμε 4ετία τι να πούμε δηλαδή; Πέραν το ότι δεν έχεις καταλάβει καν το τούιτερ και αυτό το καταλαβαίνει κανείς όταν λες πράγματα όπως: ακόμα και στο τουιτερ η πλάκα έχει όρια όπου δίνεις ως παράδειγμα τον πατερ παστίτσιο. γέλασα δυνατά. Επίσης έκανα τον κόπο να τσεκάρω το τουιτερ προφιλ σου και τα μισά σου τουιτ είναι τσεκ ιν στο φορσκουερ. κάτσε να το μάθεις και να το χειρίζεσαι σωστά πρώτα και μετά σχημάτισε και άποψη. επίσης με ρέγουλα τα χασταγκ.