Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση

Ο Eρντογάν απειλεί: Θα αφήσουμε την Ευρώπη μόνη στην προσφυγική κρίση Facebook Twitter
4

Απειλές ότι η Τουρκία θα αφήσει μόνη της Ευρώπη στην προσφυγική κρίση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Γερμανία «εκβιάζει» την Άγκυρα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sebahattin Zaim την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι η Γερμανία δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να κατηγορεί την Τουρκία για μαζικές δολοφονίες, δεδομένου του Ολοκαυτώματος που διαπράχθηκε από τη ναζιστική Γερμανία και τη γενοκτονία στη Ναμίμπια που διαπράχτηκε από τη γερμανική αυτοκρατορία.

«Γερμανία! Λέω και πάλι: Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό για το Ολοκαύτωμα. Πώς αποδεκάτισες πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους στη Ναμίμπια; Θα πρέπει να δώσεις λογαριασμό…. Η Γερμανία είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να κάνει κρίσεις για Γενοκτονία με τέτοια ιστορία σφαγών», είπε ο Ερντογάν.

 

Πάντως σε αντίθεση με την προκλητική στάση της Άγκυρας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το γερμανικό κοινοβούλιο παραδέχθηκε το 2015 ότι οι δολοφονίες στη Ναμίμπια στη διάρκεια της γερμανικής αποικιοκρατίας θα πρέπει να θεωρηθούν  ως "γενοκτονία".

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Περιμένω τη στιγμή που ο Ερντογαν θα κατηγορήσει τη Γερμανία για τις μαζικές εκτελέσεις στον Β' ΠΠ και τη μη καταβολή σχετικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.