Οι γιατροί ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τον Κρητικό κτηνίατρο που εξετάζει δωρεάν ανθρώπους

Οι γιατροί ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τον Κρητικό κτηνίατρο που εξετάζει δωρεάν ανθρώπους Facebook Twitter
Ο κτηνίατρος Μιχάλης Σπυριδάκης - φωτό: protothema.gr
5

Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ανέφερε πριν λίγες μέρες πως ασθενείς στην Ιεράπετρα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, λόγω έλλειψης γιατρών κατέληγαν να πηγαίνουν στον κτηνίατρο.

Το ρεπορτάζ επικαλέστηκε προσωπικές μαρτυρίες των κτηνιάτρων αλλά και των ασθενών,  ενώ σημείωνε πως στο Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, σήμερα υπάρχει μόνο ένας παθολόγος για να εξυπηρετήσει 60.000 άτομα που ζουν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ωστόσο η ιστορία αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και σήμερα γίνεται γνωστό πως ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου με επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου ζητά την τιμωρία του κτηνίατρου Μιχάλη Σπυριδάκη που προσφέρει αφιλοκερδώς τις πρώτες βοήθειες σε συμπολίτες του.

 

Με αφορμή το  ρεπορτάζ της εφημερίδας  τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου συνέταξαν επιστολή στο περιεχόμενο της οποίας αναφέρονται "σε εξυπηρέτηση περιστατικών που αφορούν σε ανθρώπους από τον κτηνίατρο της πόλης Μ. Σπυριδάκη" ζητώντας από την Εισαγγελία να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Σημειώνεται ωστόσο ότι στην επιστολή δεν αναφέρονται οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρικά μηχανήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου Θεόδωρος Κατάσος, αναφέρει πως η παρέμβαση με την επιστολή έγινε επειδή το θέμα αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η ιατρική είναι πολύ σοβαρή δουλειά και είναι λειτούργημα για να μπορεί κάποιος να την κάνει» αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Κατάσος. «Κάποιος, ο οποίος δεν την έχει σπουδάσει και η Πολιτεία δεν του έχει δώσει την άδεια για να την ασκεί δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες τέτοιου τύπου. Και δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μιμητές. Αυτό είναι και το σκεπτικό βάσει του οποίου αποφασίσαμε να ενημερώσουμε και να ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα», συμπλήρωσε.

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ο καθενας εχει το δικαιωμα να ζητησει τη συμβουλη οποιουδηποτε θελει. Υπαρχει και ονομα για αυτο, Εναλλακτικη Ιατρικη. Ο ανθρωπος αυτος δε χρεωνει αλλα θα μπορουσε να αυτοονομαστει Συμβουλος (Consultant) και να παρεχει τις συμβουλες του με αμοιβη και κανεις δε θα μπορουσε να του πει τιποτα. Ο Ιατρικος συλλογος κοπτεται για τον ανταγωνισμο και οχι για τη δημοσια υγεια...
Καταλαβαίνω το σκεπτικό του ιατρικού συλλόγου, χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί του. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα συμφωνούσα. Αλλά, με τις υπάρχουσες συνθήκες... Κατά τον ιατρικό σύλλογο Λασιθίου είναι καλύτερο να μην σε εξετάσει κανένας από το να σε εξετάσει κτηνίατρος;
Κι εγω καταλαβαινω το σκεπτικο και εχουν δικιο, αλλα αν πραγματι κοπτονται γι τη δημοσια υγεια της περιοχης να κανουν διαβημα προ τη κυβερνηση για προσληψη προσωπικου ΚΑΙ να προσφερθουν ωστε μέλη τους να εξετάζουν εναλλαξ δωρεαν (ή καποιου ειδου επιταξη) μέχρι να αποκατασταθεί το προβλημα. Δε καταγγέλεις μονο! Προτείνεις και λύσεις για να μη νομιζουν οτι το κάνεις για τους πελατες που χανεις...