O Jude Law αρνήθηκε το ρόλο του Σούπερμαν για έναν πολύ παράξενο λόγο

O Jude Law αρνήθηκε το ρόλο του Σούπερμαν για έναν πολύ παράξενο λόγο Facebook Twitter
EPA/BRITTA PEDERSEN
5

Πολλοί σούπερσταρ του Hollywood έχουν αρνηθεί αρκετές φορές ρόλους σε ταινίες υπερηρώων κυρίως από φόβο να μην τους ταυτίσει το κοινό με το συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Ο λόγος που ο Jude Law απέρριψε το ρόλο του Σούπερμαν στην ταινία «Superman Returns» του Bryan Singer το 2006 ίσως είναι με διαφορά ο πιο παράξενος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο «Late Show» του Colbert, ο Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε ότι αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην ταινία επειδή τον ενοχλούσε πολύ η εικόνα του με τη στολή και το σπάντεξ από το οποίο ήταν φτιαγμένη.

«Απλώς δεν ήθελα να το κάνω. Είμαι Άγγλος και νομίζω πως δεν μου ταίριαζε. Ανησυχούσα πολύ για τη στολή και δε μου άρεσε».

Ο Law αποκάλυψε ακόμη πως ο Singer προσπάθησε να τον μεταπείσει, διαβεβαιώνοντάς τον πως η στολή είχε ανανεωθεί και στέλνοντας τη στο ξενοδοχείο που έμενε για να τη δοκιμάσει.

Ο 43χρονος ηθοποιός θυμήθηκε πως πήγε στο μπάνιο, προσπάθησε να στριμωχτεί μέσα στο σπάντεξ, αλλά η εικόνα του στον καθρέφτη απλώς επιβεβαίωσε τους φόβους του.

«Στεκόμουν εκεί και κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και φανταζόμουν την φωτογραφία μου με τη στολή πάνω σε αφίσες σ' όλο τον κόσμο και απλώς είπα "με τίποτα" και την έβγαλα. Ήμουν ο Σούπερμαν για δύο λεπτά. Ήταν αρκετό».

Ο ρόλος πήγε τελικώς στον Brandon Routh, o οποίος δεν τον υποδύθηκε ξανά μετά τη χλιαρή υποδοχή που έλαβε η ταινία από κοινό και κριτικούς, η οποία ωστόσο έφτασε τα 391 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιάμαλαν, Σαλβαδόρ Νταλί και Τζιμ Τζάρμους από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σιάμαλαν, Σαλβαδόρ Νταλί και Τζιμ Τζάρμους από αύριο στους κινηματογράφους

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της θυγατέρας Σιάμαλαν, η τέταρτη ταινία των Bad Boys, μια ανορθόδοξη βιογραφία του Νταλί και δυο επανεκδόσεις απαρτίζουν το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Πολιτισμός / Οι ανθισμένες ψευδαισθήσεις του Νταλί σε μια έκθεση με σπάνια σχέδια

Λουλούδια, μονόκεροι και πεταλούδες, πρόσωπα που μεταμορφώνονται σε αρμονία με τον φυτικό κόσμο παρουσιάζονται για πρώτη φορά, δείχνοντας τα γεννήματα μιας πλούσιας σουρεαλιστικής φαντασίας.
NEWSROOM
Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες, λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες με μια ιστορική έκθεση

Πολιτισμός / Λησμονημένες γυναίκες καλλιτέχνιδες που έσπασαν τα όρια

Η Tate Britain αποκαθιστά τις παραγνωρισμένες Βρετανίδες καλλιτέχνιδες, με έργα από το 1520 μέχρι το 1920, σε μια ιστορική έκθεση αφιερωμένη σε εκείνες που ξεπέρασαν ανυπέρβλητα εμπόδια.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν τον αδικώ. Δε μου φαίνεται περίεργη η δικαιολογία. Άμα ένιωθε γελοίος μες στη στολή, πώς να ενσαρκώσει το ρόλο με επιτυχία; Κι εμένα η φυσιογνωμία του δε μου ταιριάζει για υπερήρωα. Βγάζει κάτι πιο σοφιστικέ, νομίζω.
Θα είχε όντως ενδιαφέρον να δούμε έναν έστω και κατά φαντασίαν "method actor" (δηλ. ηθοποιό που μπαίνει στο "πετσί του ρόλου", που τον ζει κυριολεκτικά) να ενσαρκώνει τον Σούπερμαν. Προτείνω τον Προμηθεϊκό Λυτρωτή Βαρουφάκη--όταν ολοκληρώσει τα σπασίματα και τις ζημιές στους Εργατικούς. Έχει τον κατάλληλο σωματότυπο, και είμαι σίγουρος πως δεν θα ένιωθε καθόλου γελοίος με την στολή.