SOS για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για την εγκατάλειψη του

SOS για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για την εγκατάλειψη του Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
7

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, Κυριακή, στις 10 το πρωί  για την εγκατάλειψη του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμος Ιλίου που διοργανώνει τη διαμαρτυρία, καλεί όλους τους φορείς (πολιτιστικούς - αθλητικούς), σχολεία και πολίτες στην είσοδο του Πάρκου στη Λεωφόρο Φυλής & Καπετάν Βέρα.

Ο δήμος διαμαρτύρεται για την εγκατάλειψη του πάρκου, καθώς, όπως σημειώνει, εδώ και δύο χρόνια που αποδόθηκε το Πάρκο στον ΑΣΔΑ, «το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τα 977.256€ που προβλέπονται από το Π.Δ.184/26.07.2002 ανά έτος για τις λειτουργικές του δαπάνες. Η κινητοποίηση στοχεύει στην άμεση απόδοση των χρημάτων στον ΑΣΔΑ από το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε με τη συνδρομή των Δήμων το Πάρκο να αποκτήσει το χαρακτήρα που του αξίζει» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιλίου.

«Αν το αρμόδιο Υπουργείο δε μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωση που έχει να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό, η Διοίκηση του Δήμου προτείνει την παραχώρηση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στον Δήμο Ιλίου, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει το ποσό που χρειάζεται για τη λειτουργία του από το ταμειακό του αποθεματικό, διαθέτοντας παράλληλα τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και το στελεχιακό του δυναμικό για τη συντήρησή του». 

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα σε Οικονομική Θεωρία, Υπολογιστές, Βιολογική Γεωργία

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Δείτε τα σημερινά θέματα για τα μαθήματα ειδικότητας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είμαι σίγουρος ότι όσοι διαμαρτύρονται θα διαμαρτύρονταν και αν γινόταν κάποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του. Γιατί ο Έλληνας θέλει το πάρκο του αλλά όχι και να πληρώνει 5 ευρώ είσοδο για να μπει. Αυτά τα πληρώνει το κράτος απ' τα λεδτόδεντρα (δηλαδή εμάς). Και όταν τα λεφτόδεντρα σταματήσουν να βγάζουν λεφτά το παρατάμε στη τύχη του. Αλλά θα μπαίνουμε τσάμπα! Είμαστε Ελληνάρες.
Γιατι βρε φίλε να το πληρωσω ? Η έκταση αυτη πριν από 20 χρόνια , ήταν μια παρθενα εκταση με βουναλακια και πολλα πολλα δεντρα . Καποια στιγμή αποφασιζουν να το κανουν παρκο - κοβωντας πάρα μα παρα πολλα δεντρα και αλλάζοντάς το ριζικά . Τα πρωτα χρονια ηταν ενα υπεροχο μερος . Με το γκαζον του, τις λιμνουλες του κτλ Μετα αρχισε η εγκαταλειψη...και τωρα πρεπει να πληρωσω και 15€ ? Δεν σου κρυβω πως καποια στιγμη ειχα σκεφτει πως αν βαζανε εισοδο - συμβολικη πχ 2-3 € θα τα εδινα ( με τοσο κοσμο που παει το παρκο θα μπορουσε να συντηρηθει ) . Αλλα γιατι να το παρει ιδιωτης ? Ποσο αχρηστοι ειμαστε πια ? Και ειμαι Ελληνάρας να θέλω να χαρω εναν χώρο που ανηκει στην περιοχη και μπορω να κανω μια βολτα σαν ανθρωπος ? Πρεπει ολα να τα δωσουμε ?
Με συγχωρείς αλλά τίποτα δεν είναι τσάμπα σ' αυτή τη ζωή. Και ένα πάρκο χρειάζεται συντήρηση, καθαριότητα κλπ. Αν δεν έχει είσοδο (και δεν μιλάω για 15 ευρώ αλλά 2-3) τότε απλά το πληρώνουμε με τους φόρους μας. Έτσι ο κάτοικος της Ξάνθης πληρώνει για ένα πάρκο στην Αθήνα. Πιο δίκαιο δεν είναι να πληρώνει αυτός που το χρησιμοποιεί;
Κι εγω αντιστοιχα πληρώνω για το παρκο της Ξανθης και ας μενω στην Αθηνα . Επίσης ξαναπληρωνω στον δημο τελη , επίσης καποια πραγματα είναι δημόσια ξέρεις ....με αυτη τη λογική να πληρωνω εισοδο και για το σχολειο που πηγαινει το παιδι μου ? Γιατι τιποτα δεν ειναι τζαμπα ...και στην τελικη γιατι να μην πληρωνει το πολιτικό κόμμα που καθε Σεπτεμβρη κανει εκει το φεστιβάλ του ? Γιατι να μην πληρωνει ο καθενας που κανει την εκδηλωση του ? Πραγματικά πρεπει να πληρωσω και για τον καθαρό αερα ? Σωστη διαχειρηση θελει .Πληρωσε ρε φιλε αν το θεωρείς σωστό . Και στην τελική ας το αφηνανε ετσι οπως ηταν . Παρθενο δασος αφου ειναι αχρηστοι και δεν μπορουν
Σ' αυτό συμφωνώ. Η φύση είναι τσάμπα (σχετικό κι αυτό στην εποχή μας) οπότε ας το αφήνανε αν δεν μπορούν να το διαχειριστούν Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι προτιμώ να πληρώνω ένα μικρό ποσό για να έχω ένα καθαρό και συντηρημένο πάρκο παρά να μην πληρώνω για να έχω ένα εγκαταλελειμένο "δημόσιο" πάρκο. Η εμπειρία στην Ελλάδα, δυστυχώς, είναι ότι το "δημόσιο" λειτουργεί περισσότερο για τους εργαζόμενους σε αυτό παρά για το κοινό καλό.
Στη χώρα μας δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση και ενδιαφέρον για οτιδήποτε εκφεύγει της ιδιωτικής περιουσίας. Τα κοινόχρηστα πράγματα και χώροι αποτελούν ευθύνη όλων μας και όχι μόνο της πολιτείας. Δείτε σε τι κατάσταση είναι οι πλατείες, τα δημόσια σχολεία, τα δημοτικά γήπεδα, τα δασάκια κλπ.
Πραγματικά αυτό το πάρκο θα μπορούσε να είναι "διαμάντι" για τις περιοχές αυτές. Ακόμα και έτσι, εμφανώς εγκαταλελειμμένο, είναι ένα ωραίο πάρκο που χαίρεσαι να πας με τα παιδιά σου (όταν ξεπεράσεις το σοκ της εγκατάλειψης και αν πας σε ώρα/μέρα αιχμής), φαντάζομαι πως θα ήταν αν ήταν και φροντισμένο.Η ειρωνία φυσικά είναι ότι λέγεται "Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης"... πραγματικά πιο αντιπροσωπευτικό όνομα για την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κράτους σε τέτοια θέματα δεν θα μπορούσε να υπάρχει.