O Τραμπ υποσχέθηκε απόψε καθολική απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες χωρών με ιστορικό τρομοκρατίας

O Τραμπ υποσχέθηκε απόψε καθολική απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες χωρών με ιστορικό τρομοκρατίας Facebook Twitter
14

O αμφιλεγόμενος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει διχάσει για ακόμη μια φορά με τη στάση που κρατά μετά το μακελειό στο Ορλάντο, Τις τελευταίες ώρες κατηγορείται πως καπηλεύεται την τραγωδία για προεκλογικά οφέλη καθώς έχει επιδοθεί σε μπαράζ προβοκατόρικων δηλώσεων ενώ χθες προκάλεσε μέχρι και τον Ομπάμα να παραιτηθεί αν δεν παραδεχτεί πως το χτύπημα ήταν μια ενέργεια ισλαμικής τρομοκρατίας.


Τονίζοντας ότι προέβλεψε πως θα διαπράττονταν επιθέσεις στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από τρομοκράτες, ο Τραμπ επανέλαβε την έκκλησή του να απαγορευθεί συλλήβδην η είσοδος μουσουλμάνων γεννημένων στο εξωτερικό στην αμερικανική επικράτεια, σε μια χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter: «Αυτό που συνέβη στο Ορλάντο είναι μόνο η αρχή. Η ηγεσία μας είναι αδύναμη και αναποτελεσματική. Το πρόβλεψα και ζήτησα την απαγόρευση. Πρέπει να είμαστε σκληροί»

Απόψε, σε μια ομιλία του στο New Hampshire, o Tραμπ επανήλθε στο θέμα της φονικής επίθεσης στο Ορλάντο ενώ προηγουμένως σε μια συνέντευξή του υποστήριξε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες  οι οποίοι είναι "άρρωστοι από μίσος» και ικανοί να κάνουν σφαγές σαν αυτή στο Pulse Club.

Στην αρχή της ομιλίας του έκανε λόγο για "μια πολύ σκοτεινή στιγμή στην ιστορία της Αμερικής" και συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων. "Ο δολοφόνος, του οποίου το όνομα δεν θα χρησιμοποιήσω γεννήθηκε από αφγανούς γονείς που μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πατέρας του υποστηρίζει τους Αφγανούς Ταλιμπάν, ένα καθεστώς που δολοφονεί όσους δεν συμμερίζονται τις ριζοσπαστικές απόψεις τους. Το συμπέρασμα είναι πως ο μόνος λόγος που ο δολοφόνος ήταν στην Αμερική, είναι γιατί επιτρέψαμε στην οικογένειά του να έρθει εδώ." είπε καθώς άρχισε να στρέφει το θέμα στην πάγια θέση του για απαγόρευση της μετανάστευσης.

Στη συνέχεια δήλωσε πως θα αναστείλει την εισροή μεταναστών στις ΗΠΑ από χώρες που "έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό τρομοκρατίας" ενάντια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και στους συμμάχους της.


"Όταν εκλεγώ πρόεδρος, θα αναστείλω την εισροή μεταναστών από περιοχές του κόσμου που έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό τρομοκρατικών επιθέσεων ενάντια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή των συμμάχων μας, έως ότου κατανοήσουμε πλήρως πως θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτές τις απειλές", δήλωσε σε ομιλία του στο Μάντσεστερ (Νιου Χάμσαϊρ) αν και δεν αναφέρθηκε στους ακριβείς όρους αυτού του μέτρου της αναστολής.


Ο Τραμπ τόνισε πως ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την εξουσία να απαγορεύει την είσοδο στην επικράτεια της χώρας σε όποια κατηγορία ταξιδιωτών χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι για τα συμφέροντα ή την ασφάλεια της χώρας. "Θα χρησιμοποιήσω την εξουσία αυτή για να προστατέψω τον αμερικανικό λαό", επισήμανε.


"Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να επιτρέπουμε σε χιλιάδες ανθρώπους να εισέρχονται στην χώρα μας, πολλοί εκ των οποίων σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο με αυτό τον άγριο δολοφόνο", είπε, αναφερόμενος στον ένοπλο δράστη της επίθεσης στο Ορλάντο, Ομάρ Ματίν, ο οποίος ήταν γεννημένος στις ΗΠΑ από αφγανούς γονείς.


"Το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι ενάντια στις γυναίκες, στους γκέι και στους αμερικανούς", τόνισε. "Αρνούμαι να επιτρέψω να μετατραπούν οι ΗΠΑ σε ένα μέρος όπου οι ομοφυλόφιλοι, οι χριστιανοί, οι Εβραίοι αποτελούν στόχος διώξεων και εκφοβισμού από ριζοσπαστικούς ισλαμιστές ιεροκήρυκες του μίσους και της βίας", πρόσθεσε.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Ο Τραμπ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα τραγικό γεγονός. Κατά τα άλλα, φυσικά και πρέπει να προσέξουν οι Αμερικανοί, και ο κόσμος όλος, σε ποιούς δίνουν άσυλο. Επίσης πρέπει να ξηλωθεί σε όλες τις Δυτικές χώρες ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των Τζιχαντιστών (και γενικά των ακραίων Ισλαμιστών) από τα media, και να ποινικοποιηθεί η χρήση (ακόμα και η πρόσβαση) σε τέτοιο υλικό. Όπως κάνουν με τους ναζιστές, την ΚΚΚ και τους παιδόφιλους.
Σίγουρα. Βασικά δεν νομίζω να είναι τεχνικά δυνατόν αυτό που είπε, απλά εκμεταλλεύεται την απροθυμία των Δημοκρατικών να αναγνωρίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Αν έκοβε λίγο παραπάνω στον Ομπάμα και την Χίλαρι θα μπορούσαν να εκμηδενίσουν τον Τράμπ σε αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν τέτοια γελοία στάση.
Ξέρει κανείς μήπως θα περιλαμβάνει και τους Ιρλανδούς αυτή η καθολική απαγόρευση εισόδου; Γιατί έχουν ιστορικό τρομοκρατίας εναντίον της Μ. Βρετανίας που πάει πίσω μόλις λίγα χρόνια. Π.χ. Omagh bombing, 29 πολίτες νεκροί, 220 τραυματίες, μόλις το 1998. Έχουν σκοτώσει αστυνομικούς στην Β. Ιρλανδία το 2011 και 2012.
Και το Ισλαμικό Κράτος παλεύει για την απελευθέρωση των μουσουλμανικών εδαφών από τους Σταυροφόρους. Έτσι ισχυρίζονται. Μέρος του "απελευθερωτικού αγώνα" είναι κατά τη γνώμη τους και οι θηριωδίες και τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που διαπράττουν. Σημειωτέον, την βόμβα στο Omagh την έβαλε ο "Real IRA", μια ομάδα εξτρεμιστών (ψυχοπαθών) που διασπάστηκε από τον IRA. Ελάχιστοι Ιρλανδοί τους υποστηρίζουν (έχει δηλαδή σίγουρα λιγότερους οπαδούς απ'όσους είχε η 17Ν στα χάι της). Σου συνιστώ-φιλικά-να διαβάσεις λιγάκι πριν μου κάνεις υποδείξεις. Εγώ τον Τραμπ ειρωνεύτηκα, όχι τους Ιρλανδούς.
Το άτομο που πρεσβέυει το ίδιο κόμμα πού θέλει να ακυρώσει τους γκει γάμους, απάρνηση λοιπω΄ν δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, τώρα το παίζει ο προστάτης τους??? Θα τραλαθούμε τελείως???