15 πράγματα που μια "αρκούδα" κάνει μόνο αν σε γουστάρει. Από τον Filtig

15 πράγματα που μια "αρκούδα" κάνει μόνο αν σε γουστάρει. Από τον Filtig Facebook Twitter
Στα δύσκολα είναι το θέμα ποιος μένει και σε βοηθάει να το ξεπεράσεις με όποιο τρόπο χρειάζεται. Από ηθική [teddy] μέχρι οικονομική [daddyyyyy] υποστήριξη.
4

  

Aς είμαστε ειλικρινείς. Όλοι κάνουμε θυσίες, αλλά μόνο αν θέλουμε πραγματικά τον άλλο. Κανόνας που ισχύει για όλα τα φύλα. Λοιπόν, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν οι αγαπημένοι μας και σίγουρα δεν χαίρονται αλλά χαλάλι μας γιατί μας θένε και μας αγαπάνε. Δες τα για να τους εκτιμήσεις και να μην τους βγάζεις το λάδι!

 

1.

Κρατάει τη χίπστερ τσάντα σου

Δεν έχει συνηθίσει να κρατάει τίποτα στα χέρια του (γι' αυτό έχει τόσες τσέπες στα ρούχα) και σίγουρα δεν χαίρεται να κρατάει πάνω του κάτι τόσο χαρακτηριστικά χιπ, πάει για το στρέιτ άκτινγκ κι έτσι, βλέπεις.

2.

Σoυ ψωνίζει προφυλακτικά, λιπαντικό, αλλά και poppers

Δεν χρειάζεται να εξηγήσω, νομίζω, γιατί δεν αρέσει σε καμιά ντροπαλή αρκούδα. Είναι άβολο, διότι τι θα γίνει αν τον δουν οι φίλοι του να βγαίνει από το sex shop; Το δούλεμα θα πάει σύννεφο. Εφόσον πρέπει, όμως, θα το κάνει για χάρη σου.

3.

Σε υπερασπίζεται

Υπάρχουν αρκούδες που υπερασπίζονται κάθε αγόρι που συνοδεύουν ή βγαίνουν, είτε το θέλουν τρελά είτε όχι, το λεγόμενο teddybear aspect. Υπάρχουν κι εκείνοι όμως που θα ανοίξουν διάλογο ή ακόμα και καβγά μόνο για άτομο που του μαγειρεύει συχνά. Έχε το υπ' όψιν σου και σοκολάτες στην τσέπη.

4.

Περνάει από τη δουλειά σου

Οι περισσότεροι αποφεύγουν να το κάνουν, γιατί ξέρουν ότι θα υποστούν σκανάρισμα από τους συναδέλφους σου, τύπου σε ποιο app γνωριστήκατε και τέτοια. Αν όμως σε θέλει δε θα τον νοιάζει. Άσε που αν δουλεύεις σε κάποιο καθαρά γκέι περιβάλλον, όπως κομμωτήριο, θα πάρει μάτι και τα αγόρια.

5.

Δε βλέπει την ταινία/ματς/σειρά που θέλει, για να δεις εσύ το δικό σου

Αν ο αγαπημένος σου χάνει το Game of Thrones για να δεις εσύ Drag Race ή έχεις τύχη βουνό ή πήγαινέ τον γρήγορα σε vet. Η τηλεόραση και ο έλεγχος του τηλεκοντρόλ είναι ένα έμμεσο παιχνίδι εξουσίας, το οποίο, αν σου παραχωρεί οικειοθελώς, θα πρέπει να χαίρεσαι πολύ που τον έχεις δίπλα σου. Χάσε όμως και εσυ καμια καλιαρντή για να δει κι αυτός λίγο αίμα ε; Έχει και πολλούς χαρακτήρες το GoT, δεν είναι να χάνεις επεισόδια, χάθηκες.

6.

Σε φροντίζει, όταν είσαι άρρωστος

Σου φέρνει χαμομήλι, σούπα και χυμό; Είσαι πολύ τυχερός και θα πρέπει να του το αναγνωρίσεις. Η κλασική αντίδραση είναι να σου πει πόσο λυπάται και ελπίζει να νιώσεις σύντομα καλύτερα [άλλωστε οι αρκούδες δεν αρρωσταίνουν ποτέ], αλλά αν μπαίνει στον κόπο να σου φέρει πράγματα και να σε περιποιηθεί, εννοείται ότι νιώθει κάποια παραπάνω πράγματα για σένα.

  

7.

Σου στέκεται στις δύσκολες στιγμές

Αυτό είναι κάτι που ισχύει τόσο για φίλους όσο και αγόρια. Στα εύκολα είναι όλοι καλοί και όλοι εκεί. Στα δύσκολα είναι το θέμα ποιος μένει και σε βοηθάει να το ξεπεράσεις με όποιο τρόπο χρειάζεται. Από ηθική [teddy] μέχρι οικονομική [daddyyyyy] υποστήριξη.

8.

Βλέπει μαζί σου πειραματικά queer short-films

Όχι ότι αποκλείεται όντως να του αρέσουν, αλλά μεταξύ μας δεν είναι και το αγαπημένο τους. Περιπέτειες, θρίλερ, αστυνομικά, φαντασίας είναι πιο πολύ του γούστου τους. Αν όμως σε αφήνει να επιλέγεις κάθε φορά ταινία, ακόμα κι αν ξέρει ότι συνήθως θα είναι κάτι σουρεαλιστικό από ανατολική Ευρώπη, δεν είναι τυχαίο.

9.

Γίνεται ο προσωπικός σου σάκος του μποξ

Ξέρει ότι πολλές φορές έχεις απλά ανάγκη να ξεσπάσεις. Και προθυμοποιείται να τσακωθεί μαζί σου μόνο και μόνο για να σε αφήσει να «κερδίσεις» και να ξεθυμάνεις. Οι αρκούδες συνήθως είναι η ήρεμη Ζεν δύναμη.

10.

Σε αφήνει να του διαλέγεις ρούχα

Σου αρέσει να ψωνίζεις, ακόμα κι αν δεν είναι για σένα. Μη νομίζεις ότι δεν το γνωρίζει. Αυτόν πάλι τον εκνευρίζει η έλλειψη μεγεθών. Για αυτό σε εμπιστεύεται και σε αφήνει να διαλέγεις τα ρούχα του, ενώ ακόμα κι όταν τα διαλέγει μόνος του φοράει εκείνο το καρώ του ξυλοκόπου που ξέρει ότι σου αρέσει πολύ πάνω του.

11.

Ξεφραγκιάζεται

Δε σταματάει να χαλάει λεφτά για σένα, είτε του το ζητήσεις είτε όχι. Κερνάει, σου παίρνει δώρα, σε πηγαίνει ταξίδια, οτιδήποτε αρκεί να σε βλέπει να χαμογελάς. Sugar-bear ήθελες, sugar-bear έλαβες.

12.

Κάνει τις βρωμοδουλειές

Θα κατεβάσει τα σκουπίδια, θα μαζέψει τα πεταμένα προφυλακτικά κάτω από το κρεβάτι, θα καθαρίσει το σκουπιδοτενεκέ, θα μαζέψει το ψόφιο ποντίκι που βρήκες στο υπόγειο. Όχι γιατί του αρέσει αλλά γιατί ξέρει ότι δεν σου αρέσει εσένα να το κάνεις. Το μόνο που θα κάνεις πάντα εσύ είναι να μαζεύεις τις τρίχες του από το σιφόνι γιατί γι’ αυτόν θα είναι πάντα αόρατες.

13.

Σε πηγαίνει με το αυτοκίνητο παντού


Καταλαβαίνεις πόσο πολύ σε θέλει μια αρκούδα, όταν προθυμοποιείται να γίνει ο προσωπικός σου σοφέρ χωρίς δεύτερη κουβέντα. Συνήθως οι αρκούδες βγάζουν δίπλωμα στα 15, οπότε του γίνεται δεύτερη φύση πριν βγάλει καν μούσι.

14.

Γίνεται ευάλωτος μπροστά σου

Μες στην ντροπαλότητά του, είσαι απ΄ τα λίγα άτομα που θα ζητήσει βοήθεια, αν ποτέ χρειαστεί. Γι' αυτό φρόντισε να του τη δώσεις απλόχερα αν έρθει εκείνη η στιγμή.

15.

Δέχεται να παίρνεις τον πικρόχολο φίλο σου μαζί σας γιατί έχει τα κλασικά του mood swings

Πες την αλήθεια. Το έχεις κάνει σίγουρα από μια φορά σε κάθε σχέση σου. Ο πικρόχολος φίλος σου χώρισε/απολύθηκε/τσακώθηκε/κόπηκε στις εξετάσεις/πέθανε η γάτα του και έχεις ζητήσει από τον αρκούδο σου να τον πάρετε μαζί σας γιατί είναι όπως πάντα κυκλοθυμικός και δεν θέλεις να τον αφήσεις μόνο του κι εκείνος δέχεται. Κάθε φορά. Ακόμα κι αν δεν τον συμπαθεί, θα προσποιηθεί – btw, κανείς δε συμπαθεί τον πικρόχολο φίλο σου.

 

_______

O Filtig είναι καλλιτέχνης. Το "12 τραγούδια για αρκούδες" είναι το πρώτο σόλο άλµπουµ του µε καινούριες συνθέσεις εδώ και 4 χρόνια,  µετά από µια ηλεκτροακουστική συνεργασία µε την Μαρίζα Κωχ, µια σειρά online κυκλοφοριών µε το ντουέτο ΦΥΤΑ και ένα άλµπουµ ως µέλος του φεµινιστικού σχήµατος Τα Τρωκτικά.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
Συγνώμη αν και είμαι γκει πιστεύω πως αυτό το άρθρο δίνει αναπαράγει στερεότυπα όχι μόνο των γκέι αλλά και όλων των ανθρώπινων σχέσεων. Το άρθρο μου φάνηκε σαν gay cosmopolitan, πολύ επιφανειακό και αρκετά επιπόλαιο. Πρέπει να ενθαρρύνεται (όχι να αναγκάζεται) ο κάθε γκέι είτε είναι θηλυπρεπής, είτε είναι αρρενωπός, κρυφός ή όχι να υπερασπίζεται τη σεξουαλικότητα του και την επιλογή του να είναι σε σχέση με έναν άλλο άντρα.