ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.6.2016 | 18:04

Φοβάμαι...

Γειά σας και πάλι! Είμαι αυτή που έγραψε την εξομολόγηση προχθες, στην οποία σας έλεγα ότι πλησιάζω τα 30 και φοβάμαι να πω στην μητέρα μου ότι θέλω να βγω με κάποιον.Φοβάμαι να το πω. Φοβάμαι τι θα σκεφτεί για εμένα. Τα τελευταία χρόνια έχω αποκοπεί από τον έξω κόσμο, γιατί φοβάμαι ότι θα επικρίνει τις επιλογές μου. Σκέφτομαι μήπως το μυαλό μου τα γεννάει όλα αυτά. Φοβάμαι και ντρέπομαι για οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή έχω. Φοβάμαι να ακούσω μουσική, μήπως νομίσει ότι ακούω και σκέφτομαι κάποιον. Το πιθανότερο όμως είναι να μην φταίει η μητέρα μου, αλλά εγώ η ίδια.
20
 
 
 
 
σχόλια
Φοβάσαι να μεγαλώσεις κι η μαμά δε βοηθάει καθόλου,διαβάζοντας τα οσα εγραψες μου θύμησες την αμηχανία της εφηβείας.Ναι,ισως να μην έχεις περάσει ακόμη αυτό το στάδιο αλλα οσο αποφεύγεις να εκφράσεις τις ανάγκες σου τόσο πιο νοσηρή θα γίνεται η κατάσταση.Η ιδιωτικότητα ειναι απαραίτητη για να αναπτύξεις τη προσωπικότητα σου και πρέπει να την απαιτήσεις με τον ενα ή τον άλλο τρόπο.Αναρωτιέμαι η μητέρα σου δεν προβληματίζεται απο τη κατάσταση σου;Κι αν είναι ασυνήθιστο για κείνη το να βγαίνεις πρέπει να καταλάβεται κι οι 2 πως κάποτε θα πρέπει να ξεκινήσεις απ' τη στιγμή που το επιθυμείς.
Για να λές οτι είχατε επεισόδια μάλλον δεν είναι τελείως στο μυαλό σου,η μαμά σου στέλνει αντιφατικά μηνύματα που διστάζεις να επισημάνεις αρχικά και να αντικρούσεις στη συνέχεια.Ομως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τη συμπεριφορά της ως δικαιολογία,η ωρίμανση σου ειναι προσωπική σου υπόθεση,είτε με τις ευλογίες της μαμάς είτε όχι.
Μπορεί να βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητά σας, αλλά σ' αυτή τη ζωή ερχόμαστε για να ζήσουμε με τους δικούς μας όρους. Εσείς, μέσα σε αυτήν την παθογενή σχέση μητέρας-κόρης, τη ζείτε με τους δικούς της όρους, εξού και η δυσαρέσκειά σας. Ουδείς μπορεί να γίνει δυνάστης μας, αν δεν του το επιτρέψουμε. Ξέρετε, το λέω συχνά και σε οικείους μου, καμιά φορά ένα μπινελίκι, ένα "κατεβασμένο καντηλάκι", αρκεί για να καταλάβει ο άλλος ότι υπεισέρχεται στα χωράφια μας, σα να ήτανε δικά του. Εν ολίγοις, καλύτερα να τσακωθείτε με τη μητέρα σας, διεκδικώντας τα αυτονόητα, όσα δηλαδή σας ανήκουν και τα έχετε παραδώσει άνευ όρων στα χέρια της, παρά να εξακολουθείτε να μην έχετε ζωή. Από την άλλη, αν δε θελήσει να καταλάβει κι επιμένει στο ρόλο της ως δυνάστη, ο μόνος τρόπος είναι να απομακρυνθείτε από μια τοξική σχέση που σας δηλητηριάζει. Θα μου πείτε, είναι μητέρα σας, δεκτό. Ο ρόλος όμως της μητέρας είναι να προετοιμάζει τα παιδιά της με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγαλώνουν τα φτερά τους και στην κατάλληλη στιγμή να πετούν μακριά της. Πασιφανώς η δική σας μητέρα έχει αποτύχει παταγωδώς στην αποστολή της, ενώ επιπλέον -όπως μας λέτε- κάνει τα πάντα για να μη βγάλετε φτερά ποτέ σας, ακόμη κι αν το κοντέρ τη ζωή σας δείχνει τα 30.Είναι σκληρό, θέλει τόλμη. Δική σας η επιλογή. Αν θέλετε να ξεφύγετε και διεκδικήσετε όσα σας ανήκουν, θα πονέσετε τόσο εσάς, όσο και την παράλογη(συγχωρήστε μου το χαρακτηρισμό) μητέρα σας. Ωστόσο, μέσα από τον πόνο συχνά γεννιούνται οι ομορφότερες πραγματικότητες που στη δική σας περίπτωση είναι απλώς το αυτονόητο: η αυτονομία κι η ελευθερία σας. Καλή δύναμη. Σίγουρα, η συνδρομή ενός ειδικού θα σας χρησιμεύσει αφάνταστα, αρκεί να είστε αποφασισμένη.
Υπέροχα λόγια, πραγματικά. Ευχαριστώ θερμά που ασχοληθήκατε μαζί μου. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις πως υπάρχουν συνάνθρωποι που έχουν την καλή θέληση και διάθεση, να πουν μια κουβέντα για να συμπαρασταθούν, όσο αυτό είναι δυνατόν. :)Ευχαριστώ και εσένα Λεμόνι(το), με το φοβερό ψευδώνυμο, για όλη την στήριξη! :)
Ξεκίνησε τουλάχιστον από τα βασικά.. Την επόμενη φορά που θα μπει στο δωμάτιο σου ούτε να αλλάξεις σελίδα στον υπολογιστή, ούτε και να κλείσεις τη μουσική..Θα συμπεριφερθεις σαν να μην μπήκε.. Δηλαδή ανάκριση θα σου κάνει? Δεν είσαι μωρό αν είναι δυνατόν..
Εξομολογούμενη πάρτο αλλιώς γιατί δεν πάεο έτσι. Και ποιά είναι η μητέρα σου; Ο Μέγιστος Κριτής της ύπαρξής σου; Καταλαβαίνεις και μόνη σου οτι έχεις κολλήσει σε άλλη ηλικία, σίγουρα όχι στα 30. Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για το καλό σου, για να διαχειριστείς όλο αυτό που νιώθεις και που μάλλον σου έχει δημιουργήσει εκείνη. Απευθύνσου για αρχή σε κάποια γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, ώστε να πάρεις το πρώτο κουράγιο κι έπειτα ένα βήμα τη φορά ώσπου να έρθει μια ισορροπία.Δηλαδή φοβάσαι ν'ακούσεις μουσική, μήπως νομίσει οτι σκέφτεσαι κάποιον; Δηλαδή αν ήξερε σίγουρα οτι έχεις κάποιον στο μυαλό σου ΤΙ ακριβώς θα ΕΚΑΝΕ; 'Εχει μεγάλη σημασία η απάντηση στο ερώτημα, διότι διευκρινίζει αν κάτι είναι στο μυαλό σου και μόνο ή αν είναι κάτι πολύ περισσότερο.'Ο,τι σου είχα απαντήσει στη#1 ισχύει κανονικά.
Το καταλαβαίνω και δυστυχώς δεν μπορώ να ζήσω όπως θα ήθελα. Από την μια λέω να είμαστε καλά, αλλά από την άλλη οι ημέρες μου νιώθω ότι είναι κενές.Είχα πάει πιο παλιά σε ψυχολόγο και σταμάτησα. Έχω και ένα άλλο θέμα με ΙΔΨ.Και εδώ στον υπολογιστή να καθήσω, είναι πιθανό να έρθει και να μου πει, τι βλέπεις; Εγώ λοιπόν πρέπει να κλείσω γρήγορα την σελίδα και να ανοιξω κάτι ουδέτερο, ή ακόμη και κενή σελίδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλη την ημέρα να ασχολούμαι με δουλειές του σπιτιού και να κάθομαι την νύχτα στον υπολογιστή για να χαλαρώσω. Βέβαια δεν κοιμάμαι καλά. Αυτή είναι μια αρρωστημένη κατάσταση που δεν μπορώ να αλλάξω. Και σε ψυχολόγο να πάω, αν δει τις αλλαγές που μπορεί να μου προκαλέσει η ψυχοθεραπεία, ίσως να μου πει ότι άλλαξα και ότι περνάω εφηβεία κ.α. Γιατί μια φορά πήγα λίγο να ξεφύγω από το γνωστό αυτό μοτίβο, βγαίνοντας έξω συχνά, πηγαίνοντας διακοπές με σχέση μου και άκουγα "πώς έχεις αλλάξει έτσι" "με άφησες μόνη μου" "δεν μου μιλάς".Και που τα γράφω αυτά τώρα μετανιώνω γιατί θα μείνουν εδώ για πάντα. Αλλά θέλουν με έναν τρόπο να βγούν.
Κοπέλα μου μην αρρωσταίνεις εσύ επειδή έχει η μάνα σου πρόβλημα. Ο ψυχολόγος στάνταρ θα σου πει να την γνωρίσει για να δει τι γίνεται ακριβώς και θα βρεθεί τρόπος, αρκεί να προσπαθήσεις.Προσπάθησε σε παρακαλώ να έρθεις σε επαφή με κάποιον, πάρε τα πάνω σου. Και τι έγινε αν σου πει οτι άλλαξες; Γιατί να σε επηρεάζει τόσο πολύ και να σε πληγώνει; Καλώς ή κακώς δεν είναι όλοι οι γονείς ούτε σωστοί ούτε αλάνθαστοι. Στα 30 δε δικαιολογείται η προσκόλληση που περιγράφεις. Ενεργοποιήσου γιατί χάνεις πράγματα για το τίποτα.
Δεν απάντησα στην ερώτησή σου "αν ήξερε σίγουρα οτι έχεις κάποιον στο μυαλό σου ΤΙ ακριβώς θα ΕΚΑΝΕ;"Ίσως να θύμωνε και να μου έλεγε ότι σκέφτομαι χαζομάρες και δεν αξίζει να ασχολούμαι.Αλλά πάλι λέω μπορεί και να είναι στο μυαλό μου.
Μα αυτό ακριβώς. Και τι έγινε αν ακούσεις γκρίνια; Κι αν σε αποπάρει; Σιγά τα ωά! Είσαι 30 όχι 10. Δε μπορεί να σε μαλώσει κανείς. Δεν έχει το αλάνθαστο. Μην επιτρέπεις να τσαλαπατάει ο οποιοσδήποτε τα θέλω και την προσωπικότητά σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ