Εμείς είχαμε Plan B γιατί θα ήταν έγκλημα αν δεν είχαμε και μετά αυτοί είπαν γιατί έχετε, ε και μεις είπαμε δεν έχουμε και αυτοί είπαν αφού έχετε, ε και αυτό, τίποτε άλλο

Εμείς είχαμε Plan B γιατί θα ήταν έγκλημα αν δεν είχαμε και μετά αυτοί είπαν γιατί έχετε, ε και μεις είπαμε δεν έχουμε και αυτοί είπαν αφού έχετε, ε και αυτό, τίποτε άλλο Facebook Twitter
7
Εμείς είχαμε Plan B γιατί θα ήταν έγκλημα αν δεν είχαμε και μετά αυτοί είπαν γιατί έχετε, ε και μεις είπαμε δεν έχουμε και αυτοί είπαν αφού έχετε, ε και αυτό, τίποτε άλλο Facebook Twitter
“Do you miss me bitchez?”

Απολαυστικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, πρώην συνεργάτη του Γιάννη Βαρουφάκη αναφορικά με το Plan B που φαίνεται να είχαν εκπονήσει στην κυβέρνηση σε περίπτωση ρήξης με τους εταίρους. Κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (λες και δεν ήταν ήδη από την μέρα που εκλέχθηκαν), εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, μέχρι και επιστράτευση των Δημοσίων Υπαλλήλων -δηλαδή θα σχόλαγαν μετά τη μία το μεσημέρι- και αυτό ακριβώς ήταν το σημείο που κρίθηκε μη εφαρμόσιμο και έτσι γλυτώσαμε το πραξικόπημα που θα έμενε στην ιστορία ως η Χούντα των Ηλιθίων.

Στο σχέδιο προβλεπόταν ότι τη δημόσια τάξη θα επέβαλε ο στρατός, δηλαδή ο Καμμένος και έτσι το όλο πλάνο μοιάζει απολύτως κλεμμένο από την ταινία Μπανάνες του Γούντι Άλεν αν δεν ήταν ακόμα πιο αστείο. Δεν είναι απλώς το ότι έτσι όπως τους έχω κόψει, οι σύντροφοι δεν θα είχαν τα κότσια να κάνουν πραξικόπημα ούτε στη Μονόπολη, αλλά κυρίως το ότι κάτι τύποι που δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα και να οργανώσουν μια παρτίδα μπιρίμπας, θα οργάνωναν όλο αυτό το πανηγύρι που θα άλλαζε την ιστορία της χώρας.

...και έτσι γλυτώσαμε το πραξικόπημα που θα έμενε στην ιστορία ως η Χούντα των Ηλιθίων.

Την συνέχεια την ξέρουμε και την γιορτάσαμε χτες: Δημοψήφισμα-παρωδία, καλαματιανοί στο Σύνταγμα, κωλοτούμπα ολυμπιακών διαστάσεων, 17 ώρες απανωτές φάπες στη σύσκεψη κορυφής και μνημονιάρα επίσης ολυμπιακών διαστάσεων.

Έκτοτε, οι πρώην σύντροφοι έχουν γίνει από 4 χωριά χωριάτες και αυτοί που μένουν στο κεφαλοχώρι που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν τώρα όλες τις ευθύνες για τα τραγελαφικά σχέδια στο Βαρουφάκη. Λες και το Βαρουφάκη τον επέλεξε κάποιος άλλος από τον Τσίπρα. Λες και η χώρα δεν είχε πρωθυπουργό. Αυτό είναι το θρασύδειλο αφήγημα τους: Για όλα έφταιγε ο τύπος με τα σηκωμένα πέτα που όταν όλος ο κόσμος γελούσε μαζί του, αυτοί μας έλεγαν ότι είναι κάποιου είδους διάνοια.

Αν έχω καταλάβει καλά το προπαγανδιστικό πλάνο της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καλόγρια που από τις δυσκολίες της ζωής κατέληξε πόρνη αλλά οι πελάτες της ζητούν να ντύνεται ακόμη καλόγρια.

Εμείς είχαμε Plan B γιατί θα ήταν έγκλημα αν δεν είχαμε και μετά αυτοί είπαν γιατί έχετε, ε και μεις είπαμε δεν έχουμε και αυτοί είπαν αφού έχετε, ε και αυτό, τίποτε άλλο Facebook Twitter
«Ρε συ, μπορείς να με βάλεις να σκίζω το μνημόνιο να δω πως είναι;»

Οι επιτυχίες στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα συνεχίζονται, και σήμερα τον είδαμε με γυαλί Virtual Reality σε έκσταση αφού μάλλον μπόρεσε επιτέλους να δει το σοσιαλιστικό του όραμα να υλοποιείται. «Δε νέξτ στεπ ιζ του μεικ πιπλ μπιλιβ άι αμ ρίαλ πραιμίνιστερ» είπε αστειευόμενος ο πρωθυπουργός αν και οι υπεύθυνοι του εξήγησαν ότι ακόμα και η εικονική πραγματικότητα έχει κάποια όρια.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που έβαλε ο Τσίπρας αλλά αυτά που βάλαμε εμείς όταν τον εκλέξαμε πρωθυπουργό.

Διάφορα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Ιστορικής και κομβικής σημασίας στιγμή. Από τότε κάθε απόπειρα χλεχλέδων να μας κάνουν να γελάσουμε φαντάζει πολύ μικρή. Το συγκρίνω μόνο με κάποιες καλές στιγμές του "μαύρη θύελλα" καλαματιανού αγαπητού ρεπόρτερ, άντε το πολύ και με την πτώση του τσουκαλά από την καρέκλα... Το συνιστώ επίσης και σε άτομα του γυναικείου φύλου που βρίσκουν την ενασχόληση με το άθλημα βαρετή... Όχι λοιπόν κυρίες μου! Ιδού μια ατόφια συναρπαστική στιγμή!
Ακούς εκεί τα παλιόπαιδα. Μέχρι το 15 όλα καλά και ξαφνικά να βρεθούμε σε έκτακτη ανάγκη! Αν ήμασταν "λαός πολιτικά ώριμος και ευφυέστατος" όπως οι Βρετανοί δεν θα γίνονταν αυτά. Ευτυχώς που έρχεται η σωτηρία καθώς το δείχνουν οι στατιστικές με ηγέτες που επιλέγουν Κουμουτσάκους... όχι αστεία. Με τις υγείες μας...