‘Ab Crack’ - H σχισμή που έγινε η νέα ενοχλητική και ανησυχητική μόδα στις γυναίκες

‘Ab Crack’ - H σχισμή που έγινε η νέα ενοχλητική και ανησυχητική μόδα στις γυναίκες Facebook Twitter
12

Πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησε η μόδα με τους six pack κοιλιακούς και μετά εμφανίστηκε και το thigh gap, το κενό ανάμεσα στους γυναικείους μηρούς το οποίο κατέκλυσε τα περιοδικά μόδας και διαφημίστηκε όσο τίποτα άλλο με εκατομμύρια φωτογραφίες στο instagram. Η μόδα αυτή πήρε την απάντησή της από πολλές γυναίκες που αντέδρασαν στην προώθηση ενός τέτοιου σωματότυπου και θέση απέναντί της, πήραν ακόμη και ειδικοί για την υγεία.

Όμως φαίνεται πως αν και τελικά εξελίσσεται η "μάχη" για την απομυθοποίηση των στερεότυπων στο γυναικείο σώμα, πάντα κάτι καινούργιο θα έρχεται να προστεθεί στην εποχή που η υπερέκθεση θέτει τους δικούς της κανόνες.

Το "ab crack" άρχισε να συστήνεται ακριβώς την κατάλληλη περίοδο, λίγο πριν το καλοκαίρι. Στην αρχή όλα τα γυναικεία περιοδικά έβρισκαν τρόπο να ασχοληθούν μαζί του χωρίς να το καταδικάζουν αλλά και χωρίς ευθέως να το προωθούν. 

Η κάθετη ρωγμή στους κοιλιακούς, βρήκε όμως το δρόμο της μέσα από διάσημες πρέσβειρες που πόζαραν όλο υπερηφάνεια για το "βαθούλωμα".

Η γκουρού fitness Jen Setler με εκατομμύρια ακολούθους στο ινσταγκραμ, ήταν μια από τις πρώτες. Ακολούθησαν δεκάδες μοντέλα όπως οι Emily Ratajkowski και Bella Hadid οι οποίες σε κάθε ευκαιρία έδειχνα το πολύ αδύνατο σώμα τους με τη ρωγμή στο επίπεδο στομάχι.

After @versace_official show?by my sweetest @elizabethsulcer ❤️

A photo posted by Bella Hadid (@bellahadid) on

Weekend ready wearing my new fav ? @amoreandsorvete

A photo posted by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Εμπειρογνώμονες και γιατροί έσπευσαν αμέσως να αντιμετωπίσουν τη νέα μόδα και για ακόμη μια φορά κλήθηκαν να εξηγήσουν στα χιλιάδες κορίτσια που βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες, πως το "ab crack" δεν σημαίνει φυσιολογικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ωραίο και σίγουρα δεν θα πρέπει να γίνει στόχος για καμία.

Ο Δρ Μαρκ Σίγκελ μίλησε στο Fox News και είπε πως αυτός ο στόχος δεν είναι παράδειγμα και τόνισε πως το μόνο καλό σε αυτά τα κορμιά είναι πως είναι αδύνατα, κάτι που απλά υποδηλώνει πως είναι σε καλύτερη θέση ως προς την κατάσταση υγείας που παρουσιάζει ένα παχύσαρκο κορμί. Το μύνημα που στέλνει είναι ξεκάθαρο: Ούτε καν να το σκέφτεστε! Είναι μια ακόμη εμμονή.

Μεγάλες ήταν και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η μόδα αυτή μεταξύ των χρηστών στα social media.


12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

8 σχόλια
Πολυ ωραιο ειναι και γενικοτερα μου αρεσει το λεπτο προτυπο ομορφιάς. Δεν μπορω να καταλαβω αυτον τον πολεμο και την υστερια που επικρατει στα σχολια, στα διαφορα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, για οποιον ειναι αδυνατος οτι ειναι μη υγιής και εχει νευρικη ανορεξια. Χαλαρωστε λιγο, η ομορφια για τον καθενα και το τι ειναι ωραιο πανω του ειναι καθαρα υποκειμενικα, οποτε μην το παιζετε ιεροεξεταστες και ειδημονες της νευρικης ανορεξιας. Οπως σας αρεσουν εσας οι ευσωμες, γιατι πιθανοτατα σας κανουν να αισθανεστε καλυτερα με τον εααυτο σας, σε αλλους αρεσει η μοντελε αδυνατη φιγουρα.
Είναι διαφορετικό να είναι κάποιος σε φόρμα, αδύνατος και με υγιές σώμα και διαφορετικό να γίνεται "μόδα" μια σχισμή στη μέση των κοιλιακών, που πολλές, ακόμα και αν γυμναστούν, δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Η "υστερία" στα σχόλια δεν έχει να κάνει με το λεπτό ή γυμνασμένο σώμα, έχει να κάνει με την φρενίτιδα και την επιβολή λανθασμένων προτύπων ομορφιάς, που επηρεάζουν ιδίως τα νεαρότερα άτομα.
Θελω παρα πολυ να γραψω ενα σχολιο για το θεμα !Μα παρα πολυ !Εχω μαθει ,ομως,να χρησιμοποιω μονον κοσμιες και πολιτισμενες εκφρασεις στα κειμενα μου.Και,δυστυχως,αυτο καθιστα απολυτως αδυνατη την διατυπωση του σχετικου σχολιου οπως θα το ηθελα- και οπως του αξιζει !
Εντάξει, το αν ειναι ή οχι ωραίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υποκειμενικό. Εμένα πχ δε μου αρέσει το κενό στα πόδια (κι ας το έχω) αλλά μου αρέσει να διαγράφονται οι μύες στα πόδια.
Ευκολάκι. Κοιμάσαι το προηγούμενο βράδυ μπρούμυτα πάνω σε έναν χάρακα σε κατακόρυφη θέση ανάμεσα στους κοιλιακούς και το πρωί είσαι έτοιμη για παραλία!