Final 4 Euroleague LIVE

Στους 84 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

Στους 84 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία Facebook Twitter
16

 

Στους 84 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία Facebook Twitter

Τουλάχιστον 84 είναι οι νεκροί της επίθεσης που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα για τη γιορτή της εθνικής εορτής της Γαλλίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της Νίκαιας, την οποία επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Télé.

 

Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

 

«Βαριά όπλα» ανακαλύφθηκαν μέσα στο φορτηγό που σκότωσε τουλάχιστον 77 ανθρώπους χθες το βράδυ στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλία, δήλωσε ο Κριστιάν Εστροζί, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της Νίκαιας. «Υπήρχαν βαριά όπλα μέσα στο όχημα» και μάλιστα «βαριά όπλα, δεν μπορώ να πω περισσότερα πέραν αυτού, είναι ευθύνη του νομάρχη και του εισαγγελέα», είπε ο Εστροζί μιλώντας σε δημοσιογράφους.

 


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τον γαλλικό λαό νωρίτερα, ότι τουλάχιστον 77 άνθρωποι, ανάμεσά τους «πολλά παιδιά», σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, και τόνισε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για μια ενέργεια «τρομοκρατικού χαρακτήρα». Συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον 20 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και καταδίκασε την «τερατώδη» επίθεση.

 

Τονίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα εντός των δυνάμεών μας για να πολεμήσουμε την μάστιγα της τρομοκρατίας», ο Ολάντ δήλωσε πως αποφάσισε κατόπιν των διαβουλεύσεων που είχε με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και τον υπουργό Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν οι επιπλέον 10.000 άνδρες του στρατού που έχουν κινητοποιηθεί και αναπτυχθεί στο εσωτερικό της χώρας να παραμείνουν στις γαλλικές πόλεις, καθώς επίσης η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες από την 26η Ιουλίου και πέρα.

 


 

«Αποφάσισα ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία θα τερματιζόταν την 26η Ιουλίου, θα παραταθεί κατά τρεις μήνες. Ένα σχέδιο νόμου (που θα προβλέπει αυτό το μέτρο) θα υποβληθεί στο Κοινοβούλιο ως την επόμενη εβδομάδα», είπε ο Ολάντ.

 

Μερικές ώρες νωρίτερα, στη συνέντευξή του που παραδοσιακά παραχωρεί ο πρόεδρος την ημέρα της εθνικής εορτής, ο Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε πως η πρόθεσή του ήταν να μην παραταθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πέραν της 26ης Ιουλίου που είχε επιβληθεί μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 και επεκτάθηκε άλλες δύο φορές (τον Φεβρουάριο για τρεις μήνες και τον Μάιο για δύο).

 


 

«Θα εντείνουμε κι άλλο τη δράση μας στο Ιράκ και στη Συρία» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τόνισε επιπλέον ο πρόεδρος της Γαλλίας, διαμηνύοντας ότι «θα συνεχίσουμε να πλήττουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν στο έδαφός μας».

Κάλεσε τους Γάλλους να επιδεικνύουν τη «μέγιστη επαγρύπνηση», καθώς «ολόκληρη η Γαλλία» είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή, παρά τα «πολλά μέτρα» που έχουν ήδη ληφθεί.

 

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους ανακοίνωσε ακόμα ότι θα μεταβεί εντός της ημέρας στη Νίκαια, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πολίτες της και στις αρχές της πόλης.

 

16

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
....Ο ξάδερφος της πρώην συζύγου του δράστη δήλωσε πως ο τελευταίος «δεν ήταν πιστός μουσουλμάνος», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Daily Mail. «Ο Μπουλέλ δεν ήταν θρήσκος. Δεν πήγε ποτέ του σε τζαμί, δεν προσευχόταν, δεν παρακολούθησε το Ραμαζάνι».Συνέχισε λέγοντας: «Έπινε αλκοόλ, έτρωγε χοιρινό και έπαιρνε ναρκωτικά. Αυτά απαγορεύονται από το Ισλάμ. Έδερνε την γυναίκα του, την εξαδέλφη μου, ήταν άθλιος. Δεν ήταν μουσουλμάνος ήταν ένα καθίκι».EINAI POLY ISIS!!!!
Κι εγώ λεω να απαγορευτούν όλες οι θρησκείες και όλα τα θρησκευτικά σύμβολα, να τελειώνουμε. Η ανεξιθρησκεία δε φαίνεται να λειτουργεί, ας πάμε λίγο παραπέρα λοιπόν! Αλλά επειδή αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί, θα περιμένω να δω το έγο ως το φινάλε. Αν τα καταφέρω.
τόνισε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για μια ενέργεια «τρομοκρατικού χαρακτήρα». .... Προς το παρόν δεν είναι ισλαμιστής, δεν ειναι μέλος ISIS, δεν είναι πολκύ θρήσκος, δεν έχει διασυνδέσεις με ΙΣΙS ...Αυτέ λέμνε οι Γάλλοι μέχρι στιγμή... Βρε εσείς σχολιαστές... σε εσας το λέω ... Περιμένετε ακόμη λίγο!!!
1,2,3 οι προοδευτικάριοι να βγουν και να δηλώσουν άμεσα ότι όλες οι θρησκείες είναι και μάλιστα αν το δούμε καλά καλά ο χριστιανισμός φταίει και γι'αυτή την επίθεση γιατί έγιναν σταυροφορίες λέει πριν 800 χρόνια (το ότι οι μουσουλμάνοι φτάσαν μέχρι το Πουατιέ αιώνες πριν και μέχρι τη Βιέννη αιώνες μετά κατακτητικά και ιμπεριαλιστικά κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε...)
Αγαπητέ/ή, η αντίδραση σας είναι ένας (ακόμα) λόγος που αυτές οι επιθέσεις πετυχαίνουν και θα επαναλαμβάνονται. Φιλικά, ένας προοδευτικάριος
@aftos1-0 Νομιζω οτι εχω δει πολλες φορές την τρολιά σου για την Marfin. Δεν ξερω αν θεωρείς οτι κάνεις πνεύμα. Για να καταλάβω, αισθάνεσαι πολυ edgy να ειρωνεύεσαι ενα τόσο τραγικό γεγονός;
Το ξερω οτι μπορει να μην ακουγεται σωστο, αλλα για μενα μια ειναι η λυση οτι κ να λεμε. Απελαση ολων των μουσουλμανων απο την ΕΕ, αφού οτι και να λεμε δεν προσαρμωζονται στον ευρωπαικο πολιτισμο κ αφου δεν μπορεουν να αποτρεψουν τετοια φαινομενα, ας παρουν ριζικα μετρα να προστατεψουν τους πολιτες τους.
Αφού το ξέρεις ότι δεν ακούγεται σωστό, τι το γράφεις τότε? Κάτι ανάλογο έκανε και ο Χίτλερ. Δαιμονοποίησε όλους τους Εβραίους και όχι μόνο. Η Ευρώπη έδωσε μεγάλους αγώνες, πέρασε πολέμους και τραγωδίες, ξόδεψε πολύ αίμα για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Δεν θα ξανακυλίσει πίσω επειδή κάποιοι ισλαμοφασίστες, ή απλά φασίστες έτσι γουστάρουν. Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!
Όντως, οι σταλινοφασίστες που δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για τέτοιες ενέργειες είναι πολλοί στην Ελλάδα.Αυτού που υποστηρίζουν και δικαιολογούν εδω και δεκαετίες την Ισλαμική τρομοκρατία επειδή στρέφεται εναντίων της Δύσης που νίκησε την ομάδα που υποστήριζαν στο ψυχρό πόλεμο.Είναι τόσο εμετικοί και αηδιαστικοί αυτοί οι φασίστες που πραγματικά δεν μπορούν να κρυφτούν με τιποτα.
Κοιτα δεν ειναι μεμονωμενο περιστατικο, εχουν γινει παρα πολλες επιθεσεις στη Γαλλια, καλό ειναι να μην εθελοτυφλουμε. Σωστα αυτα που λες, αλλα δεν εμποδισαν να γινουν οι τρομοκρατικές επιθεσεις και ουτε προκειται. Πρεπει να παρθουν ριζικα μετρα. Αλλα ενταξει οτι συμβαινει μακρια απο το σπιτι μας, δεν μας πολυ ευαισθητοποιει απ' οτι καταλαβα...
Δεν ήθελε να παρατείνει για τρίτη συνεχόμενη φορά την «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» ο Ολάντ και, ω εκ του θαύματος, 12 μέρες πριν τη λήξη της σκάει και άλλος μανιακός τζιχαντιστής στη Νίκαια, μετά το τέλος του Euro κιόλας. Πολύ βολικές για τις επιδιώξεις του στρατο-αστυνομικού συμπλέγματος οι ημερομηνίες που επιλέγουν να εξαπολύσουν τον όλεθρο αυτοί οι παλιο-τρομοκράτες! Η πλειονότητα των επιθέσεων αυτών επί πρωτοκοσμικού εδάφους είναι inside jobs, αν και ούτε οι ίδιοι οι φυσικοί τους αυτουργοί το γνωρίζουν. Οι δημοσιογραφίσκοι θα θρηνήσουν για την «αποτυχία» (άλλη μία, ρόμπα τους έχουν κάνει πια!) των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, εκεί που κάποιοι άλλοι, μακριά από τα φώτα της δημαγωγικής ανοησίας, θα τους συγχαρούν για τις διακριτικές, πλην όμως υπαρκτές, επιτυχίες τους. Εν τω μεταξύ, το ένδοξο γαλλικό κράτος, μαζί με τους γεωστρατηγικούς συμμάχους του, ετοιμάζεται να πατήσει πόδι επί λιβυκού εδάφους για να αντιμετωπίσει τους εκεί τζιχαντιστές, οπότε μία κάποια κοινωνική νομιμοποίηση στο εσωτερικό για την επερχόμενη πολεμική αναμέτρηση την κερδίζει εύκολα η γαλλική δημοκρατία. Εμπεδώνεται ένα κλίμα συνεχούς φόβου και τρόμου που επικρέμεται σαν δαμάκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των ανυποψίαστων, ο μέσος πολίτης εξοικοιώνεται με την μόνιμη παρουσία του στρατού στους δρόμους, διαδηλώσεις/συγκεντρώσεις (και λοιπές συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες) αναστέλλονται προσωρινά ή (αύριο-μεθαύριο) επ' αόριστον αφού υπερτερεί το αγαθό της «δημόσιας τάξης και ασφάλειας». Με βάση τον ορισμό του Carl Schmitt: «Κυρίαρχος είναι αυτός που αποφασίζει για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»· αυτός δηλαδή που αποφασίζει για την αναστολή ισχύος του Συντάγματος in toto. Mε δεδομένο ότι ο «λαός» (κατά το σχήμα της «λαϊκής κυριαρχίας») δεν είναι κυρίαρχος· και εφόσον η κυριαρχία δεν δύναται να μερίζεται σε περισσότερους του ενός φορείς (σε αντίθεση με τη θεωρία περί «διάκρισης των εξουσιών»), αφού κυριαρχία jouèe à deux parties δεν είναι κυριαρχία, απομένει στον καθένα να συμπεράνει ποιός βγαίνει πολιτικά/νομικά ωφελημένος απ' αυτήν την κατάσταση ενώ οι εκστασιασμένοι υπήκοοι κοιτάζουν στο βάθος, εκεί που τους δείχνει το δάχτυλο του ηγέτη, «αυτούς που μας επιτέθηκαν στο έδαφος μας». Αυτές είναι δύσκολες σκέψεις όμως, άσε που η φιλολογία περί inside job είναι παρανοϊκά συνωμοσιολογική. Το Je suis Charlie είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να το κάνεις hashtag ή λογότυπο σε μπλουζάκι. Ατροφία της κριτικής συνείδησης, ολοκληρωτική επικράτηση των τεχνολογικά/ψηφιακά μεσολαβημένων συγκινησιακών αντιδράσεων: αυτή είναι η μέση συνειδησιακή/διανοητική κατάσταση στον πολιτισμένο κόσμο στις αρχές του 21ου αιώνα. Δεν μας απομένει πια παρά να καταναλώσουμε το, εντυπωσιακό ομολογουμένως, θέαμα της καθεστωτικής/μιντιακής εξιστόρησης των όσων συνέβησαν και των αναλύσεων για την «επόμενη μέρα στην Ευρώπη».
Πόσο πιθανό θα ήταν κάτι τέτοιο και εδώ?Αυτοί θέλουν να αφαιρέσουν όσες πιο πολλές ζωές μπορούν.Μη μου πείτε ότι χτυπούν μόνο χώρες που τους βομβαρδίζουν. Η Ακτή Ελεφαντοστού, η Μπουρκίνα Φάσο, το Μπαγκλαντές δεν τους βομβάρδισαν ποτέ. Η δικαιολογία των επιθέσεων ήταν χτυπάμε στόχους όπου συχνάζουν ξένοι εχθροί του Ισλάμ. Εκεί χτύπησαν ξενοδοχεία, θέρετρα και εστιατόρια.Τι τους εμποδίζει λοιπόν να κάνουν το ίδιο και δω? Δεν έχουμε μέρη εμείς όπου "συχνάζουν οι εχθροί του Ισλάμ"?Να φτάσουν με εξωλέμβιες σε ένα μπητς μπαρ της Μυκόνου για παράδειγμα και να θερίσουν τον κόσμο? Ή να αμοληθεί κάποιος τρελός ζωσμένος με εκρηκτικά στα Ματογιάννια το βράδυ, ή στην Ερμού το πρωί? Να μπει αυτοκίνητο φορτωμένο δυναμίτη σε φέρι για τα Χανιά και να το βυθίσει μεσοπέλαγα? Ή να επιτεθεί κάποιος με καλάσνικοφ στο Μεγάλη Βρετανία, στην καλντέρα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ή στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που ξεφορτώνουν τα κρουαζιερόπλοια? Φρουρούνται όλα αυτά? Όχι! Είναι εύκολοι στόχοι που θα κάνουν πρωτοσέλιδα? Ναι!Πολύ φοβάμαι ότι είναι ζήτημα χρόνου να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα. Τι τους εμποδίζει? Μας λυπούνται? Το μόνο που θέλουν είναι να σπείρουν πανικό και θάνατο, δεν τους ενδιαφέρει ο στόχος.
Δεν θα σταματήσει αυτό το πράγμα. Ποιός Μωάμεθ και ποιός Αλλάχ... Εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που έχουν ήδη μετατραπεί σε ζόμπι που είναι προγραμματισμένα και καταδικασμένα να σκοτώνουν.Δεν τους νοιάζει διότι είναι ήδη νεκροί και βρίσκονται ανάμεσα σε βουνά από πιλάφι και σαράντα παρθένες ο καθένας.
Ασυλληπτο αυτο που εγινε, πραγματικα δε ξερω πως θα μπορουν οι Γαλλοι να εχουν την δυναμη να βγαινουν καν εξω απο το σπιτι τους μετα απο αυτες τις αλλεπάλληλες επιθεσεις...