Ελλάδα και Κύπρος στις χώρες με το καλύτερο κλίμα και τον ιδανικότερο καιρό στον κόσμο

Ελλάδα και Κύπρος στις χώρες με το καλύτερο κλίμα και τον ιδανικότερο καιρό στον κόσμο Facebook Twitter
4

Παγκόσμια κοινότητα ομογενών βαθμολόγησε τις κλιματικές συνθήκες και τον καιρό στις χώρες όπου ζούν τα μέλη της και το αποτέλεσμα ήταν θρίαμβος για την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς βρέθηκαν στη 2η και 3η θέση με μόνο την Κόστα Ρίκα να τις ξεπερνά και να βρίσκεται στην κορυφή.

Όπως γράφει στη Ηuffington Ρost ο επικεφαλής της κοινότητας InterNations, οι ομογενείς κλήθηκαν να προσδιορίσουν τα μέρη με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες παγκοσμίως και ο αποτέλεσμα έδειξε ότι αν βρίσκεται κάποιος στην Κόστα Ρίκα, την Κύπρο και την Ελλάδα, τότε είναι σίγουρο ότι θα απολαύσει τους εξωτερικούς χώρους σχεδόν κάθε μέρα του χρόνου. Οι υπόλοιποι ιδανικοί προορισμοί περιλαμβάνουν τη Μάλτα, την Ουγκάντα, την Κένυα, τη Νότιο Αφρική, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μεξικό.

Στην έρευνα, ομογενείς σε όλο τον κόσμο βαθμολόγησαν το καιρό και το κλίμα σε περιοχές κατά μήκος της Ευρώπης, στη Νότια Αμερική και την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική, την Ωκεανία και την Ασία – άφησαν απ’ έξω μόνο την Ανταρκτική, για προφανείς λόγους.

Ελλάδα και Κύπρος στις χώρες με το καλύτερο κλίμα και τον ιδανικότερο καιρό στον κόσμο Facebook Twitter

(Πατήστε πάνω για μεγέθυνση)

Την Κόστα Ρίκα που κατέκτησε την κορυφή βαθμολογούν ως «πολύ καλή» το 71% των ομογενών που ζούν εκεί. Προσθέτουν επίσης εκτός από τον καιρό, τους φιλικούς κατοίκους και την πολύ καλή ισορροπία εργασίας-δουλειάς.

Την Κύπρο που είναι στη 2η θέση βαθμολογεί ως πολύ καλή σε ό,τι αφορά στον καιρό το 69% των ομογενών. Προσθέτουν ακόμη την προσωπική ασφάλεια, τη δημιουργία νέων φίλων, την τοπική κουλτούρα και την αίσθηση ότι αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Το 21% δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με τον κοινωνικό τους κύκλο, όταν ο μέσος παγκόσμιος όρος ανέρχεται στο 15%.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα περίπου το 76% των ομογενών χαρακτηρίζει το κλίμα «πολύ καλό», ποσοστό που ο συντάκτης χαρακτηρίζει ως «συγκλονιστικό», αφού είναι 53 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Υπό αυτές τις ευχάριστες συνθήκες οι ομογενείς στην Ελλάδα απολαμβάνουν ποικιλία δραστηριοτήτων αναψυχής, τις οποίες το 38% χαρακτηρίζουν ως «πολύ καλές». Στα κακά που στερούν την κορυφή από τη χώρα είναι η πολιτική αστάθεια και η κατάσταση της Οικονομίας Το 39% . αξιολογεί  την πολιτική σταθερότητα στη χώρα ως κακή ή ακόμα και πολύ κακή, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανέρχεται στο πενιχρό 8 τοις εκατό.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια