Γαλλία: Ακυρώθηκε το "μπουρκίνι πάρτι" μετά από απειλές

Γαλλία: Ακυρώθηκε το "μπουρκίνι πάρτι" μετά από απειλές Facebook Twitter
Anoek De Groot / AFP
10

Aκυρώθηκε το αμφιλεγόμενο «μπουρκίνι πάρτι» που είχε προγραμματιστεί από μουσουλμανική ομάδα της Γαλλίας, μετά από την ισχυρή αντίδραση του κόσμου αλλά και απειλές που υπήρξαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι διοργανωτές είπαν ότι δέχτηκαν ακόμη και απειλές για δολοφονία ενώ ένα άτομο έλαβε και σφαίρες με το ταχυδρομείο.

Το πάρτι είχε οριστεί να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, σε θαλάσσιο πάρκο στην κοινότητα Pennes-Mirabeau, κοντά στη Μασσαλία.

Η ομάδα που το εξήγγειλε, είχε ανακοινώσει ότι θα είναι  «αποκλειστικά για γυναίκες, κορίτσια και αγόρια κάτω των 10 ετών". Οι συμμετέχουσες θα έπρεπε να φορούν μπουργκίνι, δηλαδή το μουσουλμανικό μαγιό που καλύπτει  ολόκληρο το σώμα.

Η ακύρωση ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του ιδιοκτήτη του πάρκου με τη δήμαρχο της περιοχής.

Η δήμαρχος είπε μετά, ότι ο διαχειριστής της πισίνας δεν είχε εκτιμήσει τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε αυτό το γεγονός.  «Είδαμε τις αντιδράσεις στα κοινωνικά  δίκτυα, που ήταν εντελώς εξωφρενικές, ισλαμοφοβικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές. Τις αντιδράσεις αυτές τις καταδικάζουμε, θα πρέπει ωστόσο να βοηθήσουμε να ηρεμήσει η κατάσταση», τόνισε.  

Η ομάδα Smile 13 που είχε τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέφερε:

«Με έκπληξη και λύπη διαπιστώσαμε την έκταση αυτής της διαμάχης. Η κατάσταση έχει γίνει σουρεαλιστική, από ύβρεις και απειλές κατά της ζωής για τα μέλη της ομάδας."

Σύμφωνα με την οργάνωση, η εκδήλωση ήταν ανοιχτή και ανεκτική στον καθένα, «συμπεριλαμβανομένων των γυναικών από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές και ενδυματολογικές επιλογές τους."

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM
Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Φυσικά και στα καλύτερα της. Όταν θέλουν να κάνουν πάρτυ με μπούργκες και ολόσωμη ένδυση και όταν μάλιστα θέλουν να τα επιβάλουν σε κατοίκους μιας χώρας μαζί με την αγαπημένη σαρία τότε πρέπει να τους υπενθυμίζουμε ότι εδώ είναι Ευρώπη και όχι Ιράν εκτός και αν σου αρέσει η εικόνα γυναικών ντυμένων νίντζα να κάθονται δίπλα στην πισίνα.Να υποθέσουμε ότι αν κάτι αντίστοιχο γινόταν από την Ορθόδοξη εκκλησία δλδ πάρτυ όπου οι γυναίκες θα έπρεπε να φοράνε φούστα μέχρι τον αστράγαλο και λοιπα τότε θα είχαμε έκρηξη οργής του προοδευτικού πογκρόμ.
κάθε μέρα κάθονται δίπλα μου στο ΚΤΕΛ αυτές οι γυναίκες-νίντζα και ποτέ δεν μού δημιούργησαν πρόβλημα με την πίστη τους ούτε με στραβοκοιτούν που είμαι ντυμένος κάπως έξαλλα και πάντα μου χαμογελάνε όταν κατεβάινουν στην στάση κοντά στο μοναστήρι τους. Γιατί να τους επιτεθω;
"η εκδήλωση ήταν ανοιχτή και ανεκτική στον καθένα" αυτό το προσπεράσαμε?δε θέλουν να επιβάλλουν σε κανέναν τίποτα. Θέλουν να έχουν την ελευθερία να κάνουν ένα πάρτυ, ένα μπάνιο όπως εκείνες επιθυμούν. τι σημασία έχει τι φοράνε εφ'όσον αυτό επιθυμούν και αυτό τις κάνει να νιώθουν άνετα? Θα μπορούσαν να'ναι εκεί και γυναίκες με μπικίνι, με ολόσωμο μαγίο, με ό,τι σκατά θέλουνε γιατι κανείς δε θέλει να επιβληθεί. Να διασκεδάσουνε ζητήσανε και τους βλέπετε σαν τέρατα.Για να λύσουμε και τη φοβερή απορία σου στο τέλος, ακόμη υπάρχουν πιστοί που ντύνονται κατά αυτόν τον τρόπο και δεν υπάρχει καμία οργή, γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥΣ. είτε είναι μέχρι τον αστράγαλο είτε είναι λίγα εκατοστά, σημασία έχει να συνυπάρξουν και να μη κατακρίνουν ο ένας τον άλλον. Φοβερά προοδευτική αντίληψη αυτή, ε?
σψστά, δεν θα τον αφήσουμε να αυτοπεριορίζεται - θα τον περιορίσουμε εμείς όπως μάς αρέσει κι άμα δεν γουστάρει ο παλιοΠατριάρχης να τσακιστεί να πάει στην παλιοΕλλάδα του... ορίστε μας!
αποφασίζει ο Σύλλογος Κυριών "Πνεύμα και Ηθική" να διοργανώσει εκδήλωση τεϊου για τα μέλη του κι εσείς παίρνετε τηλέφωνο ότι θα τούς βάλετε βόμβα; και από πάνω διακηρύσσετε ότι είστε και πολιτιστικά ανώτεροι; η απόλυτη παράνοια! και ζω ανάμεσά σας...