Ο επιστήμονας της Nasa που έκλεψε την παράσταση

Ο επιστήμονας της Nasa που έκλεψε την παράσταση Facebook Twitter
11

Ο Μπόμπακ Φερντόουσι, διευθυντής πτήσης της NASA στην αποστολή που κατάφερε να στείλει το Curiosity στον Άρη. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή για το πώς κατάφερε να γίνει διάσημος στα social media τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη Δευτέρα είχε λιγότερους από 200 followers στο Twitter. Σήμερα έχει περισσότερους από 43.000. Ο Φερντόουσι που είναι γνωστός στο ίντερνετ ως «Nasa Mohawk Guy», κατέκτησε το διαδίκτυο αμέσως μόλις όσοι παρακολουθούσαν την προσεδάφιση του Curiosity στον Άρη πρόσεξαν το ασυνήθιστο κούρεμα του. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε δημοφιλές θέμα σε Tumblr και Twitter και αποθανατίστηκε σε δεκάδες εικόνες, κόμικς θαυμαστών αλλά και μπλουζάκια .

 

Όπως σημειώνει η Guardian, οι λόγοι που τον εκτόξευσαν στο διαδικτυακό σύμπαν είναι μάλλον τρεις: Είναι γόης αλλά και nerd. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι προτάσεις γάμου που έχει δεχθεί από πληθώρα γυναικών στο Twitter.

Έπειτα είναι η καταγωγή του από το Ιράν γεγονός που έχει κάνει υπερήφανη όλη την περσική κοινότητα των ΗΠΑ. Στο πρόσωπο του βλέπουν μια θετική εικόνα των ιρανο-αμερικανών που σπάει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Το τρίτο στοιχείο που συμβάλει στη δημοτικότητα του είναι το ότι προσφέρει ένα πλαίσιο για πολιτισμικό σχολιασμό και δημιουργία περιεχομένου. Η εμφάνιση του έδωσε στον κόσμο μια διακριτή και ευρέως αποδεκτή εικόνα, με διάφορα επιμέρους στοιχεία της οποίας είναι εύκολο κάποιος να ταυτιστεί.

Τech & Science
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
πάντως αυτό για το ότι στις θετικές επιστήμες πάνε μόνο τα μπάζα είναι στάχτη στα μάτια...αχ, Big Bang Theory μας παραπλάνησες οικτρά! (Ή μήπως ο κύριος είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα;;)
Στην Αμερική έχουν πολύ αυστηρούς νόμους για την μετανάστευση.Όταν όμως βρουν κάποιον με ένα ταλέντο του ανοίγουν τις πόρτες.Έτσι κερδίζει η Αμερική απο την εφυία των ανθρώπων όλου του πλανήτη, εις βάρος των χωρών που βγάζουν αυτούς τους ανθρώπους.Πράγμα το οποίο είναι αισχρό και ανήθικο.
δεν τους απαγάγουν κιόλας!!!!με δική τους θέληση πηγαίνουν!δεν είναι αισχρό ούτε ανήθικο να γίνεται αντιληπτή η ευφυία ενός ανθρώπου και να αξιοποιείται -πάντα με την καλή έννοια- ανάλογα!