ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.8.2016 | 17:03

Νιώθω απαίσια γι'αυτό που κάνω

Αλλα αφού άρχισα δεν μπορω να σταματησω. Ειμαι 20 χρονων και εδω και ενα χρονο τα εχω με παντρεμενο. Δεν λεω οτι δεν το ηξερα, το ηξερα πολυ καλα απο την αρχη της σχεσης μας. Μην βιαστείτε να με κρινεται, στον ερωτα και στ παθος εγω δεν μπορω να ασκησω κριτικη. Περναμε πολυ καλα μαζι, μου προσφερει οτι θελω. Δεν ειχα παραπονο μεχρι προσφατα που εμαθα πως η γυναικα του περιμενει παιδι.Τρελαθηκα. Ισως επειδη περιμενα πως ο γαμος του ειναι μια προσωρινη κατασταση. Ακομα και αν μου εχει τονισει πολλες φορες οτι δεν θα χωρισει ποτε. Εγω παντα μεσα μου ηλπιζα. Εχω αρχισει λοιπον να παιρνω τηλεφωνο την γυναικα του περιεργες ωρες για να την υποψιασω. Δεν μπορω να το σταματησω μου εχει γινει εμονη. Σκεφτομαι μαλιστα να την πιασω και να της τα πω ολα. Αλλα τοτε μπορει να τον χασω μια για παντα. Τι να κανω; Ειμαι σε απελπισια.
28
 
 
 
 
σχόλια
Πω, πω κουράστηκα με τις ηθικολογίες, τις κριτικές και τα τετριμμένα. Χάνετε την ουσία του ζητήματος.ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ. Κοπέλα μου, η καρδιά του προβλήματος σου είναι στη ματαιοδοξία σου. Πρακτικά τα πράγματα (και πέρα από τις ηθικολογίες) έχουν όπως τα είπες. Αντιλαμβάνεσαι, όμως ότι το πρόβλημά σου βρίσκεται εδώ: "Ακομα και αν μου εχει τονισει πολλες φορες οτι δεν θα χωρισει ποτε. Εγω παντα μεσα μου ηλπιζα". Εσύ πάντα μέσα σου ήλπιζες για ποιο πράγμα ακριβώς; Για το ανέφικτο; Γιατί έχεις την ανάγκη να ελπίζεις για το ανέφικτο; Υπάρχει μια αντικειμενική κατάσταση που έχει ως έχει, κι εσύ προβάλλεις σε αυτήν μια δική σου ψυχολογική ανεπάρκεια. Η ανεπάρκεια αυτή δεν προέρχεται από την κατάσταση. Έχει να κάνει με δικά σου ψυχολογικά θέματα. Θα σου βγει και σε άλλες σχέσεις και με άλλους τρόπους. Αυτό είναι το πρόβλημα, κατ' εμέ, που χρειάζεται να λύσεις.
γειά σου κορίτσι! ότι έκανες σχεση με εναν παντρεμενο και κοροιδευετε μαζι τη γυναικα του δεν θα το σχολιασω.. όμως να ξερεις κι εσυ και όλες εεκεινες οι κοπελες που κανουν κατι με καποιον που εχει σχεση ή φλερταρουν με καποιον που εχει σχεση είναι ότι θα πρεπει να σκεφτεστε κοριτσια..να σκεφτεστε πως εκεινη η γυναικα στης οποιας τον αντρα την πεφτετε θα μπορουσε να είστε εσεις, η μαμα σας, η αδερφη σας η κολλητη σας κλπ.. δειξτε αλληλεγγυη γυναικες η μια στην αλλη.. το λεω γιατι όπως αναφερθηκε και σε αλλο σχολιο όντως οι καποιες γυναικες βρισκουν ερεθιστικο ο αλλος να είναι δεσμευμενος.. εχει τυχει να φλερταρουν το συντροφο μου μπροστα μου με προστυχο τροπο και ενιωσα να με ακυρωνουν σα γυναικα και σαν προσωπικοτητα.. επισης ακομα πιο σημαντικο...η κοπελα ειναι εγκυος..γιατι ρε κοπελια τοσο ανρθωποφαγια? χαθηκαν οι αντρες? καταλαβαινεις οτι θα μπορουσες να είσαι στη θεση της? οτι η μαμα σου θα μπορουσε να ειναι στη θεση της? σταματηστε ρε κοπελιες αυτο τον ανταγωνισμο..ανθρωποφαγια κατανταει..υπαρχουν αγορια μονα τους που ψαχνουν κοριτσια εκει εξω..δείξτε αλληλεγγυη, αγαπη και σεβασμο η μια γυναικα στην αλλη..μην πηγαινετε το γυναικειο φυλο εκατο χρονια πισω. συμβουλη ψαξτο σε ψυχαναλυτη βρες εκεινο που σου λειπει και το ψαχνεις μεσα απο τετοιες σχεσεις που ουσιαστικα ποτε δεν θα το παρεις..φιλικα!
Πρωτα και περισσοτερο απ'ολους φταιει ο παντρεμενος που απαταει τη γυναικα του και εξακολουθει και τωρα που ειναι εγκυος (σιγα μη σε παραταγε τωρα που ειναι εγκυος δηλαδη, τωρα θελει περιοσσοτερο σεξ σιγουρα).Αρα στη γυναικα του ειναι φαουλ εντελως και τελειως. Σε σενα ομως...δεν ειναι. Σου το ξεκαθαρισε απο την αρχη οτι δε θα χωρισει. Αρα δεν εχεις τιποτα να περιμενεις απο αυτον. Ή παρε ο,τι σου δινει ή σήκω και φυγε. Στο κατω κατω τετοιος που ειναι θα σε αντικαταστησει καποια στιγμη και θα κανει τη δουλεια του.Η γυναικα του, τωρα: Στη θεση της θα ηθελα να μαθω την αληθεια για να χωρισω. Αλλα ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, και ειδικα στην κατασταση της κοπελας, μην κανεις καμια μαλακια και την τρεχουμε μετα! Μιλαμε για δυο ζωες, ξεκολλα. Απο την αρχη ηταν τερμα εγωιστικο οτι τα εμπλεξες με παντρεμενο. Αυτος εχει την ευθυνη του γαμου του και οχι εσυ, αλλα μια εγκυο γυναικα και ενα εμβρυο οφειλεις να τους προστατεψεις κι εσυ.Κοινως, μακρια απο τη γυναικα και κοψε τις χαριτωμενιες. Ο τυπος δε σε εξαπατησε ποτε. Δεν εισαι μια αθωα κορασιδα που εξαπατηθηκε απο εναν παντρεμενο που της ειπε ψεματα. Αρα ή σηκωνεσαι και φευγεις ή μενεις και σκας. Δεν ειναι δικη σου δουλεια να ανοιξεις τα ματια σε μια εγκυο.Αυτα. Μακαρι να σε πεισαμε ολοι εδω και να μην της κανεις τιποτα της γυναικας :/
Δηλαδή αυτός ήταν ξεκάθαρος μαζί σου και εσύ ζούσες με τις ψευδαισθήσεις ότι είσαι κουλ. Και τώρα ζητάς συμβουλές από ανθρώπους για το πως να συγχύσεις μια κοπέλα που δεν ξέρει τι της γίνεται και που είναι σε εγκυμονούσα κατάσταση.Άραξε λίγο, Παολίνα σφετερίστρια. Και σύνελθε, το έζησες και τέλος.
Γιατί άπαντες κράζετε την κοπέλα; φταίει προφανώς που ενεπλάκη σε μία τέτοια κατάσταση, ο άλλος ο τύπος όμως δε φταίει πουθενά; Αν υποθέσουμε ότι πάνω στην τρέλα της πάει και τα ξερνάει όλα στη σύζυγο, φταίει μόνο εκείνη ή και ο καλός ''σύζυγος'' που ζούσε διπλή ζωή; Ασχέτως των παραπάνω, εξομολογούμενη όπως βλέπω δεν ήθελες απλά μία σχέση, είχες επενδύσει στο να χωρίσει αυτός ο άνθρωπος, αν και δεν αναφέρεις ότι σου έταξε ποτέ ότι θα χωρίσει. Άφησέ τον και συνέχισε τη ζωή σου με κάποιον πραγματικά διαθέσιμο.
Συμφωνώ μαζί σου. Εγω θα προσθέσω ενα ακόμα που με προβληματισε. Το γεγονός οτι προτιμάει να υποψιασει τη γυναίκα του σε μια περίοδο που είναι ευάλωτη και δεν πρέπει να βρίσκεται σε σύγχυση. Αφου δεν σέβεται τον εαυτό της και επελεξε να μπλεχτεί σε μια τετοια "σχεση" ας σεβαστεί μια ψυχουλα που δεν φταίει σε τίποτα κια μια γυναίκα που κυοφορεί και πληγωνεται χωρις να το ξέρει απ αυτούς.
Ο αλλος γιατι να φταει; ειναι ξεκάθαρος απεναντι της. Της εχει πει οτι ειναι παντρεμενος. Της εχει πει μεχρι το οτι περιμενει παιδί και ζει τη διπλη ζωη του σαν βασιλιάς. Αυτος φταει που η κοπελα ειναι ερωτευμενη μαζι του ενω της εχει ξηγηθει;
Σωστό το Μισοψημένο Τοστ, αλλά να προσθέσω ότι το να είναι ερωτευμένη δεν της δίνει άφεση αμαρτιών ή το ακαταλόγιστο. Από ότι βλέπουμε, μια χαρά "φοβάται" μην τον χάσει αν πάει να τα πει όλα στην γυναίκα του. Οπότε ξέρει πολύ καλά ότι θα ήταν μεγάλη βλακεία να κάνει κάτι τέτοιο.
Μισοψημένο τοστ, το ότι είναι ξεκάθαρος απέναντί της δε σημαίνει ότι παύει να είναι παντρεμένος και να αναλαμβάνει ένα ρίσκο για τη ζωή του. Και ναι, φταίει και αυτός, η ''εξήγηση'' από μόνη της δεν είναι η θεραπεία των πάντων. Όταν βλέπεις μία κοπέλα να κόβει φλέβες για σένα, επειδή ''εξηγήθηκες'' δε σημαίνει ότι έλυσες και όλα τα προβλήματα, υπάρχουν και απρόβλεπτες αντιδράσεις κάποιες φορές...
Διογενη δεν καταλαβες τι εννοω. Ο τυπος ειναι ξηγημενος στην παραλληλη. Αφου η παραλληλη γουσταρει ειναι προβλημα δικο της και οχι του τυπου. Το αν ειναι ξηγημενος η οχι και στην γυναικα του ειναι αλλο θεμα καμια σχεση με την εξομολογηση.
Διογένη, δεν μας γράφει ο παντρεμένος όμως, αλλά η κοπέλα που ζητάει και συμβουλές κιόλας για το πως να τον κερδίσει και να παρατήσει γυναίκα και παιδί. Οπότε σόρυ, αλλά τουλάχιστον δεν της κρύφτηκε, ούτε την δούλεψε. Φυσικά και δεν μου αρέσει καθόλου η συμπεριφορά του, μόνο και μόνο που είναι παντρεμένος, αλλά δεν θα τα ρίξω πάνω του όταν ακούω τα μαργαριτάρια που ακούω!
Μισοψημενο τοστ... Οτι εξηγήθηκε είναι ενα συν του απέναντι στην εξομολογουμενη. Γιατί δεβ της έταξε παραπάνω τύπου θα χωρίσει και θα μεινουν μαζι μπλα μπλα που κανουν η περισσότεροι. Απέναντι στη γυναίκα του ομως δεν είναι για αυτο φταίει. Στο κατω κατω η κοπελα ελεύθερη ήταν δεν ειχε αποκτήσει δικιά της οικογένεια αυτος ομως ειχε δημιουργήσει και τωρα προστηθεται και αλλο μέλος. Ποιος από τους δυο λοιπόν επρεπε να προσέχει περισσότερο; Εκει φταίει.. η κοπελα ήξερε που έμπλεκε τωρα τι ζητάει; ;;;
Μισοψημένο τοστ και Κόμπρα, δεν έχετε άδικο, πλην όμως δεν μπορώ να ρίξω όλο το ανάθεμα στη γυναίκα. Έχει και ο παντρεμένος την ευθύνη του για την οικογενειακή του γαλήνη, δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Από εκεί και πέρα Κόμπρα, εμένα δε με νοιάζει ποιος εξομολογείται, εγώ κρίνω σφαιρικά μία κατάσταση ασχέτως του ποιος μου την περιγράφει.
Rosemary ναι προστεθηκε αλλο ενα μελος γιατι η παραλληλη ανταποκριθηκε. Αν δεν ανταποκρινοταν δεν θα ειχε προστεθει αλλο μελος. Οποτε γιατι φταει ο αντρας; Προφανως η παραλληλη φταιει περισσοτερο. Με ποιο δικαιωμα μια κοπελα μπαινει αναμεσα σε ενα ζευγαρι; Αμα δεν εμπαινε δεν θα ξενοπηδαγε ο αντρας οποτε η γυναικα του δεν θα ηταν ταρανδος!! Δεν ξέρω αν με πιανεις!!! Σκεψου με την λογικη οχι με το συναισθημα!!!
Μισοψημενο στο θέμα απιστίας φταίνε και οι δυο και ο ενας που μπαίνει στη σχέση και ο αλλος που αφήνει χώρο να μπει. Αν ο παντρεμένος της το εκοβε μαχαίρι της μικρής, γιατι εχει ηδη σχέση δέσμευση με μια αλλη γυναίκα, πιστεύεις οτι θα δημιουργοταν η παράλληλη σχεση; Η' να μην ψαχνοταν και να καθόταν στη ήδη υπάρχουσα σχέση να λύσει οποιοδήποτε θέμα είχε, παλι δεν θα υπηρχε. Έδωσε έδαφος κια μπήκε η εξομολογουμενη. Αυτη με τη σειρά της εφόσον της το είπε έπρεπε να κάνει πίσω αλλα εφόσον δεν έκανε δεν μπορεί να απαιτεί κατι παραπάνω και ουτε να παρενοχλεί τη σύζυγο . Οταν έγραψα για καινούργιο μέλος εννοουσα το μωρο που θα έρθει οχι την παραλληλη
Ξεκόλλα, κάνε παγωμένο ντους, άλλαξε σπίτι, άλλαξε χώρα, γιατί με τα μυαλά που κουβαλάς, δεν την βγάζεις καθαρή. Ήλπιζες, περίμενες, μαλακίες στο τετράγωνο. Παίζεις με την φωτιά και θα τσουρουφλιστείς.Ειλικρινώς, για το δικό σου το καλό, ελπίζω να είσαι τρολ.
"Στον έρωτα και στο πάθος εγώ δεν μπορώ να ασκήσω κριτική". Άραγε θα κράταγες την ίδια στάση αν κάποιος εξομολογούταν ότι τα έχει με την αδερφή του και περιμένουν το παιδί τους? Ας σταματήσουμε να γράφουμε μόνο ότι μας συμφέρει. Και τώρα στο θέμα μας. Ώστε σου αρέσει αυτό? Ώστε σου αρέσει που συναινείς στην κοροϊδία ενός ανθρώπου? Το ήξερες εξ αρχής λες και δεν σε ένοιαζε. Και εγώ παίρνω την περίπτωση που θέλεις, οκ. Και πες χωρίζει και είστε μαζί. Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να βρει κάποια άλλη να τη βάλει στη θέση που είσαι εσύ τώρα? Το σκέφτηκες αυτό? Ή μήπως νομίζεις ότι εσύ του άλλαξες τη ζωή και δεν θα το ξανακάνει? Φύγε πριν πληγώσεις τελείως τον εαυτό σου και αυτή την "οικογένεια".
Ούτε να το σκέφτεσαι να ταράξεις έγκυο γυναίκα, αυτό θα είναι πραγματικά κατάπτυστο. Έκανες ένα μεγάλο λάθος λόγω απειρίας και άγνοιας κινδύνου, τώρα όμως βλέπεις πως δε σου κάνει καλό. Προλαβαίνεις να φύγεις. Επειδή λες ότι σου έχει γίνει εμμονη, προτείνω να το συζητήσεις με έναν ψυχολόγο. Και επειδή δεν έχεις σκοπό να σταματήσεις, σκέψου ότι μπορεί να σου κάνει μήνυση για παρενόχληση. Το ότι η άλλη είναι έγκυος θα λειτουργήσει σε βάρος σου γιατί απ΄το άγχος που μπορεί να της προκαλέσεις, θα κινδυνέψει και το μωρό. Θες να μπλέξεις με δικηγόρους κλπ; Σύνελθε, απομακρύνσου, μίλησε σε ψυχολόγο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ