ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.8.2016 | 11:44

Δευτερος μηνας και αμεσως φεσι στο ενοικιο?ε-λ-ε-ο-ς!

Γεια χαρα σε ολους-ες!Λοιπον,εχω ενα μικρο διαμερισμα το οποιο νοικιασα τον ιουλιο σε μια κοπελα (ολα νομιμα,ηλεκτρονικο μισθωτηριο,αποδειξη κατευθειαν μολις μ εδωσε το τρεχον ενοικιο).11/8 επρεπε να μου δωσει το ενοικιο του Αυγουστου.Μ ειπε,οταν της τηλεφωνησα,οτι δεν τους εχουν πληρωσει ακομα απο την εταιρια και οτι θα μ τα εδινε απο βδομαδα.Την Πεμπτη π περασε μου ειπε οτι θα μ το δωσει Παρασκευη και τωρα το παμε Δευτερα.Εμαθα απο γειτονες οτι εχει εγκατασταθει κ ο φιλος της εκει.Μα γαμωτο,2 ατομα κ δεν μπορουν να δωσουν 250 γαμημενα ευρω?Δεν ειμαι γερο-λαδας,αλλα δεν γουσταρω που απο το δευτερο μηνα αρχισανε τα φεσια.Να εμενε 6-7 μηνες και καποια στιγμη να ζοριζεται,οκ.Απο ο,τι εμαθα απο δικηγορο,για να τις κανω εξωση θα πρεπει να μ χρωσταει 2 ενοικια τουλαχιστον,θα μ κοστισει 150 ευρω και οτι παλι θα εχει το περιθωριο να μεινει στο σπιτι 50 μερες.Τελεια.Θα εχει τζαμπα σπιτι 3μιση μηνες δηλαδη.Η νομοθεσια ειναι για τον πουτσο,απλα.Να την ξεφορτωθω και μετα θα το πουλησω το κωλοδιαμερισμα.
7
 
 
 
 
σχόλια
Για να καταλάβω εσύ πήγες σε δικηγόρο να κάνεις έξωση στις 16 μέρες; Αν σου έχει δώσει εγγύηση η συμπεριφορά σου είναι αδικαιολόγητη για το ενοίκιο του Αυγούστου. Και τι πρόβλημα έχεις με τον φίλο της, από πότε χρειάζεται την άδειά σου;Αν η ουσία στο πρόβλημά σου (όπως φαίνεται) είναι ότι κάποιος θα έχει τσάμπα το ΔΕΥΤΕΡΟ σου σπίτι για 3μιση μήνες προσπάθησε να γίνεις λίγο άνθρωπος. Δεν θα τα πάρεις μαζί σου.Αν η κοπέλα εργάζεται θα σε πληρώσει. Αντί να γκρινιάζεις και να την κατηγορείς άδικα καθίστε να βρείτε μια λύση, π.χ. μετακινήστε την ημερομηνία κάθε μήνα μια εβδομάδα αργότερα ώστε και αυτή να έχει ένα περιθώριο και εσύ να μην αγχώνεσαι.
Όταν νοικιάζεις σε κάποιον ένα σπίτι, πιθανόν υπολογίζεις στα χρήματα που θα εισπράξεις από εκεί. Και σίγουρα δεν θέλεις να αρχίσεις να έχεις προβλήματα από τον δεύτερο μήνα, καθώς είναι κακός οιωνός. Πιθανόν έτσι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αν πράγματι περνούσε ένα εύλογο διάστημα και έπειτα εμφανιζόταν το θέμα, όπως λέει ο εξομολογούμενος, θα το έβλεπε και ο ίδιος διαφορετικά. Είναι άσχημο να του λες να γίνει λίγο άνθρωπος. Δεν τον ξέρεις καν.
Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που παρουσιάζει κάθε άλλο λόγο εκτός από πιθανή ανάγκη για το εισόδημα. Αυτό με κάνει να συμπεράνω ότι δεν υπάρχει και αποτελεί πλεόνασμα. Κρίνω με βάση το κείμενο ότι είναι πλεονέκτης, ανυπόμονος και γκρινιάρης. Αν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα που δεν έχει κάνει γνωστά πιθανόν η κατάσταση να είναι κακός οιωνός. Το να ασχολείται με το αν και ποιος μένει μαζί της δεν το χαρακτηρίζω.
Μισθωτός υπάλληλος ιδιωτικού τομέα. Είμαι 30 και εργάζομαι από τα 18. Υπήρξαν εργοδότες που δεν με πλήρωναν εγκαίρως, άλλοι δεν με πλήρωσαν καθόλου. Ανεξάρτητα από τους ικανούς κλέφτες που θαυμάζεις ενοίκιο δεν χρωστούσα ποτέ (δεν έχω δικό μου σπίτι). Εσύ;
Η δυνατότητα να εργαστείς στην επιχείρηση του πατέρα σου σε γλύτωσε από καταστάσεις να σε αφήνουν απλήρωτο που κανένας δεν πρέπει να βιώνει, αλλά ούτε και είναι λιγότερο ικανός αν βρεθεί σε αυτή τη θέση. Μη συγχέεις καταστάσεις, άλλο ένα σπίτι που δεν έχω καταλάβει αν θα είναι δικό σου ή της τράπεζας μέχρι να το αποπληρώσεις, άλλο ένας πατέρας με ένα δικό του σπίτι και μια δική του δουλειά και άλλο ένας με δύο σπίτια που δεν φαίνεται να έχει άμεση ανάγκη από το ενοίκιο αλλά μιζεριάζει στις 16 μέρες καθυστέρησης για το αν τυχόν ο ενοικιαστής που άργησαν να τον πληρώσουν 1μιση εβδομάδα χρησιμοποιήσει το σπίτι για να μείνει τσάμπα 50 μέρες και ασχολείται με το αν θα είναι ένας ή δύο προσπαθώντας να επιβάλλει διάφορα για τη μεταξύ τους σχέση.Η αλήθεια είναι ότι βγάζουν ένα κόμπλεξ οι συνεχείς αναφορές σου σε "αριστερή" ιδεολογία και "βύσματα", εμένα δε με απασχολούν ταμπέλες που ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύει όπως θέλει. Το θεωρητικά πάει στην ανισότητα που επικρατεί ανάμεσα σε εμάς και τους εργαζόμενους με το καθεστώς της Κίνας για να βγει το τελευταίο iphone, smartphone κλπ. και δε νομίζω να είναι κανένας περήφανος για αυτό.
Νομιζω οτι αυτο με το φιλο της το λεει οχι απο αποψη ηθικης,αλλα αφου συγκατοικουν 2 ατομα,μπορουν ευκολοτερα να συγκεντρωσουν το ενοικιο.Τεσπα,να γινεις λιγο ανθρωπος και να μ δωσεις κ εμενα να πληρωσω τον ενφια μου στο ΕΝΑ σπιτι που εχω?Οσο για το δευτερο σπιτι του/της..τι παει να πει αυτο?το σπιτι το νοικιασε,δεν το παραχωρησε σε ΜΚΟ.