Ακροδεξιά πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμό κτιρίου στα Εξάρχεια που φιλοξενεί μετανάστες

Ακροδεξιά πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμό κτιρίου στα Εξάρχεια που φιλοξενεί μετανάστες Facebook Twitter
4

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ακροδεξιά ομάδα που αυτοαποκαλείται «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό κτιρίου που στεγάζει μετανάστες στα Εξάρχεια στην Οδό Νοταρά, στις 24 Αυγούστου.

Οι δράστες ανέβασαν μάλιστα και βίντεο στο YouTube με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη και αιτιολογούν την πράξη τους, ωστόσο αυτό το βίντεο δεν είναι πια διαθέσιμο.

Στο βίντεο αναφέρεται ότι δεν απειλήθηκαν ζωές από την έκρηξη που προκάλεσαν ενώ υποστηρίζουν ότι εισέβαλαν ως δήθεν αλληλέγγυοι.

Το βίντεο, με κινηματογραφική μουσική υπόκρουση, η οργάνωση επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους της επίθεσης εναντίον των προσφύγων στην οδό Νοταρά 26. 

«Ο σκοπός μας ήταν να δώσουμε ένα μήνυμα, ότι ξέρουμε τι είναι εκεί μέσα και ότι αν δεν σταματήσουν να σπέρνουν τρομοκρατία θα θερίσουν ελληνική οργή» αναφέρουν οι κάρτες στο βίντεο, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζονται εικόνες από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε. 

Στο κτίριο στεγάζονται πάνω από 130 άνθρωποι.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM
Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του

Ελλάδα / Πέθανε ο Γιώργος Λαμπράκης ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης στον πατέρα του, Γρηγόρη

Ο πατέρας του, Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 27 Μαΐου.
NEWSROOM
Καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί βιντεοσκοπούσε την δίκη Κασιδιάρη

Ελλάδα / Σε ισχύ ο νέος ποινικός κώδικας: Θα εκτίσει τρεις μήνες φυλακή 57χρονος που βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

Τιμωρήθηκε με 24 μήνες φυλάκιση - Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα - Αντί για τρεις μήνες φυλακή μπορεί να επιλέξει κοινωνική υπηρεσία - Του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εάν ακροδεξιοί δημιουργούσαν ομάδα που θα ονομάζονταν «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού», τότε και εγώ είμαι η Μίνι Μάους. Ούτε μια προβοκάτσια (τι αγαπημένη λέξη σας) δεν μπορείτε να στήσετε σωστά, σύντροφοι.
Στις 24-8 έγινε εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων Νοταρά, οι δολοφόνοι βάζοντας γκαζάκια και βενζίνη στις 4 τα ξημερώματα επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς 130 ανθρώπους, το κτίριο εκκενώθηκε γρήγορα και κανένας δεν τραυματίστηκε, από τη φωτιά υπήρξαν όμως πολύ μεγάλες ζημιές στο ισόγειο και τον ημιόροφο του κτιρίου, και καταστράφηκαν ολοσχερώς οι προμήθειες, τα πλυντήρια, τα φάρμακα και ο χώρος του ιατρείου, τα βιβλία και τα παιχνίδια που υπήρχαν στους χώρους αυτούς.Αυτό το γεγονός δεν υπήρξε ούτε ως είδηση στα καθεστωτικά μέσα, ούτε και στη lifo φυσικά. (εντάξει δεν ήταν και αντίστοιχο με σύθημα που λέρωσε λευκό τοίχο για να εξοργιστούμε όλοι!)Μερικές ημέρες μετά έγινε μια πολύ μεγάλη πορεία από χιλιάδες ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας που κατευθύνθηκε στο δημαρχείο και στα γραφεία του συριζα, κάνοντας σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Ότι θα ζήσουμε μαζί και μαζί θα τσακίσουμε το φασισμό.Ούτε αυτή η πορεία φυσικά υπήρξε πουθενά ως αναφορά.Οι ζημιές στην κατάληψη έχουν επιδιορθωθεί ήδη με πολύ δουλειά από πολλούς ανθρώπους.Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Θα ζήσουμε μαζί.