Εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο βλέπει πάλι η Τουρκία

Εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο βλέπει πάλι η Τουρκία Facebook Twitter
2

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει δημοσιεύματα, τα οποία υιοθέτησε ο Ταγίπ Ερντογάν, και που υποστήριζαν ότι η εκπαίδευση του Τούρκου που πραγματοποίησε επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, έγινε στην Ελλάδα. "Για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. "Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους", υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ.

"Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας", τονίζεται στην ανακοίνωση  υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Επίσης το ΥΠΕΞ διαψεύδει ότι στο θέμα της τρομοκρατίας, αναφέρθηκαν και οι Ερντογάν-Σαμαράς στη συνάντηση τους στη Ντόχα. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο, δήλωσε ότι έθεσε το θέμα στον Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση που είχαν στο Κατάρ. Η Αθήνα προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ , επισημαίνοντας ότι, εάν είχε συμβεί αυτό, θα είχε δοθεί από τον κ. Σαμαρά η κατάλληλη απάντηση.

Κατά την επίθεση αυτοκτονίας την Παρασκευή στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το ότι υπάρχουν κουρδικοί καταυλισμοί με τη σημαία του Οτσαλάν δεν αποδεικνύει τίποτα προφανώς. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στο Λαύριο εδώ και δεκαετίες, και μάλιστα σε άθλιες συνθήκες.
έχει κουρδικούς καταυλισμούς με την σημαία του Οτσαλάν στο Λαύριο, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιοι απο αυτούς είχαν σχέση. Εδώ στο Παρίσι περπατάς σε κάποιους δρόμους και βλέπεις άσχημα σλόγκαν στους τοίχους 'Θάνατος στους Τούρκους'' και κάτι άλλα τέτοια ωραία και εξτρεμιστικά. Βέβαια θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τί ακριβώς λέει το τούρκικο ρεπορτάζ -πήγε ο δημοσιογράφος στο Λαύριο πχ και μίλησε με τους Κούρδους??