Θεανώ Φωτίου: Δεν έγινε και καμία φοβερή περικοπή στις συντάξεις που λένε τα ΜΜΕ

Θεανώ Φωτίου: Δεν έγινε και καμία φοβερή περικοπή στις συντάξεις που λένε τα ΜΜΕ Facebook Twitter
2

Στο ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9,84 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ πως επινοούν τις περικοπές.

«Eγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ. Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα. Αυτό είναι κοντή γιορτή. Στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου, καθένας από τους συνταξιούχους θα έχει μετρήσει αν τα λεφτά που έχει στην τσέπη του είναι αυτά που λέμε εμείς ή αυτά που λένε τα ΜΜΕ. Ξέρετε, δεν υπάρχει πιθανότητα να κοροιδέψουμε κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Η αναπ. υπουργός Εργασίας τόνισε ακόμη ότι «είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατ' άτομο, ενώ σχεδόν όλοι εστιάζουν στις μειώσεις σε συντάξεις των 1.300 ευρώ».

Επιπλέον, αναρωτήθηκε εάν «οι 12 οριζόντιες περικοπές που έγιναν άραγε ισοσταθμίζονται με το ποσοστό των υψηλότερων συντάξεων, οι οποίες κόπηκαν από εμάς» και προσέθεσε: «Η αύξηση στις εισφορές για την υγεία, είναι ελάχιστη».

Σε ερώτηση εάν «στον τομέα του κοινωνικού κράτους η κατάσταση είναι καλύτερη από την προηγούμενη τριετία» είπε: «Να ρωτήσετε τις 500 χιλιάδες δικαιούχων της κάρτας αλληλεγγύης οι οποίοι βλέπουν κάθε μήνα να μπαίνουν στην κάρτα τους από 70 έως 220 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Να ρωτήσετε τις 100 με 200 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες έχουν δωρεάν ρεύμα και που τους είχε κοπεί».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλά ναι, όλα σχετικά είναι. Το επικουρικό του πατέρα μου ήταν 240 ευρώ και πήγε 140. Με όριο τα 1300 μεικτά, άρα 1150 στο χέρι, για να επιτευχθεί ο στόχος, η μείωση για τους άνω των 1150 ευρώ ήταν τραγική.Πολλοί Έλληνες ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό πως θα προστατεύσει τους φτωχούς, δηλαδή και τους ίδιους. Δεν κατάλαβαν πως στα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί ήταν οι πλούσιοι!