Ρωσία: Τραγουδίστρια που χόρεψε χορό της κοιλιάς σε τζαμί εξόργισε τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες

Ρωσία: Τραγουδίστρια που χόρεψε χορό της κοιλιάς σε τζαμί εξόργισε τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες Facebook Twitter
1

Μια δημοφιλής τραγουδίστρια αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τον χορό της κοιλιάς που εκτέλεσε μπροστά από ένα τζαμί στην πόλη Bolgar, στο Ταταρστάν, μία από τις μεγαλύτερες μουσουλμανικές περιοχές της Ρωσίας. Η Rezeda Ganiullina έγινε αποδέκτης σκληρής κριτικής από τους θρησκευτικούς ηγέτες, οι οποίοι σύμφωνα με το BBC εξοργίστηκαν με τον οριεντάλ χορό.

Ο χορός της τραγουδίστριας στο συγκεκριμένο σημείο ήταν μέρος ένα μουσικού βίντεο, κάτι που όμως δεν χαροποίησε τον Μουφτή του Ταταρστάν, Kamil-khazrat Samigullin. "Το τζαμί δεν είναι μέρος για χορό," φέρεται να δήλωσε σε τοπική ιστοσελίδα, προσθέτοντας ότι το Bolgar είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς "οι ισλαμικές παραδόσεις των Τατάρων προέρχονται από εκεί".


Ένας ιμάμης από ένα άλλο τζαμί περιέγραψε το χορό ως «βεβήλωση του σπιτιού του Αλλάχ» και ζήτησε να αποσυρθεί το βίντεο ενώ ο αναπληρωτής μουφτής της περιοχής είπε: "Δυστυχώς, ορισμένοι εκπρόσωποι της ποπ κουλτούρας των Τατάρων είναι σε πλήρη σύγχυση. Δεν καταλαβαίνουν τι είναι το τζαμί και το Ισλάμ εν γένει".


Την Πέμπτη, η Ganiullina ζήτησε συγγνώμη μέσω του λογαριασμό της στο VKontakte, αλλά δεν είχε εντελώς απολογητικό ύφος: "Ο καθένας αντιλαμβάνεται την κατάσταση ανάλογα με το επίπεδο της εξαχρείωση τους ... Αν αυτό το κλιπ προσβάλει τα συναισθήματα κάποιου, ζητώ συγγνώμη. Αλλά αυτή είναι η εικόνα μου όταν ερμηνεύω". Πρόσθεσε πως είναι μουσουλμάνα και σέβεται τους θρησκευτικούς ηγέτες, αλλά σημειώνει:"Ένας χορό της κοιλιάς που εκτελείται τέλεια, δεν είναι ένα στριπτίζ, είναι ένα έργο τέχνης".


Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας έχει ξεκινήσει "μια προκαταρκτική έρευνα" για το βίντεο, σύμφωνα με την εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta κάτι που ώθησε κάποια μέσα ενημέρωσης να κάνουν παραλληλισμό με το συγκρότημα Pussy Riot, και την ερμηνεία ενός τραγουδιού σε έναν καθεδρικό ναό της Μόσχας, μια κίνηση που τελικά οδήγησε τα μέλη του συγκροτήματος στη φυλακή. Παρά τις συγκρίσεις, η Ganiullina φαίνεται να επέλεξε το τζαμί απλά ως ένα γραφικό σκηνικό και όχι για να κάνει μια πολιτική δήλωση.


Φαίνεται ότι η διαμάχη περιορίζεται κυρίως μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι σχολιάζοντας στο YouTube είναι ενθουσιασμένοι με το βίντεο. "Μια όμορφη κοπέλα, ένα όμορφο τραγούδι, ένας όμορφος χορός Δεν πρέπει να κάνουμε παραλληλισμούς με τις Pussy Riot - αυτές είναι διαφορετικές ενέργειες, που απέχουν όσο ο ουρανός και η γη", αναφέρει ένας χρήστης.

Με πληροφορίες από BBC

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Λοιπόν τ τραγουδάκι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο με λίγη προσπάθεια. Το βιντεακι καλο.Ο ιμαμης ξενέρωτος. Να με συγχωρήσει η φίλτατη αλλά εκτός κάποιων κινήσεων κ κλασσικών shummies αυτό δεν είναι χορός της κοιλιάς. Ευτυχώς δεν ήταν κ πολύ κραγμενο