Αγαπητή LiFO, απορώ μαζί σου...

Αγαπητή LiFO, απορώ μαζί σου... Facebook Twitter
76

 #quote#

Αγαπητή LiFO,

Θα ήθελα να σας εκφράσω την έκπληξη και λύπη μου για την παρουσίαση του θέματος της σύλληψης των τεσσάρων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάζω πραγματικά με έκπληξη σειρά άρθρων εδώ και μέρες, που αναφέρονται στη βία που ασκήθηκε από την αστυνομία στους τρομοκράτες, τι μουσική ακούνε, αν οι δάσκαλοί τους τα θεωρούσαν καλά παιδιά, αν η μάνα τους είναι υπερήφανη, αν η αναρχία έχει σχέση με την τρομοκρατία, αν όντως βρήκαν όπλα στις γιάφκες, αν όπλισε τα χέρια τους η άτιμη η κοινωνία, αν φταίνε αυτοί ή το μνημόνιο και η λιτότητα, κτλ.

Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιος είναι ο σκοπός αυτού του είδους της παρουσίασης. Σας το λέω με κάθε καλή πρόθεση και όχι με επικριτική διάθεση. Άλλωστε η παρουσία σας στο χώρο είναι τέτοια που η κριτική μάλλον περισσεύει. Σας διαβάζω χρόνια και έχω την αίσθηση ότι είστε φιλελεύθεροι άνθρωποι, για αυτό και παίρνω το θάρρος να σας στείλω την άποψή μου επί του θέματος.

Η LIFO δίνει με τη στάση της στο ζήτημα την αίσθηση μονομερούς και απόλυτης συμπαράστασης στην τρομοκρατία. Δεν έχει γραφτεί ούτε ένα άρθρο που να λέει ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από την τρομοκρατία, ότι η τρομοκρατία δεν προσφέρει τίποτα σε μια δημοκρατία ή ότι τα συμφέροντα ακόμα και της μειοψηφίας προασπίζονται μέσα από τη δημοκρατία και όχι μέσα από την ένοπλη δράση.


Σε μηνύματα που έχω λάβει μέσω twitter ή από φίλους που συζητώ, μου έχουν μιλήσει με απορία για τη στάση της LIFO. Αριστερών μάλιστα φίλων - το αναφέρω γιατί στην Ελλάδα κοντεύουμε να μπερδέψουμε την αριστερά με την τρομοκρατία ή την αναρχία.

Δεν θα ήθελα να σας ζαλίσω αναλύοντας την άποψή μου, απλώς ήθελα να σας επισημάνω την προσωπική μου θέση και τα μηνύματα που ακούω από φίλους.

Με κάθε εκτίμηση,
Χ. Θ.

76

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Δεν μ'ενδιαφέρει να υπερασπιστώ τις επιλογές της lifo, απλώς μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω γιατί σκέφτομαι ότι αν είχα λόγο στη lifo θα είχα κάνει παρόμοιες επιλογές. Προς Χ.Θ.: Μπραβό που διαφωνείς ψύχραιμα και χωρίς χαρακτηρισμούς και υστερίες. Προς το παρόν, έχεις γλιτώσει από τη μία πτυχή του εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Αλλά κακώς διαφωνείς, ή για να το θέσω πιο σωστά, κακώς θεώρησες ότι διαφωνείς. Μην πέφτεις στην παγίδα της δεύτερης πτυχής: να πιστεύεις ότι όποιος έδωσε έμφαση στη βία της αστυνομίας επικροτεί την τρομοκρατία ως μέσο δράσης. Το θέμα δεν είναι πώς τοποθετούμαστε απέναντι στην τρομοκρατία. Αν δεν είχαν συμβεί όλα τα υπόλοιπα, θα συζητούσαμε για την τρομοκρατία και (νομίζω, είναι βάσιμο να υποθέσουμε ότι, ανεξάρτητα από το αν θα είχαν δίκιο ή άδικο) οι περισσότεροι θα τηρούσαν λιγότερο ή περισσότερο αρνητική στάση. Αλλά όλα τα υπόλοιπα συνέβησαν. Και το να μην τηρούν τον νόμο όσοι πληρώνονται για να τον προασπίζονται ορθώς αντιμετώπιζεται ως πιο σημαντικό από το να μην τον τηρούν κάποιοι που δηλωμένα τον αμφισβητούν. Όπως και να χαρακτηρίσεις αυτά τα παιδιά (τρομοκράτες, ληστές, εγκληματίες, αναρχικούς), το σίγουρο είναι ότι δεν δεσμεύτηκαν να λειτουργούν σύννομα. Οι αστυνομικοί θεωρητικά δεσμεύτηκαν και πρακτικά πέταξαν τα μάτια του νόμου έξω (τουλάχιστον για όσους από εμάς πιστεύουν ότι τα τραύματα δεν προκλήθηκαν λόγω αντίστασης κατά τη σύλληψη *και μόνο*).Εν ολίγοις, το θέμα δεν είναι η τρομοκρατία. Θα έπρεπε να είναι, και θα ήταν ΑΝ οι "δημοκράτες" είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Δεν την έκαναν όμως, και δικαίως το θέμα είναι οι "δημοκράτες". Αυτό ΔΕΝ είναι μομφή για τη δημοκρατία (αυτή είναι και η παγίδα που πρέπει να αποφύγεις). Είναι κατηγορώ για τους ανθρώπους που δεν τη σέβονται ΕΝΩ πληρώνονται για να την προστατεύουν και ΕΝΩ δηλώνουν ότι το κάνουν. Όπως έγιναν τα πράγματα, αν θέλουμε δημοκρατία καλούμαστε να αποφασίσουμε, όχι αν θέλουμε τρομοκρατία.
"Δεν έχει γραφτεί ούτε ένα άρθρο που να λέει ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από την τρομοκρατία, ότι η τρομοκρατία δεν προσφέρει τίποτα σε μια δημοκρατία ή ότι τα συμφέροντα ακόμα και της μειοψηφίας προασπίζονται μέσα από τη δημοκρατία και όχι μέσα από την ένοπλη δράση"Δεν υποστηριζω την ενοπλη δραση, αλλα οταν το "κρατος" και η "δημοκρατια" εχουν χασει πλεον την σημασια τους και ειναι εννοιες σχετικες, αλλο τοσο σχετικη ειναι και η εννοια της "τρομοκρατιας"..
Εγώ για το καλό κι επειδή έχει λιακάδα εδώ θα συμφωνήσω με το άρθρο...πείτε μου όμως: γιατί photoshop αφού δεν έκαναν κάτι κακό οι αστυνομικοί? Γιατί αυτό που έκαναν είναι παράνομο... απλά.. ναι να εφαρμόζεται ο νόμος για τους τρομοκράτες, δε λέω να μη τιμωρηθούν.. αλλά να εφαρμόζεται και για τους αστυνομικούς.... ο νόμος ορίζει τιμωρίες για όλες τις περιπτώσεις..
Με αφορμή αυτό το περιστατικό ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία αλήθεια. Την αλήθεια του πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτήν την "δημοκρατια" που επικαλούμαστε. Και για να μην το απλώνω και πολύ. Το γράμμα λέει κατά λέξη " Δεν έχει γραφτεί ούτε ένα άρθρο που να λέει ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από την τρομοκρατία, ότι η τρομοκρατία δεν προσφέρει τίποτα σε μια δημοκρατία ή ότι τα συμφέροντα ακόμα και της μειοψηφίας προασπίζονται μέσα από τη δημοκρατία και όχι μέσα από την ένοπλη δράση." ¨ Ρωτάω λοιπόν οπλισμένοι κρατικοί υπάλληλοι που παραβιάζουν την νομοθεσία και το Σύνταγμα που πραστατεύει την δημοκρατία γιατί πρέπει να εξαιρεθούν απο τον χαρακτηρισμό τρομοκράτες ?
Αν το να καλύπτεις σφαιρικά μια κατάσταση, αναζητείς τα αίτια και τονίζεις ένα προφανές γεγονός (βασανισμός κρατουμένων) για να μη θαφτεί... είναι "υπεράσπιση της τρομοκρατίας", αναρωτιέμαι για τη ψυχοσύνθεση των "φιλελεύθερων" στην Ελλάδα.Τα ευρήματα, οι γιάφκες και τα πορίσματα είναι πλέον θέματα ειδησεογραφίας, δε ξέρω σε τι θα ωφελούσε η LIFO να αναπαράγει τα δελτία τύπου που δημοσιεύονται σε όλες τις υπόλοιπες εφημερίδες και site. Καλώς δίνει έμφαση στα περιφερειακά της υπόθεσης.
Αγαπητέ Άρη,Αυτή τη στιγμή τη στιγμή (2 μ.μ.) υπάρχουν στην πρώτη σελίδα του site 1ο (!) σχετικά άρθρα. Και μόνο οι τίτλοι τους σε διαψεύδουν. Υπάρχει σαφής πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων:«Αναρχικοί είμαστε όλοι στην οικογένεια» δηλώνει ο πατέρας του Δ. Μπουρζούκου Υποστηρίζει ότι η ασφάλεια τους παρακολουθούσε όλουςΞένος Τύπος: Έρευνα για την Ελληνική αστυνομία Kατηγορείται για ξυλοδαρμό υπόπτων υπο κράτηση και επεξεργασία φωτογραφιών σήμανσηςΠαυλίνα Νάσιουτζικ: «Είμαι πολύ υπερήφανη για το γιό μου» «Όλα ξεκίνησαν από τη δολοφονία του Αλέξη» λέει η μητέρα του Νίκου Ρωμανού«Απαράδεκτο αν τους έδειραν», δηλώνει και ο Άνθιμος Και αφήνει αιχμές για Ιερώνυμο με αφορμή την παρουσία Αμβρόσιου στην κηδεία του Ντερτιλή «Επί 4 ώρες τον είχαν γονατισμένο και τον χτυπούσαν» «Με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι κατηγορίες, προέχει η υγεία του γιού μου», δηλώνει ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου «Έχω πάθει σοκ! Αν έχουμε ένα νέο Γκουαντάναμο, ας μας το πουν» Η συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων σοκαρισμένη από την εικόνα που αντίκρισεΤι (ισχυρίζεται ότι) βρήκε η αστυνομία στο διαμέρισμα-«γιάφκα» Video και φωτογραφίες στη δημοσιότηταΡωμανός: «Είμαι αιχμάλωτος πολέμου» «Η κακοποίηση μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις», δηλώνει μέσω του συνηγόρου τουΔένδιας: «Μου είπαν ότι όλα έγιναν κατά τη σύλληψη» [Απάντηση της LIFO: Ολοι οι τίτλοι ειδήσεων (εκτός απ' το "Τι (ισχυρίζεται ότι) βρήκε η αστυνομία" - που είναι φάουλ) είναι κυριολεκτικοί, και ξεκάθαρα quotes. Μέχρι να καταδικαστούν για τρομοκρατία -τη ληστεία δεν αντιλέγει κανείς ότι την έκανε- έχουν το δικαίωμα να μην βασανίζονται από την ελληνική αστυνομία. Και μετά το έχουν αυτό το δικαίωμα φυσικά. Αλλά μέχρι εκεί.]
Ακριβώς αυτό! Και από τη σκοπιά της ψυχολογίας των ΜΜΜ (από την οποία μπορώ και να κρίνω λόγω σπουδών), τα μηνύματα δεν τα περνάμε ευθέως. Είναι πολύ πιο εύκολο να αναπαράγουμε δηλώσεις, άλλων. Στο σύνολό τους όμως οι δημοσιεύσεις, με την πυκνότητα και το ύφος του σχολιασμού των συντακτών, αφήνουν εντυπώσεις. Κι αυτός ο "φάουλ" τίτλος κάτι δείχνει. Ένας μη στρατευμένος δημοσιογράφος δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ αυτά τα εισαγωγικά. (Ο οποίος τίτλος ούτε έχει κατέβει ούτε έχει διορθωθεί μέχρι αυτή τη στιμή και είναι και ανώνυμου συντάκτη)Το πως μεταδίδεται το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό. Και ο ΓΑΠ, όταν είπε "Λεφτά υπάρχουν" συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν στις επενδύσεις κ το φυσικό πλούτο της Ελλάδας. Αυτή είναι και η βασική υπερασπιστική γραμμή όσων ακόμα των πιστεύουν- κάποιων συνεργατών του δηλαδή. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχει κανείς αμφιβολία, πως ο τρόπος που το είπε (μεγαλόφωνα, συνθηματικά, με στόμφο και συνέχισε χαμηλόφωνα να λέει τα υπόλοιπα ενώ το πλήθος από κάτω παραληρούσε πια και ποσώς άκουγε)δεν είχε σκοπό αυτές ακριβώς τις δύο λέξεις να αποτυπώσει στο μυαλό των οπαδών του; Αυτά περί μηνυμάτων κ ψυχολογίας του όχλου και των ΜΜΜ.
Θα έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω, αν είχα γράψει κάτι που θα έπρεπε να προκαλέσει την ειρωνεία σας. Νομίζω οτι από τον ύφος κ την επιλογή των λέξεων, φαίνεται οτι είστε biased. Ολη η συζήτηση γίνεται, γιατί η lifo δεν δηλώνει στρατευμένο μέσο. Αν ήταν το indymedia, προφανώς κ δε θα κάναμε όλον αυτόν το διάλογο (ούτε νομίζω οτι θα μας είχε δοθεί ο"χώρος" για να το κάνουμε).
Η επιστολη οντως εχει μια υπερβοιλη. Ομως, ειναι κριμα να επιβεβιαωνεται θεαματικα η αποψη απο τα σχολια που αμεσως γραφτηκαν απο κατω(Πχ, "το κρατος ειναι ο τρομοκρατης", "στην Ελλαδα δεν εχουμε δημοκρατια" κλπ). Θεωρω οτι η Λαιφο θα επρεπε να προβληματιστει με αυτη την εικονα, δεδομενου οτι τιποτα δεν συμβαινει κατα τυχη
Εγώ πάλι θεωρώ ότι πολύ καλά κάνετε και ασχολείστε με τα ατοπήματα, για να είμαι ευγενικός, της αστυνομίας.Το τι γίνεται με ορισμένους τρομοκράτες/ ληστές/ αναρχικούς/ οτιδήποτε άλλο είναι δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί τόσο πολύ έτσι και αλλοιώς. Απασχολεί την δικαιοσύνη όπως θα έπρεπε. Σύντομα θα τους έχουμε ξεχάσει αφού δεν μας πέφτει και λόγος έτσι και αλλοιώς.Αυτό όμως που έχει πραγματική και διαχρονική σημασία σε μία δημοκρατική κοινωνία, είναι η συμπεριφορά της εξουσίας απέναντι στους νόμους της. Είναι η υπεράσπιση της ισότητας προς όλους. Είναι καθήκον των δημοσιογράφων αλλά και των πολιτών να μην αφήνουν την εξουσία ανεξέλεγκτη όπως κάναμε τόσα χρόνια.Δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του να κρίνουμε τα εφήμερα προβλήματα και να παραβλέπουμε τα μόνιμα. Η lifo είναι από τα λίγα ΜΜΕ που χειρίζεται σωστά το θέμα κατά την άποψή μου. Μπινελίκια σε παιδιά μετεφηβικής ηλικίας βλέπουμε και στο Mega. Κριτική στην εξουσία όμως που θα δούμε;και πάλι μπράβο.
Συμφωνώ με σχεδόν όλα όσα λες. Η συμπεριφορά της εξουσίας απέναντι στους νόμους της κλπ. Αλλά η παρακάτω φράση είναι λίγο άδικη..."Μπινελίκια σε παιδιά μετεφηβικής ηλικίας βλέπουμε και στο Mega." Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι και σε ποιά χώρα μένεις αλλά εγώ είχα την τύχη/ατυχία να έχω Ελληνικό διαβατήριο, να ενηλικιωθώ νομικά στα 18, να πάρω δίπλωμα οδήγησης, δικαίωμα ψήφου, και όλες τις νομικές ευθύνες που έχει ένας ενήλικος. Στα 18.Οι ληστές είναι ενήλικοι. Όπως θέλω το κράτος να δικάσει κάθε ενήλικο τραμπούκο Χρυσαυγίτη έτσι θέλω να δικάσει και κάθε ενήλικο ληστή. Θέλω ισονομία. Πολύ απλά.Δε μπορούμε να χαρακτηρίζουμε "παιδιά" όσους συμπαθούμε. Κάνεις το ίδιο φάουλ που κάνει και το ακροδεξιό παρακράτος. Για αυτό δεν υπάρχει ισονομία. Γιατί εμείς οι ίδιοι με κάθε ευκαιρία δίνουμε ελαφρυντικά σε όσους γουστάρουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει ο νόμος. Θέλουμε τα συμπαθητικά παιδιά από ο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αλλά φρικάρουμε όταν το ίδιο κάνουν τα Νεάντερταλ από τον Άγιο Παντελεήμονα. Προσωπικά το παραδέχομαι: Μου είναι πιό συμπαθείς οι 4 ληστές από οποιοδήποτε Χρυσαυγίτη. Για αυτό όμως δε θα γίνω ποτέ Νορβηγός και για αυτό θα έχω το κράτος και την αστυνομία που μου αξίζει. Αν δε σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε διακρίσεις, ας μην το περιμένουμε από το κράτος. Το κράτος είναι μιά παρέα γραφειοκρατών Ελλήνων στην οποία μπορεί αύριο να είμαι κι εγώ ή εσύ. Ας βγάλουμε από μέσα μας το φασίστα λοιπόν και ίσως σε λίγα χρόνια βγει ο φασίστας και από το κράτος.
Χαίρομαι που συμφωνούμε. Δεν διαφωνώ ούτε στην επισήμανσή σου. Με το σχόλιό μου προσπαθώ απλά να βάλω τις δύο αυτές παράνομες περιπτώσεις (20χρονοι πολίτες -ie μετεφηβική ηλικία αντικειμενικά- από τη μία και ώριμοι αστυνομικοί από την άλλη)στη ζυγαριά για να δείξω το χάσμα ανάμεσα στα δύο. Η βία που ασκεί ένας πολίτης είναι ένα έγκλημα που ασκείται εναντίον ενός υποσυνόλου, τιμωρείται και ξεχνιέται.Η αστυνομική βία είναι θεσμική βία και στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Δεν ασχολούμαι καν με μεμονωμένους εγκληματίες φίλε μου. Αν δεν καθαρίσει η αστυνομία δεν πρόκειται να δούμε δικαιοσύνη όσους "τρομοκράτες" και αν μπουζουριάσουν. Και ξες γιατί; γιατί η μισή Ελλάδα δεν τους εμπιστεύεται πλέον. Πλέον πιάνουν ληστές και όλοι μας υποπτευόμαστε ότι τους την στήσανε.Ξαασκέψου το.
Κατ' αρχήν δεν συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Επίσης θα ήταν φοβερά ενδιαφέρον να αναφερθείτε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, αντί να παρουσιάζετε μια γενική εικόνα. Εδώ έχουμε κείμενα και ως γνωστόν scripta manent. Δεν μπορεί να παρουσιαστεί το γνωστό επιχείρημα " Πες μου πότε το είπα εγώ αυτό ". Άσε που δεν μιλάμε και για καμιά τεράστια χρονική περίοδο. Εύκολα συγκεντρώνετε αυτά που σας έκαναν εντύπωση. Ή μήπως, απλά δεν υπήρξαν οι φράσεις που θα ικανοποιούσαν τη δική σας νοοτροπία ;
Σας ευχαριστω.Κι εγω αυτο πιστευω για αυτο κ το εγραψα.Σας γραφω κ κατι αλλο λοιπον για να το λοιδορησετε κ αυτο. Ληστεια κ τρομοκρατια ειναι να βγαινω απο το σπιτι μου και καθημερινα να βλεπω κοσμο να ψαχνει τους καδους.Τρομοκρατια ειναι να ξαναπληρωνει ο πατερας μου το σπιτι που εφτιαξε δουλευοντας 2 δουλειες ολη του τη ζωη. Τρομοκρατια ειναι να σου κοβουν το ρευμα λογω ενος παρανομου φορου.Τρομοκρατια ειναι να εχει; σκοτωσει ανθρωπο κ να
...Και να μην ξερουμε ουτε το ονομα σου επειδη εισαι δικος μας,φασιστας κ ο νεκρος πακιστανος. Ειναι ολο αυτο που ζουμε.Αν αναμεσα σε ολο αυτο αυτο που μας καιει ειναι αυτα τα τεσσερα ατομα κ πως αυτοχαρακτηριζονται τοτε ειμαστε ετοιμοι για να απωλεσουμε ακομα κ τα τελευταια δικαιωματα που μας ςχουν απομεινει.
Προς to kerataki, to evgenestatoΈγραψες:"Κατ' αρχήν δεν συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία."απάντηση δική μου:"Τότε γιατί αυτοχαρακτηρίζονται αιχμάλωτοι πολέμου και πολιτικοί κρτούμενοι; Από πότε η ένοπλη ληστεία είναι πολιτική πράξη;"Ξαναγράφεις:"Το γεγονός πως άλλα πράγματα έγραψα και άλλ' αντ' άλλα απάντησες, θα το θεωρήσω αποτέλεσμα εγκεφαλικού και θα σου ευχηθώ ολόψυχα περαστικά."σου λέω λοιπόν:Ή δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις και τι διαβάζεις ή δεν έχεις επιχειρήματα και καταφεύγεις σε βρισιές, όπως όλοι οι ομοϊδεάτες σου.
η ένοπλη ληστεία χαρακτηρίζεται ως πολιτική πράξη από τη στιγμή που οι τράπεζες αντιπροσωπεύουν το κεφάλαιο και την εξουσία, και ληστεύοντας μια τράπεζα δεν βλάπτεις κανέναν "αβοήθητο" και φτωχό άνθρωπο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι ίδιοι η ληστές δήλωσαν ότι τα χρήματα δεν θα τα χρησιμοποιούσαν για προσωπικό τους όφελος.
ληδα, πρεπει να τα παιρνεις τα πραματα με 'μια δοση αλατιου'...στην ελλαδα οπως εχω αναφερθει ξανα, το καλτ δε θα πεθανει ποτε...σκεψου φιγουρες που εχουν περασει απο την ελληνικη TV (Λεβεντης, Λιακοπουλος, Πλευρης, κλπ)...στη τελικη, και η Μπεζαντακου ειχε δηλωσει τραγουδιστρια, και η θωδη οτι θα σωσει τη χωρα...ο πιτσιρικας θα τη γλυτωνε?'ΓΚΕΓΚΕ'??? :D
MrQuestions,Αλλοίμονο, ας μην τους χαλάσουμε το χατήρι των παιδιών, όχι τίποτα άλλο, όταν ανοίγουν το στοματάκι τους οι αλληλέγγυοι φεύγουν τα μαργαριτάρια μαζεμένα.
Εγώ δεν απορώ καθόλου - απορώ με τον αναγνώστη που είχε αυτήν την εικόνα..απορώ και με φράσεις του τύπου "Δεν έχει γραφτεί ούτε ένα άρθρο που να λέει ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από την τρομοκρατία". Πολλά οφείλει το κράτος να κάνει και ΔΕΝ τα κάνει. Και όχι μόνο δεν κάνει αυτά που οφείλει να κάνει αλλά υποστηρίζει και δικαιώνει (και ας πω και πληρώνει αδρά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) τους πραγματικούς τρομοκράτες και εγκληματίες που έχουν κατάκλέψει και βλάψει μερικά εκατομμύρια συμπολιτών.
''Δεν έχει γραφτεί ούτε ένα άρθρο που να λέει ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από την τρομοκρατία''Μπλα μπλα μπλα,εκθεση 3ης λυκειου μου θυμιζει το αρθρο σου.Εκτος πραγματικοτητας.Το κρατος ειναι ο τρομοκρατης,ειναι τοσο δυσκολο να το αντιληφθεις ρε φιλαρακο?
Ε φυσικα,αλιμονο.Για να το διαβασεις,μετα να το κανεις και ενα share στο facebook,με μια ηθικη 1000 καρδιναλιων,και να πεσεις για υπνο ησυχη που το κρατος πλεον θα σε προστατευει απο τους ''τρομοκρατες''.
Θα ήθελα πάντως να πω ότι στα άρθρα γνώμης που γράφτηκαν (κι όχι στις αναδημοσιεύσεις του τι είπε ο ένας γονιός κι ο άλλος καθηγητής) τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφετε. Απ' την πρώτη στιγμή έγραψα ένα άρθρο που ήταν, ας πούμε, στη μέση και υποστήριζε ότι η αστυνομία έκανε μαλακία γιατί τώρα θα ηρωοποιήσει τους τέσσερις νέους. Επίσης, στο μοναδικό άλλο άρθρο γνώμης, ο lifer γράφει για τον Ρωμανό: του δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει και να ξεμπροστιάσει τους δολοφόνους που το δικαστήριο μετέπειτα καταδίκασε.αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε. και μπορεί η ίδια η οικογένεια του θύματος να δήλωσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδόθηκε δικαιοσύνη, ωστόσο αυτός επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. μπορεί στο μυαλό του να πιστεύει ότι η ιστορία τον επέλεξε για κάτι μεγαλεπήβολο. πως, όταν η εικόνα του κολλητού του γίνεται λάβαρο μιας αφηρημένης ιδεολογίας ενάντια στον αυταρχισμό, τότε κι αυτός ώφειλε να ενεργήσει ανάλογα. να πάρει τα όπλα στα χέρια του. να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στην ιστορία. δεκαπέντε χρονών τότε, είκοσι σήμερα. αλλά τί κατάφερε, τελικά ?αντί να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του, η συμμετοχή του σε μια τέτοια ενέργεια (αν αυτή αποδειχθεί), προσφέρει επιχειρήματα στην υπερασπιστική φαρέτρα του θύτη και, μάλιστα, σε μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει. αρνήθηκε την αναγνώριση οιασδήποτε εξουσίας, αλλά με τη στάση του έγινε κριτής ενός συστήματος το οποίο καταδίκασε πριν καν το γνωρίσει. και ναι μεν είναι άκρως καταδικαστέα και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά η συμπεριφορά αυτών που του προκάλεσαν τους μώλωπες στο πρόσωπο, εάν κι εφόσον ξέφυγαν πέρα από τα όρια της άμυνας, με τη νομική έννοια του όρου, αλλά εξίσου καταδικαστέα είναι η συμπεριφορά όσων κινούνται κι ενεργούν στα όρια του κοινού ποινικού δικαίου.Εξαιρετικό άρθρο >> http://www.lifo.gr/guests/lifer/35797ΥΓ. Οπότε, υποθέτω ότι αναφέρεστε στις (δεκάδες, είναι αλήθεια) ειδήσεις που ανέβηκαν σχετικά με το θέμα των ημερών στο xpress, αλλά και στα σχόλια αναγνωστών, μια και σε σχέση με τα επίσημα άρθρα γνώμης της LIFO βρίσκω τελείως λανθασμένη την εντύπωση που σας δόθηκε περί υπεράσπισης της τρομοκρατίας...Πάντως έχετε δίκιο στην ουσία της επιστολής σας. Δυστυχώς η φωνή αυτών που δεν είναι στα άκρα - μια μετριοπαθής φωνή που βρίσκει με ψυχραιμία θετικά και αρνητικά όπου κι αν υπάρχουν αυτά, κάνει λιγότερη εντύπωση απ' τις πολεμικές κραυγές πόλωσης...Αλλά τα περί "μονομερούς και απόλυτης συμπαράστασης στην τρομοκρατία" (σα να μην είχατε διαβάσει καν την επίσημη γραμμή του LIFO.gr) είναι σίγουρα αδιανόητη υπερβολή.
Χαιρομαι παρα πολυ με αυτο που συμβαινει ! Ο κυριος / κυρια με το γραμμα (λΙΦΟ) ανοιξε τον ασκο του Αιολου και την ευκαιρια για πολυφωνια .Εγω με τη σειρα μου(και επειδη εχω δει σχολια του στυλ καλα να παθουν κτλ) θα συμφωνησω απολυτα με πολλες αποψεις που γραφτηκαν παραπανω και ειδικοτερα με την αποψη του οτι η τρομοκρατια θεωρειται αυτονοητο οτι επιβουλευται και απειλει την ασφαλεια των πολιτων και για αυτο το λογο οι συλληφθεντες θα αντιμετωπισουν τις δικες τους κατηγοριες. Παρολαυτα δεν ειδα κανεναν να στειλνει μια τοσο καταγγελτικη επιστολη σε αρθρα σχετικα με την εμμεση 'τρομοκρατια' των μεσων μαζικης ενημερωσης , καθως και της 'αμεσης' τρομοκρατιας που επιβαλουν οι πολιτικοι μας στις μερες μας. Αλλα για να παραμεινω στο θεμα, δεν υπαρχει κανενας νομος που να υποστηριζει τον αγριο ξυλοδαρμο κρατουμενων . Αντιθετως, κρατουμενοι οπως πχ Τσοχατζοπουλος ,μακελαρης της Νορβηγιας και τα λοιπα κρατουνται και αντιμετωπιζονται επιεικως 'ουτοπικα'. Ειναι κομματι της δικαιοσυνης να απονεμει ορθες κατηγοριες με στοχο τον ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ των ανθρωπων. Ειναι απολυτα κατανοητο η νεα γενια με τα προβληματα και την ανομια που αντιμετωπιζει καθε μερα στην Ελληνικη κοινωνια να ξεσπασει .Ο λαθος τροπος παντα κοστιζει στους ιδιους τους κατηγορουμενους αλλα και στους πολιτες . Εκει ομως ειναι που ο ρολος της νομοθετημενης κοινωνιας θα παρεμβει να σωφρονισει αυτη τη νεολαια και οχι να την σκοτωσει η να την στιγματισει δικαια η αδικα (βλεπε υποθεση της ζαρντινιερας).Σταματηστε να βλεπετε το δεντρο και να χανετε το δασος!Καληνυχτα και καλη τυχη λοιπον !
5/2/2013 ΩΡΑ 20:15ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ TV- ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ανακαλύφθηκαν σακούλες ίδιες με αυτές που είχε τοποθετηθεί η βομβα στο mall ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ "ΖΑΧΑΡΙΑ" Η ΤΩΝ "JUMBO";- ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑ USB STICKΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΥΤΟ ΤΟ USB FLASH PLAYER ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΗΚΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ;- ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑ ΔΕ ΘΑΒΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ;ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ , ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ "ΜΩΡΑ" ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΣΑΦΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ- ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ) , η παρανομία τους μπροστά σε αυτά που βιώνουμε θυμίζει αυτο που λέγαμε για τους Ζητάδες "κυνηγάνε και πιάνουν τα "παπάκια" και στις "χιλιάρες" ούτε που πλησιάζουν"
Άρη για βοηθησέ μας να χουμε ξεκάθρη εικόνα για αυτά που λες . Κάνε ένα θέμα και βάλε λινκ όλα τα άρθρα γνώμης που η lifo (ισχυρίζεται) ότι δημοσίευσε..[Και τα δύο άρθρα συνεργατών μας σχετικά με το θέμα είναι αυτά http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/35789 + http://www.lifo.gr/guests/lifer/35797]
Ελπίζω στη λάιφο να λάβετε σοβαρά υπόψη την επιστολή αυτή.Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές έχουν ήδη ιντερνετικό στέκι, δεν χρειάζονται και δεύτερο.
Και μιά ερώτηση προς τον pistolero. Όποιος έχει αντίθετη άποψη με έσενα ή τον συντάκτη του γράμματος, χαρακτηρίζεται αυτομάτως αναρχικός και αντιεξουσιαστής ?
H κουβέντα έγινε για τον βασανισμό των κρατουμένων αφού τους πέρασαν χειροπέδες. Και τις φοβερές δηλώσεις του υπουργού για το fhotoshop κτλπ. Που είδαν οι φίλοι του αρθογράφου το μπέρδεμα αριστεράς και τρομοκρατίας;
μη φοβασαι ρε πιστολερο προς το παρων δεν εχουν ανακαλυψει μεταδιδομενες ασθενειες απο ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ και ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ μεσο ιντερνετ....κοιμησου ησυχος