Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχω λύσει το βασικό πρόβλημα της ζωής μου

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχω λύσει το βασικό πρόβλημα της ζωής μου Facebook Twitter
9
Εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχω λύσει το βασικό πρόβλημα της ζωής μου Facebook Twitter

Εδώ και πάνω από 2 χρόνια, έχω βρει τη δουλειά που πάντα ονειρευόμουν σε χώρα της βόρειας Ευρώπης.


Εδώ και πάνω από 2 χρόνια, έχω λύσει το βασικό πρόβλημα της ζωής μου, και ίσως του κάθε νεοέλληνα ή και κάθε Ευρωπαίου: έχω σταθερή, καλοπληρωμένη δουλειά, καλό ωράριο, πολύ ελεύθερο χρόνο.


Εδώ και πάνω από 2 χρόνια, δεν χρειάζεται να μετράω πόσα λεφτά ξοδεύω. Ούτε στο σούπερ μάρκετ, ούτε στις εξόδους με τους φίλους. Αγοράζω ακριβά ρούχα, τσάντες και παπούτσια, απλά επειδή μου αρέσουν, όχι γιατί τα χρειάζομαι.Πηγαίνω σε συναυλίες, δοκιμάζω ακριβά κοκτέιλ, τρώω σε καλά εστιατόρια, σταμάτησα να πηγαίνω στα λιντλ.

Δεν σε μισώ γιατί δεν είσαι εδώ μαζί μου. Σε μισώ γιατί με άφησες να έρθω εδώ, με άφησες να ζήσω το όνειρό μου, λες και η ζωή που είχα χτίσει στην Ελλάδα δεν άξιζε αρκετά και μπορούσε τόσο εύκολα να γκρεμιστεί.

Εδώ και πάνω από 2 χρόνια, κάνω ταξίδια, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική, γνωρίζω πολύ κόσμο, παρουσιάζω τη δουλειά μου σε εταιρείες και συναδέλφους, καμαρώνω που πλέον πηγαίνω στην Ελλάδα σαν τουρίστρια με φθηνές πτήσεις τσάρτερ κάθε καλοκαίρι.

Εδώ και πάνω από 2 χρόνια, είμαι μόνη. Τα ρούχα μένουν με τα καρτελάκια στη ντουλάπα. Οι φωτογραφίες από τα ταξίδια είναι μόνο τοπία και αγάλματα, δεν δείχνουν ανθρώπους. Το ψυγείο είναι γεμάτο κρασιά και μπύρες. Οι άνθρωποι που γνωρίζω με ρωτάνε πότε θα κάνω οικογένεια. Τις διακοπές στην Ελλάδα τις κάνω μόνη.

Εδώ και 2 χρόνια σε σκέφτομαι, σε αναζητώ, μου λείπεις. Συχνά σε αναγνωρίζω σε πρόσωπα που βλέπω γύρω μου, και γυρίζω το κεφάλι με λαχτάρα. Δεν σε μισώ γιατί δεν είσαι εδώ μαζί μου. Σε μισώ γιατί με άφησες να έρθω εδώ, με άφησες να ζήσω το όνειρό μου, λες και η ζωή που είχα χτίσει στην Ελλάδα δεν άξιζε αρκετά και μπορούσε τόσο εύκολα να γκρεμιστεί. Σε μισώ που δεν με σταμάτησες.

9

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ενας καλός μισθός και αρκετός ελεύθερος χρόνος είναι καλές προυποθέσεις για μια ευτυχισμένη ζωή.Κανε υπομονή και θα έρθει και ο επόμενος έρωτας.Δυστυχώς τα εξαντλητικά ωράρια και η έλλειψη χρόνου μπορεί να φθείρουν και τα πιο αγαπημένα ζευγάρια.
Κατ αρχην τα περισσοτερα σχολια ειναι αλλα αντ' αλλων.. Οποιος καταλαβαινει πως η κοπελα θελει να κανει show off δεν το εχει με την κατανοηση κειμενου... Μπραβο σου που τα καταφερες κ παρολο που καταλαβαινω το κενο που νιωθεις, δεν ειναι ασημαντα αυτα που καταφερες.. Απλως για να τα χαρεις χρειαζεσαι κ εναν συντροφο, ευχομαι να τον βρεις συντομα.. Καταλαβαινω κ την απογοητευση σου απο αυτον που σε "αφησε" να φυγεις.. Να ξερεις πως οι ανδρες σκεφτονται διαφορετικα και αν δεν αισθανονται πως πατουν γερα στα ποδια τους, που μεταφραζεται σε καλη δουλεια κ καλο εισοδημα, δειλιαζουν να προχωρησουν. Τουλαχιστον αυτοι που ειναι υπευθυνοι κ οχι τραλαλα.
Εμένα με συγκίνησε το κείμενο. Τίποτα δε συγκρίνεται τελικά με το να έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου. Και αυτό το αντιλαμβάνεσαι επώδυνα όταν έχεις λύσει το επαγγελματικό ζήτημα. Μπορεί να ζεις μια "ονειρεμένη" ζωή έξω, αλλά όταν γυρνάς σπίτι, θα είσαι πάντα μόνος σου... και χωρίς μάσκα...
Εμένα πάλι μου φαίνεται πολύ στενάχωρο..Ο σκοπός δεν είναι να πει "τι ωραια που περανάω" αλλα αντιθέτως, πόσο νόημα έχουν όλες αυτές οι ανέσεις και επιτυχίες, τι ψυχική ικανοποίηση μπορούν να προσφέρουν εφόσον το συναίσθημα που επικρατεί τελικά είναι η μοναξιά; Η επιτυχία στην ζωή δεν ορίζεται με το πόσα χρήματα μπόρεσες να αποκτήσεις, το γνωρίζουμε όλοι..
"Σε μισώ γιατί με άφησες να έρθω εδώ, με άφησες να ζήσω το όνειρό μου, [...]Σε μισώ που δεν με σταμάτησες." Μα τι λες? Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν είσαι υποχείριο κανενός. Είσαι το αφεντικό του εαυτού σου. Δικές σου οι δάφνες, δικές σου και οι ευθύνες.Και σκέψου και το άλλο: Αν είχες μείνει Ελλάδα θα πόσταρες κάτι της μορφής:"Σε μισώ γιατί για σένα έθαψα τα όνειρά μου"?
Είπαμε, τα γονίδια του "νεοελληναρα"... Άσε που το κειμενάκι και μόνο από αυτό φαίνεται μούφα. Όποιος πραγματικά έχει ζήσει έξω ξέρει πολύ καλά το πόσο "μεγάλη" σημασία δίνει στα "ακριβά ρούχα" ο μέσος ευρωπαίος ή το πόσο πολύ ψωνίζει ακριβές μάρκες ή πόσα τέτοια μαγαζιά έχει σε σχέση με την Ελλάδα έξω - που και μετά από την κρίση, οι Έλληνες 20αριδες, 30αριδες, 40αριδες, ντύνονται πολύ πιο ακριβά από τον μέσο Ευρωπαίο
Και άλλοι ζούμε στην Β. Ευρώπη και μπορεί να έχουμε μία κάποια καλή δουλειά, αλλά εγώ το μόνο που βλέπω σε αυτό το άρθρο είναι ένα "διψασμένο" για προβολή άτομο που νομίζει πως το να αγοράζει ρούχα από τα H&M και τα Zara της Στοκχόλμης ή του Βερολίνου, την κάνουν "δούκισσα"...Και στην τελική, εάν πραγματικά έκανες τόσο "υπέροχη" ζωή και όχι "ζοούλα" όπως όταν ήσουν στην Ελλάδα, τώρα δεν θα ήσουν στο ίντερνετ να γράφεις τέτοια αρθράκια για να μας λες το πόσο υπέροχη είναι πλέον η ζωή που κάνεις - ενώ οι άλλοι πίσω ζουν σαν "ιθαγενείς"...ΥΓ - Πάντως υπάρχει ακόμα ζωντανό στον έλληνα το γονίδιο του "παπά". Και εδώ που είμαι το βλέπω κάθε μέρα. Ο άλλος ή η άλλη, δουλεύουν σε καθαριστήρια ή μπέιμπι σίτινγκ και λένε πίσω στην ελλάδα, ότι είναι κάτι σαν καθηγητές πανεπιστημίου...