Ιερώνυμος: Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις με τον Πρωθυπουργό

Ιερώνυμος: Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις με τον Πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Nick Paleologos / SOOC)
9

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


"Έγινε μία συνάντηση, μιλήσαμε, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχισθεί με την συνεργασία πολιτείας εκκλησίας" δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ενώ τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλαος Πρωτοπαπάς καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Γειά σου ρε Αλέξη τσίφτη αριστερέ. Ανέκαθεν ήμουν εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και φρικάρω μόνο με την ιδέα ότι επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο γιος του "Θα σας θάψω όλους", αρά ρε φίλε τουλάχιστον ο τύπος ποτέ δεν το έκρυψε...είναι νεοφιλελέ στενά συνδεδεμένος με την εκκλησία ως δεξιός. Τα έκανες που τα έκανες, μη πω πως, σε όλα τα άλλα, τουλάχιστον κράτα τα προσχήματα ρε και προχώρα σε μεταρρυθμίσεις που είναι πέρα από μνημόνια και υποτίθεται σύμφωνες με την αριστερή σου ιδεολογία που υποτίθεται πάλι πρεσβεύεις, όπως ο καθαρά εκοσμικευμένος χαρακτήρας του κράτους.
να σοβαρευτώ λίγο, όσο μπορώ βέβαια, όποιος έχει ανάγκη από παπαδαριό να του λέει τι να κάνει στην ζώη του, πόσες μετάνοιες να κάνει για να συγχωρεθεί και άλλα τέτοια όμορφα, είναι άξιος της τραγικής του μοίρας. Αν έχεις συνείδηση, δεν χρειάζεσαι κανένα τράγο, που μισεί την ζωή, το σώμα του, τον έρωτα και ότι γήινο, που διδάσκει την απόλυτη υποταγή σ αυτή την ζωή, προκειμένου να κερδίσεις μια καλή θέση στην άλλη (λες κι αυτός την έχει δει την άλλη ζωή)
Κίνηση τακτικής που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει να κυβερνά. Αφού όπως και να 'χει οι παπάδες σατανάδες θα τους ανεβάζουνε, διαόλους θα τους κατεβάζουνε, τι τους πείραζε να κάνουν την αλλαγή στα θρησκευτικά μπας και ανοίξει και κανένα μυαλό κανενός μαθητή; Και να ξανακερδίσουν την ψήφο κανενός από τους χαμένους στη Ζωή αριστερούς; Ε, τιιιιι;
Προσωπικά θα με χαροποιούσε ο τίτλος : δεν καταφέραμε να λύσουμε τις διαφορές, προχωράμε άμεσα σε πλήρη διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.Αλλά πού... Ιράν γίναμε.
Οπως θα σου διδασκε και το παραδειγμα της Γαλλιας, αν το ηξερες, θα ηξερες οτι ο διαχωρισμος εδω και 100 χρονια εκει δεν εχει λυσει κανενα προβλημα. Ακομα και θρησκευτικου φανατισμου.Ειναι μια συζητηση με ελαχιστη αξια, τραγικα outdated και out of relevance, οπως και η ιδια η εκκλησια πλεον σε μεγαλο βαθμο. Απο εκει και περα, την ωρα που η χωρα βουλιαζει οντως μπορουμε να αναδειξουμε τον διαχωρισμο σε θεμα να διχαστουμε να κανουμε κανενα δημοψηφισμα να πεταξουμε και κανενα εμισθο ψοφο, και κατα τα αλλα η μεταναστευση των νεων η ανεργια και ποιος ξερει τι αλλο να συνεχισουν ακαθεκτα.Καθρεφτακια για ιθαγενεις.
@ atman Συγγνώμη αλλά η εκκλησία στη Γαλλία δεν είναι οι μουλάδες. Τα προβλήματα που λες έχουν ανακύψει τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της μεγάλης εισροής μεταναστών. Αλλά αυτά οφείλονται σε τεράστιο εύρος αιτίων, όπως κοινωνικές & οικονομικές ανισότητες, απόηχους του αποικιοκρατικού παρελθόντος, την άνοδο φονταμενταλιστικών ιδεών διεθνώς, την ευρύτερη σύγκρουση δυτικών και μη κοινωνιών, νοοτροπίες ανθρώπων από πραγματικά θεοκρατικά καθεστώτα...Τι σχέση έχει ο (ισλαμικός) θρησκευτικός φανατισμός με το διαχωρισμό του κράτους από την (χριστιανική, καθολική) Εκκλησία; Φυσικά και έχει λύσει προβλήματα, και πολλά.Όταν πριν 2 χρόνια πλήθη καθολικών Γάλλων βγήκαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον του γκέι γάμου η κυβέρνηση ούτε που το συζήτησε να κάνει πίσω. Αυτό είναι χαρακτηριστικό νοοτροπίας μιας πολιτείας με διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.Αυτό θα ήθελα να δω στην Ελλάδα.Κατά τα άλλα, δεν είναι η κατάλληλη εποχή; Πιθανότατα. Από την άλλη, ποτέ δεν είναι η κατάλληλη εποχή...