ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.10.2016 | 16:08

Πολλά κιλά

Γειά σας.Έχω ύψος 1.64 και τα κιλά μου είναι 86.Ίσως αν είχα περάσει τα 40 να μην ακουγόταν τόσο άσχημη η κατάσταση μου,όμως είμαι μόλις 18 χρονών.Είμαι μεγάλη λιχούδα και δεν μπορώ να κρατήσω ποτέ μια δίαιτα.Ούτε τα πάω καλά με τη γυμναστική.Παρ' όλα αυτά θέλω να χάσω κιλά.Απλά όπως όλος ο κόσμος (πιστεύω) έτσι κι εγώ θέλω να τα χάσω χωρίς να κοπιάσω.Μέγα λάθος και ντροπή μου.Τον τελευταίο καιρό έχω σκεφτεί να πάρω χάπια αδυνατίσματος.Συγκεκριμένα μια σειρά της PowerHealth (δεν ξέρω από αυτά και επειδή είναι αρκετά γνωστή εταιρία νιώθω να την εμπιστεύομαι).Κάτι που επίσης δεν ξέρω είναι αν χρειάζεται συνταγή γιατρού ή πωλούνται ελεύθερα τα συγκεκριμένα χάπια.Φυσικά η αγορά θα γίνει κρυφά από τη μητέρα μου και αυτό είναι κάτι που με τρομάζει αφάνταστα.Δεν συνηθίζω να λέω ψέμματα ούτε να κρύβω πράγματα.Πόσο μάλλον κάτι τέτοιο που μετά από λίγο καιρό θα αρχίσει να φαίνεται αν η θεραπεία έχει αποτέλεσμα τελικά.Αύριο το πρωΐ είναι η ευκαιρία μου να το κάνω και φοβάμαι.Δεν ξέρω τι να κάνω τελικά.
7
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνώ με όλους. και προσθέτω, μην στερηθείς τίποτα. Το μυαλό εκνευρίζεται όταν του στερείς. Να τρως ο,τι "σου μυρίσει" αλλά λίγο. Δηλαδή, θέλεις να φας μια βάφλα, πάρε μία και φάε 3 μπουκιές. Και το μυαλό θα ησυχάσει και η γεύση θα σου μείνει. Επίσης, εάν είσαι άνθρωπος του καλού και γευστικού φαγητού, θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής για να μπορέσεις να μειώσεις τις ποσότητες που τρως χωρίς να "πονέσεις" . Κάνε το φαγητό τελετουργικό . Δηλαδή σε κάθε γεύμα, πάρε το πιάτο σου, κάτσε στο τραπέζι σου κανονικά, άναψε τα κεράκια σου , βάλε την μουσική σου ή βάλε κάτι να δεις, ή γενικά πρόσθεσε κάτι που σε χαλαρώνει και σε ευχαριστεί μαζί με το γεύμα σου. Μετά προσπάθησε ΚΑΘΕ μπουκιά που βάζεις στο στόμα σου να την γευθείς στο έπακρον. Όπως θα έκανες αν ήταν η τελευταία μπουκιά που είχες στο πιάτο σου. πάντα την τελευταία μας μπουκιά από ένα πιάτο που μας αρέσει, την "κρατάμε" και την "ζούμε" πιο πολύ από τις υπόλοιπες. Γενικά αν το σκεφτείς συναισθηματικά είσαι δεμένη με τις πρώτες και τις τελευταίες μπουκιές ενός γεύματος, οι υπόλοιπες, οι μεσαίες δηλαδή είναι αυτόματες και μηχανικές κατά μία έννοια. Αυτό πιστεύω πως θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις ποσότητες φαγητού σου και θυμήσου χωρίς να στερηθείς κάτι. Απλά ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. Ξέρεις τι εννοώ, μην το αναλύσω. Καλή αρχή στις καινούργιες σου συνήθειες, και συνεπώς ζωή!
Τελικά υπάρχουν τόσο καλοί άνθρωποι εκεί έξω και τόσο πρόθυμοι να βοηθήσουν.Σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα σας ξεχωριστά για τη στήριξη που μου παρέχετε.Να είστε πάντοτε καλά.Θα φροντίσω να μην σας απογοητεύσω (αλλά ούτε και τον εαυτό μου φυσικά).
Η εντατική έχει απόλυτο δίκιο σε όλα. Η μόνη "λυση" είναι να αγαπήσεις το σώμα σου, να αλλάξεις την διατροφή σου και να τρως υγιεινά. Δεν υπάρχει καμία σωστή "δίαιτα". Οποία κι αν κάνεις όταν θα επιστρέψεις πάλι στην κακή διατροφή (ζάχαρη, τρανς λιπαρά, λευκό αλεύρι, αλάτι σε μεγαλες ποσοτητες) θα πάρεις πάλι όσο βάρος χάσεις. Άλλαξε την διατροφή σου, το σκεπτικό σου, θέσε μικρούς στόχους και το σώμα σου θα μεταμορφωθεί. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο άλλος άνθρωπος νιώθεις μετά από 40 λεπτά γυμναστικής, έστω και με γρήγορο περπάτημα στην φύση. Όλα τα χαπια επιβαρυνουν το συκώτι και τα νεφρά μας και φυσικά δεν κάνουν τίποτα. Το μόνο που κάνει είναι το μυαλό μας. Αρκεί να το θέλεις πραγματικά και να παλεψεις γι αυτό. Τίποτα δεν κερδίζετε χωρίς μάχη και αυτή με τον εαυτό μας είναι η σημαντικοτερή. Αγάπησε τον. Μπορείς :) καλή τύχη!
Κοπελα μου ακου!!! Ειμαι και γω σε παρομοια κατασταση με εσενα!!! Καποτε σκεφτομουν αυτα που σκεφτεσαι εσυ σημερα!!! Και το κανα εγω!! Αγορασα χαπια αδυνατισματος!!! Και αυτα που σκεφτεσαι να παρεις και απο αλλες εταιριες!!! Και κρεμες εχω παρει και σπρει εχω παρει!! Στα ιδια κιλα εμεινα !! Το μονο που καταφερα ειναι να αδειασω το πορτοφολι μου!!! Ο μονος τροπος και πανω απο ολα υγιεινος τροπος να αδυνατισει καποιος ειναι να κανει διατροφη!!! Πιστεψε με!!! Σε καταλαβαινω γιατι ημουν στην ιδια ακριβψς θεση μαζι σου!!! Ακου!!! Γραψου αυριο κιωλας σε ενα γυμναστηριο η σε καποιο ειδος χορου, κολυμβητιριο καπου τελος παντων! Μπορει να μην σ αρεσει!! Ουτε εμενα μ αρεσε αλλα γραφτηκα και αρχισα παραλληλα σωστη διατροφη και εχω ηδη δει αποτελεσματα! Μπορεις να παρεις καποια φιλη μαζι σ και ετσι θα ειναι πιο ευχαριστω για Οταν βλεπεις τα κιλα σου να μειωνονται θα νιωσεις μια ικανοποιηση!!! Φτανει να μην το βαρεθεις γρηγορα!!! Καλη συνεχεια!! Ευχομαι εστω κ λιγο να σε βοηθησα! Οτιδηποτε θες ρωτησε με αν μπορω να σε βοηθησω!!!
Για ποιο λόγο να επιβαρύνεις τον -ήδη καταπονημένο- οργανισμό σου με χάπια και να διακινδυνέψεις την υγεία σου; Τα χάπια έχουν παρενέργειες, οι οποίες δεν θα εμφανιστουν τώρα, αλλά αργότερα... Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τον φυσικό, δηλαδή συστηματική γυμναστική και υγιεινή διατροφή. Και έστω ότι χάνεις τα κιλά που θες, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής σου δεν θα αλλάξει και θα τα ξαναπάρεις αμέσως. Η ουσία βρίσκεται στο να έχεις υγεία και καλή ποιότητα ζωής και όχι στο να φτιάξεις ένα σώμα σύμφωνα με τα πρότυπα ομορφιάς.Όπως δεν πήρες όλα αυτά τα κιλά σε μια μέρα, έτσι μην περιμένεις να τα χάσεις σε μια μέρα. Αποδέξου πως για να διαμορφώσεις ένα όμορφο, γυμνασμένο σώμα θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια προσπάθειας.Αφού δυσκολεύεσαι να χάσεις κιλά, γιατί δεν κάνεις μερικά απλά και μικρά βήματα; 1) Να πίνεις ΜΟΝΟ νερό.2) Να περπατάς κάθε μέρα 45 λεπτά.Κάνε τα παραπάνω για 2 μήνες μέχρι να τα συνηθίσεις. Έπειτα, κόψε ό,τι γλυκό τρως και συνέχισε να θέτεις τέτοιου είδους μικρούς στόχους.Αν και το πρόβλημα σου είναι στο σκεπτικό. Δεν έχεις θέληση για να αλλάξεις. Αγαπάς περισσότερα τα γλυκά από την υγεία σου και το σώμα σου.Να ήξερες μόνο τι ενέργεια, ικανοποίηση, ευεξία, χαρά δίνει η γυμναστική και η σωστή διατροφή!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ