Θα σκάψουν στην πλατεία της Τρίπολης για να βρουν μεγάλο θησαυρό

Θα σκάψουν στην πλατεία της Τρίπολης για να βρουν μεγάλο θησαυρό Facebook Twitter
1

Έναν θησαυρό αμύθητης αξίας στο κέντρο της Τρίπολης ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει ένας 65χρονος ο οποίος πήρε έγκριση και από το Δήμο για να αρχίσει τις έρευνες.

Το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης το έθεσε ο Πατρινός, κάτοικος Βραχνεϊκων Βασίλειος Παπαλαμπρακόπουλος, ο οποίος μετά από έρευνα  κατέληξε στο συμπέρασμα πως κοντά στην πλατεία Άρεως της πόλης υπάρχει θαμμένος θησαυρός.

Σύμφωνα με το thebest.gr, το αίτημα που υπέβαλε για την ανασκαφή σε τμήμα του πάρκου της πλατείας (ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και το Grand Chalet) ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης την περασμένη Πέμπτη.

Η συναίνεση του Δήμου ήταν απαραίτητη καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, ενώ πλέον –μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα φεύγει για την Πάτρα, αφού την οριστική άδεια ανασκαφής την εκδίδει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εφόσον βρεθεί θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα.

Να σημειωθεί ότι εφόσον δοθεί οριστική άδεια, στην ανασκαφή «παρών» θα δώσουν η Τράπεζα της Ελλάδας, ένας αιρετός και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου (Κότσινας και Αλεξοπούλου), η αστυνομία και η επιτροπή της αποκεντρωμένης.

Με πληροφορίες από το thebest.gr

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια