Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ δήλωσε πως πλέον θα αγοράζει μόνο μεταχειρισμένα ρούχα για το γιο της

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ δήλωσε πως πλέον θα αγοράζει μόνο μεταχειρισμένα ρούχα για το γιο της Facebook Twitter
8

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ συγκαταλέγεται αναμφίβολα στους ανθρώπους που έχουν διαμορφώσει κι εξακολουθούν να δημιουργούν τάσεις στο χώρο της μόδας, αρχής γενομένης από το ρόλο της ως Carrie Bradshaw στη γνωστή τηλεοπτική σειρά Sex & the City. Και παρόλο που σίγουρα έχει την οικονομική ευχέρεια να αγοράζει όποια και όσο ακριβά ενδύματα επιθυμεί, δήλωσε πως για τον γιο της θα επιλέγει από εδώ και πέρα μόνο μεταχειρισμένα ρούχα.

Όπως εξηγεί στο cover story της στο διαδικτυακό περιοδικό The Edit, ο λόγος πίσω από αυτήν την απόφαση είναι η ταινία «The True Cost», που εστιάζει στις συνθήκες εργασίας της βιομηχανίας ετοιμοπαράδοτων ρούχων.

«Θα αγοράζω μόνο μεταχειρισμένα ρούχα για τον γιο μου James Wilkie. Το ντοκιμαντέρ "The True Cost" με άλλαξε στ' αλήθεια» γράφει η γνωστή ηθοποιός. «Στο μόνο που δυσκολεύομαι είναι τα παντελόνια, αλλά αγοράζω για εκείνον T-shirt και φούτερ από δεύτερο χέρι. Οι φόρμες επίσης είναι πολύ δύσκολες- τα αγόρια τις σκίζουν, δεν ξέρω τι θα κάνω με αυτό» προσθέτει.

Η σχετική αντίληψη της Πάρκερ επιβεβαιώνεται εμμέσως πλην σαφώς και μέσω της αρκετά ακριβής σειράς παπουτσιών της «SJP by Sarah Jessica Parker», την οποία χαρακτηρίζει και η ίδια «μη προσιτή» για όλους, αλλά το δικαιολογεί. «Θα μου άρεσε να μπορώ να προσφέρω σε μια γυναίκα ένα ζευγάρι παπούτσια που θα κοστίζουν 69 δολάρια αλλά δεν θα της κρατήσουν. Τα τακούνια θα σπάσουν και θα το χειρότερο, θα κατασκευαστούν υπό συνθήκες που θα με έκαναν να νιώθω απαίσια μετά» εξηγεί. 

"Πώς θα μπορούσα να ζητήσω από κάποιον 69 δολάρια για παπούτσια που μετά από δύο μήνες θα χρειαζόταν να αντικαταστήσει; Οπότε είπαμε με τον George [Malkemus III, C.E.O. της Manolo Blahnik] να φτιάχνουμε τα παπούτσια στην Ιταλία, όπως πρέπει να γίνονται. Θα πάμε στην Τοσκάνη, σε νέας γενιάς κατασκευαστές, και θα βρούμε τρόπο να φτιάξουμε ένα παπούτσι για 395 δολάρια» καταλήγει. 

* Με πληροφορίες από Vanity Fair

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Μάιος γεμάτος με σύγχρονη τέχνη στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ένας Μάιος γεμάτος με σύγχρονη τέχνη στην Αθήνα

Το τρίτο μέρος του αφιερώματος του ΕΜΣΤ στις γυναίκες εικαστικούς, Jonathan Meese στην Bernier/Eliades, Θανάσης Τότσικας στη Rodeo, Ιωάννα Λημνιού στην Breeder και ό,τι άλλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γκαλερί και οι χώροι τέχνης τον Μάιο.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

6 σχόλια
Χαχαχα η κυρία Πάρκερ θα κάνει ακτιβισμό ντύνοντας το γιο της με αποφόρια, ενώ αυτή θα φοράει γόβες των 400 δολαρίων από την Τοσκάνη!ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑΛΛΟΥ!Υ.Γ. Το ενδεχόμενο να πάει το γιο της σε ράφτη, δεν της πέρασε από το μυαλό;
Παραμυθια, απο τη στιγμη που υπαρχει καταναλωτικη μανια στο συνολο του πληθυσμου είτε αγοραζεις 2ο χερι είτε πρωτο δεν εχει απολυτως κανενα νοημα. Επισης ολα τα εργοστασια ειναι σε αναπτυσσομενες χώρες που δουλευουν 9χρονα. Οτι πιο επαναστατικο μπορει να κανει καποιος ειναι να πει αγοράζω μονο απο τοπικες επιχειρησεις, ραφτες ή μικροβιοτεχνιες κ ενισχύω τις θεσεις εργασίας κ την τοπικη οικονομια
Ναι αυτό. Να αγοράζεις μεταχειρισμένα είναι καλό για το πςριβάλλον αλλά δεν κάνει και μεγάλη διαφορά στις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που τα φτιάχνουν εξ' αρχής. Ενώ το να προτιμάς ρούχα που φτιάχτηκαν στη χώρα σου και να αποφεύγεις να αγοράζεις από αλυσίδες ίσως βοηθήσει περισσότερο. Εγώ έκανα και μια προσπάθεια ναμάθω να ράβω μόνη μου αλλά είμαι σκράπας
Δεν θα μπορούσα να απεχθάνομαι τίποτε περισσότερο από όσο απεχθάνομαι αυτό που πρεσβεύει η συγκεκριμένη γυναίκα και ο χαρακτήρας της στο Sex and the City !
κι εγω απο δευτερο χερι αγοραζω ρουχα και κοσμηματα. μονο καλα λογια εχω ακουσει και κανεις δεν ξερει οτι δεν ειναι καινουρια! το τελευταιο πραγμα που αγορασα ειναι ενα φορεμα που κανονικα κανει κοντα στις 200 λιρες, μονο 10. και τα λεφτα πανε σε καλο σκοπο (charities) και ειναι καλο για το περιβαλλον.