ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.11.2016 | 14:28

Τελικά δεν είμαι ο μόνος

Διαβάζοντας όλα αυτά που γράφουν στις εξομολογήσεις άρχισα να καταλαβαίνω ότι πολύ άνθρωποι αισθάνονται μόνοι και ψάχνουν απεγνωσμένα για σύντροφο . Μια από τα ίδια είμαι και εγώ . Κοντεύω τα 32 και ποτέ μου δεν είχα σχέση (είχα 2 σχέσεις αλλά δεν με γέμιζαν και έληξαν γρήγορα ) . Πάει καιρός που είμαι μονος και όλοι οι φίλοι μου έχουν σχέση , αρκετοί είναι και παντρεμένοι . Με απορρόφησε η δουλειά τα τελευταία 4 χρόνια και βλέποντας τους ανθρώπους γύρο μου να προχωράνε και εγώ να μένω στάσιμος , αποφάσισα να παλέψω για να βρω μια σύντροφο . Εξωτερικά από ότι μου λένε οι φίλοι και οι κοπέλες των φίλων μου, είμαι μια χαρά . Εχω αυτοπεποίθηση και άνεση(οικονομική) για να βγαίνω έξω και να ταξιδεύω . Το πρόβλημα είναι ότι κανένας από γνωστούς και φίλους δεν μπορεί να με ακολουθήσει για να βγούμε και το να βγαίνω μόνος δεν το εχω κάνει ποτέ . Η δουλειά μου δεν βοηθάει για καινούργιες γνωριμίες και κανένας δεν έχει να μου συστήσει καμία ελεύθερη κοπέλα . Ψάχνω τρόπους για να γνωρίσω καινούργια άτομα , έστω για να βγούμε για κανένα ποτό . Αυτό με δυσκολεύει πολύ και έχει σαν αποτέλεσμα πάλι τον ελεύθερο χρόνο μου να τον περνάω σπίτι , μόνος η με φίλους . Όσο καλός και να φαίνεσαι εξωτερικά αμα δεν βγεις , τι να το κανείς . Καμία πρόταση για να γνωρίσεις καινούργια άτομα ; εκτός από τις κλασικές χορό , θεατρική ομάδα . Τέλος εχω κατάλαβα ότι το 70% των γυναικών από 23 έως 30 έχουν σχέση , άρα είναι πολύ δύσκολο από οποία μεριά και να το δεις , η απλά εγώ είμαι γκαντέμης και όσες γνωρίζω έχουν σχέση .
17
 
 
 
 
σχόλια
Babydoll,εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να γνωρίσω άγνωστες,από άλλη περιοχή ή ακόμα και από άλλη χώρα.Και σίγουρα πολλοί άντρες θα συμφωνούν μαζί μου.Το κόλλημα με τον κύκλο το έχετε εσεις οι γυναίκες.Και για τα μαγαζιά,έχει μεγάλη διαφορά να είσαι μπαρμαν ή σερβιτόρος από το να είσαι απλώς θαμώνας.Αυτοί μπορούν εύκολα να παίξουν μπάλα μόνο και μόνο λόγω πόστου.
Διαβάζοντας αυτά που γράφεται τελικά κατέληξα να μην διαφωνώ με όλους , αλλά και να μην συμφωνώ σε όλα με όλους . Άμα βγαίνεις έξω , ντύνεσαι ωραία , καταλαβαίνεις πότε μια γυναίκα παίζει (με τα μάτια) και έχεις τα κότσια να πας να τις μιλήσεις , τότε βρίσκεις . Απλά δεν έχεις την πολυτέλεια να βγαίνεις συνέχεια . Μέσα από τα online chat και το tinder που μου είπες , το βλέπω κάπως Χλομό αλλά ναι υπάρχει και αυτό . Τέλος από προσωπική μου εμπειρία ο μόνος τρόπος για να γνωρίσεις καμία κοπέλα είναι 1)Να βγαίνεις συχνά έξω 2)Να πας σε θεατρική ομάδα 3)να έχεις σκύλο για να έχεις παρέα να πας καμία βόλτα σε πάρκο τις καλές μέρες . Στα μπαρ μέχρι στιγμής λειτουργεί το όλο θέμα αλλά και πάλι 2 στις 10 φορές να σου τύχει .Λέγοντας σας αυτά , δεν σημαίνει ότι εγώ έχω βρει λύση στο πρόβλημα μου , ακόμα ψάχνω να βρω σύντροφο αλλά δύσκολο .
Το θέμα είναι ότι και να βγαίνεις,και να ντύνεσαι καλά,και να έχεις όλη την καλή διάθεση να γνωριστείς,δεν υπάρχει ανταπόκριση από απέναντι.Οι γυναίκες προτιμούν να παίζουν με τα κινητά τους όλο το βράδυ,παρά να γνωρίσουν κάποιον.Εσύ λες θα σου τύχει 2 στις 10,εγώ θα πω 1 στις 100 και αν.
Διαβαζα τα σχολια και θυμηθηκα αυτο....http://ipop.gr/themata/eimai/ti-ematha-pezontas-mia-vdomada-sto-tinder/Που συμφωνω τα μάλα ...όχι γιατι απορρίπτω τον τρόπο αυτό αλλά γιατί έχει στηθεί με λάθος τρόπο.
Δεν είναι μόνο το ότι το 70% έχουν σχέση,απλά και να χωρίσουν,συνήθως κάνουν γρήγορα την επόμενη.Και είναι λογικό,αφού έχουν περισσότερα φλερτ απ'ότι ένας ελεύθερος άντρας.Άρα εσύ καλείσαι να τις πετύχεις σ'εκείνη την περίοδο που ψάχνονται.Κι εκεί έρχεται η γκαντεμιά όπως λες,να μην τις έχεις στον κύκλο σου και να τις γνωρίζουν αυτοί που τις έχουν στον δικό τους.Αυτή είναι όλη η ιστορία φίλε,γι'αυτό άλλοι έχουν σχέση και άλλοι είναι μόνοι.Μακάρι για όλους μας,να ήταν πιο ανοιχτές οι γυναίκες και σε άτομα εκτός του κύκλου τους,σε καφετέριες,μπαρ,παραλίες κλπ.Τότε σχεδόν όλοι θα είχαμε σχέσεις και δεν θα ήμασταν μόνοι.
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου ! Έτσι το βλέπω και εγώ το ζήτημα . Παρ' όλα αυτά υπάρχουν ελεύθερες άμα είσαι σε καμία μεγάλη πόλη . Πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη γνώρισα 2 κοπέλες σε ένα μπαρ αλλά και πάλη είναι θέμα τύχεις . Ναι εδώ αναφέρω το θέμα τύχεις και οι πιθανότητες αυξάνονται άμα βγαίνεις συνέχεια . Όσο για τις κοπέλες που γνώρισα , δεν είχαν σχέση αλλά δεν ταιριάζαμε καθόλου . Ναι θέλω να βρω σύντροφο αλλά θέλω να μπορώ να συνεννοούμαι και να γουστάρω που είμαι μαζί της. Άμα ήταν απλά να έχεις έναν άνθρωπο μαζί σου , να σου λέει μια καληνύχτα και όσο είσαι σπίτι να λέτε καμία μαλακία να περνάει η ώρα , τότε καλύτερα να πάω να μείνω ξανά με τους γονείς μου.
Μαρτιν οι γυναίκες δεν είναι ένα γκρουπ που δρα το ίδιο. Δεν είναι όλες οι γυναίκες ανοιχτές ή ολες οι γυναίκες κάνουν σχέση γρήγορα. Η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική όπως ο κάθε άντρας είναι διαφορετικός, δεν μπορείς να κατηγοριοποιείς. Η αντίδραση μιας γυναίκας εξαρτάται από τον τρόπο που θα την πλησιάσεις όχι αν την έχεις στον κύκλο σου. Οι γυναίκες δεν "ζευγαρώνουν" μόνο με αρσενιά της αγέλης τους. Γνωρίζουν φίλους φίλων γνωστών, άντρες σε μπαρ, σε καφετέριες, σε σουπερμάρκετ. Κι όπως όλοι οι άνθρωποι γενικά αντιδρούν θετικά αν βρίσκουν ενδιαφέροντα αυτόν που είναι απέναντί τους και είναι ελεύθερες. Αν κάποιον τον απορρίπτουν ή δεν του μιλούν οι γυναίκες ίσως να μην φταίνε όλες οι γυναίκες που γνωρίζει αλλά μάλλον κάνει κάτι λάθος
Η πλειοψηφία όμως Babydoll,από τον κύκλο της προτιμάει να γνωρίζει.Σε μπαρ και καφετέριες μόνο εαν είσαι μπαρμαν,σερβιτόρος ή γενικώς του μαγαζιού έχεις πιθανότητες.Αλλά ακόμα και αν υπάρχουν γυναίκες που ψάχνονται σε τέτοια μέρη,πρέπει να είσαι και πολύ τυχερός για να τις πετύχεις κάποιο βράδυ.
Babydoll, μην προσπαθείς από μεμονωμένα παραδείγματα να εξάγεις κανόνες. Κατά 99% οι γυναίκες αναζητούν κάποιον από τον κύκλο τους, οι άγνωστοι απορρίπτονται ασυζητητί για πολλούς λόγους, ακόμη και λόγω μη αποδοχής τους από την ''παρέα'' τους. Στις άγνωστες που μπορεί να έχω γνωρίσει, το μεγαλύτερο πρόβλημά μου ήταν η αδυναμία να με ''αποδεχθούν'' οι παρέες τους και έτσι τελείωναν και οι γνωριμίες μας. Και ναι, πριν 16 χρόνια (άλλες εποχές) γνώρισα έξω από ένα φούρνο μία κοπέλα (παιδάκι σχεδόν τότε) που παραλίγο να παντρευτούμε, αλλά ήταν τελείως άλλη εποχή.
@Martin είναι λογικό όλοι μας να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς γνωρίζοντας άτομα του κύκλου μας και είναι πιο εύκολο. Οχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες. Επίσης δεν έχει σημασία αν είσαι σερβιτόρος ή απλά θαμώνα σε ένα μαγαζί αλλά ο τρόπος που θα προσεγγίσεις και θα μιλήσεις σε μια γυναίκα. Δεν ξέρω που ακριβώς συχνάζεις και πως είναι οι γυναίκες εκεί, εγώ μιλάω απο δική μου εμπειρία.@Διογένης αν κάποιος εξάγει κανόνες αυτός είσαι εσύ που ξέρεις που ψάχνει σύντροφο το 99% των γυναικών. Αυτό κι αν είναι εξαγωγή κανόνα. Ως γυναίκα, κι ως γυναίκα που έχει αρκετές φίλες επέτρεψέ μου να σου πω οτι η αποδοχή από την παρέα δεν είναι τόσο καθοριστική για το αν θα σε αποδεχτεί μια κοπέλα. Αν πραγματικά της αρέσεις δεν θα ρωτήσει καν. Αν όμως αμφιταλαντεύεται και δεν είναι σίγουρη τοτε μάλλον δεν της αρέσει αρκετά και απλά βρίσκει μια δικαιολογία για να απομακρυνθεί
Babydoll, αναφέρεις πιο πάνω ότι δε ζεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Επίτρεψέ μου να έχω μία καλύτερη άποψη για το τι συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα διότι ζω σε αυτό τον τόπο τα τελευταία 42 χρόνια και δεν έχουν δει λίγα τα ματάκια μου.
Φίλτατε, στο δικό μου περίγυρο το 99% των γυναικών είναι παντρεμένες- αρραβωνιασμένες- δεσμευμένες. Αν νιώθεις έτσι στα 32, μπορείς να φαντασθείς πώς είναι στα 42 μου. Όσον αφορά στο διαδίκτυο που αναφέρεται πιο πάνω, θεωρώ ότι δεν αποτελεί τρόπο σοβαρής γνωριμίας για πολλούς και διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης.
Θα διαφωνήσω μαζί σου Διογένη. Δεν ξέρω αν έχεις κάποια προσωπική εμπειρία από γνωριμές στο διαδίκτυο και το λές αυτό ή απλά κάνεις υποθέσεις. Ενα ζευγάρι φίλων μου που γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο παντρεύτηκε πριν λίγους μήνες και μια φίλη μου συζεί με τον φίλο της που γνώρισε μέσω διαδικτύου. Και οι δύο σχέσεις μου φαίνονται αρκετά σοβαρές...
Επειδή εγώ συμφωνώ με τον Διογένη , θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχουν σοβαρά site για γνωριμιές . Εγώ όσο το έψαξα όλα ήταν κάπως ύποπτα (έβλεπες φωτογραφίες που δεν παίζει να είναι αληθινές) . Και κάποια site γνωστά πολύ τα κατηγορούν γιατί την έχουν πατήσει . Οπότε για εμένα παίζει να κάνεις γνωριμία μέσα από τα site αλλά οι πιθανότητες για να ισχύει το profile είναι 10-20 % . Άμα νομίζεις ότι υπάρχουν site σωστά πες μου και εγώ θα τα τσεκάρω .
Οι δυο φίλοι μου χρησιμοποιούσαν τίντερ. Δεν ζω στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οπότε δεν ξέρω κατά πόσο γνωστό είναι εκεί. Εντάξει είναι ένα σάιτ που όπως είπα μπορείς να βρεις κάθε καρυδιάς καρύδι, ψεύτικα προφίλ κλπ. Αλλά είναι λίγο όπως το να γνωρίσεις κάποια σε ένα μπαρ. Μπορέι να ταιριάζεις μπορεί οχι, μπορεί να σου πει και ψέμματα. Δε λέω οτι είναι ιδανικό μέσο απλά είναι ένας τρόπος να επεκτείνεις τις γνωριμίες σου, ειδικά να ζεις σε μικρή πόλη. Αν δεις μια φωτογραφία που νομίζεις ότι είναι ψεύτικη απλά μην μιλήσεις με την κοπέλα. Εχω κι άλλες φίλες που έχουν κάνει σχέση μέσα απο σάιτ, άλλες χώρισαν κι άλλες συνεχίζουν αλλά για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τον τρόπο που γνωρίστηκαν.Στην τελική είναι ένας τρόπος γνωριμίας αν δε δοκιμάσεις δεν ξέρεις αν θα πετύχει. Για κάποιες φίλες μου πέτυχε και για άλλες όχι.
BabyDoll, μπορείς να διαφωνήσεις και είναι σεβαστή η διαφωνία σου. Επειδή έτυχε δύο ζευγάρια και έκαναν σοβαρή σχέση εκεί, ή επειδή το 5% των γνωριμιών εκεί μπορεί να είναι σοβαρές, αυτό σημαίνει ότι είναι το πλέον πρόσφορο μέσο για γνωριμίες; Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι οι γυναίκες εκεί:α) Είναι δεσμευμένες και ψάχνουν κάτι άλλο για να ξεφύγουν με τη μέθοδο της μαϊμούς.β) Χάνουν την μπάλα λόγω της υπερπροσφοράς αντρών.γ) Είναι πολύ λιγότερες αναλογικά με τους άντρες, οπότε υπάρχει ανισορροπία προσφοράς- ζήτησης.
Εχεις σκεφτεί site γνωριμιών? Εκεί θα βρεις κοπέλες που ψάχνουν κι αυτές για σχέση. Στο βφ και ινσταγκραμ ίσως θα μπορούσες να βρεις κάτι αλλά είναι πιο δύσκολο πιστεύω γιατί εκεί δεν ξέρεις αν όντως η κοπέλα ψάχνεται και το να κάνεις add αγνωστες δεν είναι λύση.Στην Ελλάδα τα site γνωριμιών είναι λίγο ταμπού αλλά εκεί υπάρχουν κοπέλες που ψάχνουν αυτό που ψάχνεις εσύ. Μετά το πανεπιστήμιο που γνωρίζεις πολλά καινούργια άτομα είναι δύσκολο να κάνεις νέες γνωριμίες κι αυτός είναι ένας τρόπος. Φυσικά ίσως δεις κάθε καρυδιάς καρύδι αλλά σίγουρα υπάρχουν κοπέλες που θα ψάχνουν το ίδιο με σένα.Καλή τύχη!