H Toυρκία φτάνει στα άκρα τις προκλήσεις: Δεσμεύει το Καστελόριζο για άσκηση

H Toυρκία φτάνει στα άκρα τις προκλήσεις: Δεσμεύει το Καστελόριζο για άσκηση Facebook Twitter
10

Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία που μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί τουρκικών ιμίων και τη ΝΟΤΑΜ για την Κάσο, την οποία μάλιστα αποκαλεί «Τσομπάν», τώρα ανακοίνωσε ότι δεσμεύει για αύριο Σάββατο το Καστελόριζο για ναυτική άσκηση.

H Toυρκία φτάνει στα άκρα τις προκλήσεις: Δεσμεύει το Καστελόριζο για άσκηση Facebook Twitter

Οι επιτελείς της Άγκυρας επισημαίνουν δε, ότι όσα πλοία θέλουν να προσεγγίσουν το νησί θα πρέπει να ενημερώνουν τις τουρκικές αρχές.

Πρόκειται για την NAVTEX 785/16 που εκδόθηκε από τον τουρκικό στρατό και ενημερώνει ότι στις 15:40 το μεσημέρι αύριο Σάββατο δεσμεύεται η περιοχή για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η άσκηση είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί ξημερώματα (03:00 – 05:00) και η δέσμευση ανακοινώνεται την ώρα που βουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας πρόκειται να επισκεφθούν το νησί.


10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Η χωρα εχει αναγκη απο ικανους και αξιους πολιτικους που πανω απο ολα βαζουν το εθνικο συμφερον και οχι το κομματικο ή το προσωπικο. Τοτε μονο θα μπορεσει να αντιμετωπισει τις καταφωρες προκλησεις των τουρκων, οι οποιοι βλεποντας την ανεπαρκεια και την αδυναμια της πολιτικης μας ηγεσιας εχουν υπερβει τα εσκαμμενα. Ας ελπισουμε οτι απλα προκαλουν και ολα αυτα δε θα οδηγησουν σε καποιο θερμό επεισοδιο που θα βαλουν τη χωρα σε νεες περιπετειες.
Πιστεύω περισσότερο για τουρκική εσωτερική κατανάλωση είναι αυτά και για τυχόν πιέσεις προς την ΕΕ. Όχι πως μας τρέμουν κιόλας αλλά δεν τους συμφέρει τους Τούρκους - στρατιωτικά τουλάχιστον - να ανοίγαν σοβαρό μέτωπο με την Ελλάδα (η οποία παρ όλης της κατάστασης μας παραμένει θεωρητικά μία υπολογίσιμη δύναμη ακόμα και γι αυτούς), ειδικά αυτήν την στιγμή που στα ανατολικά της χώρας γίνεται ο χαμός με τους Κουρδούς, την ΙΣΙΣ και τους πρόσφυγες.
Ελπιζω και ευχομαι να εχεις δικιο και να ισχυει η λαϊκη παροιμια "σκυλι που γαβγιζει, δε δαγκωνει". Απο την αλλη ομως ο Ερντογαν ειναι μια προβληματικη προσωπικοτητα, με τεραστιο συγκεντρωτισμο εξουσιας και με μια αντιπολιτευση που τον σιγονταρει, οποτε σε καμια περιπτωση δε μπορουμε να ειμαστε επαναπαυμενοι. Οι Τουρκοι αλλωστε εχουν αποδειξει και στο παρελθον οτι δεν το χουν σε τιποτα να αθετησουν συμφωνιες και να παραβιασουν συνθηκες. Αρα καλο θα ηταν να ειμαστε "ετοιμοπολεμοι".
Σύντροφοι θα πέρναμε πίσω την Πόλη αλλά τελικά κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό και δώσαμε το Καστελόριζον. Αύριο στην Πράβδα "Πως συμβιβάστηκαν οι Τούρκοι μόνο με το Καστελόριζο. Μία επιτυχία της Κυβερνήσεως."
Χάρη στους θεατρινισμούς τους Καμμένου, καταφέραμε να εγγράψει η Τουρκία και το Καστελόριζο ως "γκρίζα ζώνη". Οι λεονταρισμοί και εξυπνακισμοί συμφέρουν τον δυνατό και τον τραμπούκο. Η Ελλάδα πορεύεται με το δίκαιο και τις πλάτες της Ευρώπης. Μόνο αυτά αποτρέπουν την Τουρκία από το να της την πέσει. Η όξυνση συμφέρει την Τουρκία, και όχι την Ελλάδα. Ίσως όμως ο Καμμένος να πιστεύει ότι συμφέρει τη θεσούλα του στην επόμενη βουλή.
Η Τουρκία δε φτάνει στα άκρα - βγάζει προς τα έξω τον πραγματικό εαυτό της...Ειδικά τώρα που βρήκε το πλέον ανίκανο πολιτικό προσωπικό απέναντι της, σίγουρα τη θεωρεί χρυσή ευκαιρία για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της