Σοκ στη Χίο από την κακοποίηση παιδιού στον καταυλισμό της Σούδας

Σοκ στη Χίο από την κακοποίηση παιδιού στον καταυλισμό της Σούδας Facebook Twitter
φωτο: astraparis.gr
3

Εικόνες – σοκ από την κακοποίηση ενός μικρού παιδιού, ηλικίας τριών ετών, στον καταυλισμό της Σούδας, στη Χίο, από τον φερόμενο ως πατέρα του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε ένα πλήθος λογαριασμών χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το astraparis.gr, το βίντεο (το οποίο επιλέξαμε να μην μεταδώσουμε) δείχνει το παιδί να κακοποιείται μέσα σε μία ντουζιέρα στον καταυλισμό της Σούδας από έναν άντρα, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν διακρίνονται.

Το μικρό παιδάκι δέχεται διαρκώς χτυπήματα, πέφτει και ξανασηκώνεται έως τη στιγμή που κάποιο τρίτο πρόσωπο επεμβαίνει και λέει στον άντρα να σταματήσει.

Το φρικτό περιστατικό φέρεται να μεταφέρθηκε από άλλους πρόσφυγες σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που εργάζονται στον καταυλισμό το πρωί της Τρίτης, 13 Δεκεμβρίου 2016 και στη συνέχεια να καταγγέλθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καραμανή στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει με τη σειρά του το politischios, η αστυνομία έχει εξακριβώσει την αυθεντικότητα του βίντεο και έχει ήδη συλλάβει το φερόμενο ως πατέρα του παιδιού, ο οποίος κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Χίου.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης, ένας 32χρονος Σύρος που ισχυρίζεται ότι είναι πατέρας του παιδιού, είναι πιθανό να το έχει απαγάγει από τη μητέρα του που βρίσκεται στην Τουρκία και να τράβηξε το βίντεο με σκοπό να την εκβιάσει.

Όλες οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί και από στελέχη της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου, η οποία – επιπλέον – έχει ζητήσει μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πληροφορίες από την Τουρκία, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του δράστη ότι είναι ο πατέρας του παιδιού.

Μάλιστα, ένα σενάριο θέλει τις έρευνες να στρέφονται γύρω από το παρελθόν του 32χρονου και τη σχέση του με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 32χρονος Σύριος ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία

Στην υπόθεση, όπως είναι φυσικό, έχουν εμπλακεί η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το παιδί με εντολή από την εισαγγελία Χίου έχει παραδοθεί για επίβλεψη στη μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση».

Με πληροφορίες από astraparis.gr και politischios.gr

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 36χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
To συγκεκριμενο βιντεο πλεον χρησιμοποιειται απο την προπαγανδα ΟΗΕ και αντικυβερνητικων ΜΜΕ ως κακοποιηση παιδιου στο Χαλεπι απο τον στρατο. Προπαγανδα στις πλατες του κοσμακη...