Οι Αμερικανοί εξέλεξαν τον Τραμπ και τώρα τον απορρίπτουν - Σπάει τα ρεκόρ αντιδημοτικότητας

Οι Αμερικανοί εξέλεξαν τον Τραμπ και τώρα τον απορρίπτουν - Σπάει τα ρεκόρ αντιδημοτικότητας Facebook Twitter
1

Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ βελτιώθηκε μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο την 8η Νοεμβρίου, όμως παραμένει ο λιγότερο δημοφιλής εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας εδώ και δεκαετίες.

 

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics, περίπου το 50% των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τον Ρεπουμπλικάνο έναντι του 45% που δηλώνει ότι είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του. Ανήμερα των εκλογών, το 58% των ψηφοφόρων υποστήριζε ότι έχει αρνητικά συναισθήματα προς τον μεγιστάνα.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ υστερεί σε σχέση με τους δύο προκατόχους του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS που δημοσιεύτηκε σήμερα: περισσότεροι από ένας στους τρεις Αμερικανούς διατυπώνουν φόβους ότι θα είναι ένας κακός πρόεδρος, έναντι ενός ποσοστού 7% για τον Μπάρακ Ομπάμα τον Δεκέμβριο του 2008 και ενός 14% για τον Τζορτζ Ου. Μπους τον Δεκέμβριο του 2000.

 

Το Ινστιτούτο Gallup, τα δεδομένα του οποίου χρονολογούνται από την εκλογή του Μπιλ Κλίντον το 1992, επισημαίνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ σπάει το ρεκόρ αντιδημοτικότητας, και μάλιστα με ευρεία διαφορά, του τρόπου με τον οποίο υλοποιεί την μετάβαση στον προεδρικό θώκο: το 48% των συμμετεχόντων επικρίνει τις ενέργειές του και το 48% τις επιδοκιμάζει.

 

Συγκριτικά, τα τρία τέταρτα των Αμερικανών επιδοκίμαζαν την μετάβαση της εξουσίας υπό τον Μπαράκ Ομπάμα και τα δύο τρίτα όπως την υλοποίησε ο Μπιλ Κλίντον.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ιράν: Τι αλλάζει στην πολιτική της Τεχεράνης για τα πυρηνικά ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ποιος είναι ο νέος Ιρανός ΥΠΕΞ - Πώς επηρεάζονται οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά της Τεχεράνης - «Τεχνική βλάβη στο ελικόπτερο» λένε τα ΜΜΕ του Ιράν
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Διεθνή / Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Τι είναι, ποια η δικαιοδοσία του - Ο Πούτιν ανάμεσα στα εκκρεμή εντάλματα σύλληψης

Αν και το αίτημα για τα εντάλματα σύλληψης των Μπενιαμίν Νετανιάχου και Γιοάβ Γκάλαντ πρέπει να εγκριθεί από τους δικαστές του ΔΠΔ, η ανακοίνωση του Καρίμ Καν αποτελεί πλήγμα για την κυβέρνηση του Ισραήλ και πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τη διεθνή κριτική για την πολεμική στρατηγική του στη Γάζα.
NEWSROOM
Τι σημαίνει το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου

Διεθνή / Τι σημαίνει για Νετανιάχου και Χαμάς το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκάλαντ περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, πρόκληση πείνας ως μέθοδος πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης των προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας, σκόπιμης στόχευσης αμάχων σε σύγκρουση»
NEWSROOM
Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Eθνικό πένθος σε Ιράν και Πακιστάν για τον θάνατο Ραϊσί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του προέδρου - Η εθνική σημαία του Πακιστάν κυματίζει μεσίστια στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Επομενο ηταν. Ας μην ξεχναμε οτι η Κλιντον εχει παρει περιπου 2.900.000 ψηφους περισσοτερες. Συν οτι οτι υπηρξαν και Ρεπουμπλικανοι που δεν τον ηθελαν, λογικο ειναι να βγουν αυτα τα στατιστικα....