Σε διαθεσιμότητα ταξίαρχος για τα επεισόδια στο χθεσινό τελικό

Σε διαθεσιμότητα ταξίαρχος για τα επεισόδια στο χθεσινό τελικό Facebook Twitter
6

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του πολίτη μετά τα όσα έγιναν στο χθεσινό τελικό του κυπέλλου μπάσκετ, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Ελληνικό. Ο ταξίαρχος που ήταν επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε σε βάρος 24 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στον τελικό φωτοβολίδα χτύπησε παίκτη, ενώ έλαβαν χώρα και επεισόδια που ξεκίνησαν από την εξέδρα των επισήμων. Για να γίνει δυνατή η συνέχιση του αγώνα, διατάχθηκε η εκκένωση του γηπέδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια για τα επεισόδια στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Καλαθοσφαίριση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος 24 Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σχετικά με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συγκάλεσε σύσκεψη σήμερα το πρωί (11/02/2013), με αντικείμενο τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος στην Καλαθοσφαίριση, ο οποίος διεξήχθη χθες το βράδυ (10/02/2013), στο Κλειστό Γήπεδο του Ελληνικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής στην πράξη της εκπεφρασμένης βούλησης της Πολιτείας για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές σαν αυτές που είδε το πανελλήνιο, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης. Σκηνές με τις οποίες, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, όχι μόνο αμαυρώνεται το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τραυματίζεται η διεθνής εικόνα της χώρας μας.

Κατόπιν της σύσκεψης:

1. Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος 24 Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη λήψη των μέτρων τάξης.

2. Με απόφαση επίσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης Ταξίαρχος».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
εριξα πολυ γελιο σε ενα βιντεο απο τα επεισοδια οπου ενας κοκκινος χουλιγκανος- μεσα στο παρκε- φερμαρεται με δυο αντιστοιχους πρασινους. σε καποια φαση ασυναισθητα κανει κινηση να βγαλει κατι απο το παντελονι/φορμα του (μαχαιρι? πιστολι?) κινηση που την κανει ασυναισθητα αλλα μηχανικα!το οτι τα ματ ειναι ενα μετρο διπλα ειναι περιττο να ειπωθει. οπως και στις συγκεντρωσεις των ναζι οπου περηφανα στεκονται κρατωντας ασπιδες και ακονισμενα παλουκια! εννοειτε πως οποιοσδηποτε αλλος οχι απλα θα ειχε συλληφθει αλλα θα ειχε γινει κα ιμπλε μαρεν διοτι "αντισταθηκε κατα τη συλληψη"
να υπενθυμισω οτι ολοι οι κοκκινοι καφροι βρεθηκαν εκει μεσα διοτι ως γνωστον ειναι σε κοντα οι αγγελοπουλοι με οτυς οργανωμενους! φροντισαν να μην παρουν εισητηρια!υγ δυστυχως,δεν μπορω να γραψω πολλα για το θεμα. επετρεψε μου ομως να σου πω οτι κινουμαι στο χωρο των οργανωμενων οπαδων-οχι των καφρων- 25 χρονια...
προς Βικεντιο και Περικλη. @@ΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ.οποιος εχει παει γηπεδο ξερει οτι οι ελεγχοι ειναι της πλακας. ολοι το ξερουν απο ανωτερους αξιωματικους και σεκιουριταδες, μεχρι ομαδες και οπαδους. θεωρειται (δεν εχω απτα στοιχεια γι'αυτο το τοποθετω ως "θεωρια") κοινη γνωση οτι υπαρχουν ομαδες που αναλαμβανουν ακομη και την παροχη νομικης καλυψης και συμβουλης στους "οπαδους" (ναι, ακομη και μετα απο τετοια περιστατικα και κροκοδειλια δακρυα! διαχωριζω τους Αγγελοπουλους γιατι βρισκονται σε κοντρα με τους οργανωμενους γι'αυτους ακριβως τους λογους, επειδη δεν τους κανακευουν).αν υπηρχε πραγματικη βουληση, θα μπορουσαν να τους συλλαμβανουν επ'αυτοφορω. ολα τα γηπεδα που χρησιμοποιηθηκαν στους ΟΑ του 2004, εχουν συστημα ασφαλειας εξοπλισμενο με καμερες. δεν χρησιμοποιουνται πουθενα και η αστυνομια εχει πριν την διεξαγωγη του αγωνα λιστα ονοματων με τους κατοχους εισιτηριων. στην O2 Arena του Βερολινου αναψαμε τσιγαρο στις κερκιδες και ηρθαν οι αστυνομικοι και μας πηραν (παντα ευγενικα και με πολυ ωραιο τροπο), να μας πανε στους χωρους καπνισματος. οι ΕΔΕ και οι διαθεσιμοτητες ειναι για τα ματια του κοσμου.τελος, και να ξεριζωσουν το "καρκινωμα του χουλιγκανισμου", ε και? μην ειστε αφελεις, απλα θα το βγαλουν απο τα γηπεδα γιατι θα εχουν αποφασισει οτι θα παψουν να χρησιμοποιουνται γι'αυτον τον σκοπο. τα γηπεδα και ο αθλητισμος θα χρησιμοποιηθουν ως προιον, που σε ενα βαθος χρονου θα απευθυνεται σε μια ελιτ του καταναλωτικου κοινου (οπως στην Γερμανια και στην Αγγλια ή οπως σε αθληματα σαν το τεννις, το γκολφ και η F1). η βια, ακομη και με την μορφη του χουλιγκανισμου αυτη καθεαυτη, θα συνεχισει να υπαρχει στους δρομους (παλι οπως εγινε στην Αγγλια, που απλως τα γηπεδα εγιναν "εκκλησιες" και στους δρομους σφαζεται κοσμος. ακομη και στην μητροπολη του Λονδινου, υπαρχουν περιοχες που απλως δεν πας). επειδη ομως το κοινωνικο μας μοτιβο αρχιζει να προσεγγιζει περισσοτερο παραδειγματα Αργεντινης, Βραζιλιας, Μεξικο και απεχει ετη φωτος απο αυτα των σκανδιναβικων χωρων ή της Αυστραλιας για παραδειγμα, το πιο πιθανο ειναι τα γηπεδα να συνεχισουν να ειναι οι χαβουζες (και γιατι οχι οι μικρογραφιες) της κοινωνιας μας.ενας πρωην γηπεδικος.
ειναι φανερο οτι δεν εχεις ιδεα. οι Αγγελοπουλοι ΕΙΝΑΙ σε κοντρα με τους οργανωμενους. Αμα δεν ξερεις κατι, μην πετας την μ@@@κια σου απλα για να κανεις εντυπωση.p.s. απο ολα αυτα που ειπα, αυτο βρηκες να σχολιασεις? ή μηπως το θεμα του αρθρου ειναι η σχεση Αγγελοπουλων - οργανωμενων?