Η Μόσχα θέλει τον Χένρι Κίσινγκερ μεσολαβητή για τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ

Η Μόσχα θέλει τον Χένρι Κίσινγκερ μεσολαβητή για τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
2

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ έχει «βαθιά τεχνογνωσία στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ», εννοώντας ότι ο 93χρονος πρώην υπουργός θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

«Ο Κίσινγκερ παραμένει ένας από τους πιο σοφούς πολιτικούς και εμπειρογνώμονες, και έχει μεταξύ άλλων, μεγάλη εμπειρία στις ρωσικές υποθέσεις και στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ,», δήλωσε ο Πεσκόφ την Τρίτη. Πρόσθεσε ότι «αν ο ίδιος (σ.σ. ο Κίσινγκερ) θέλει να διαθέσει την πλούσια εμπειρία που συσσώρευσε στη διάρκεια δεκαετιών, τότε η Μόσχα θα καλωσορίσει αυτή την κίνηση σίγουρα».

Η Bild έγραψε  τη Δευτέρα ότι  σύμφωνα με τις δυτικοευρωπαικές υπηρεσίες πληροφοριών ο Τραμπ θέλει να καταργήσει τις κυρώσεις στη Ρωσία, μετά από σύσταση του Κίσινγκερ, προσθέτοντας ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί μια προσέγγιση με το Κρεμλίνο.

Η δημοσίευση προσθέτει ότι ο Κίσινγκερ, έχει «σαφείς ιδέες» για το μέλλον των σχέσεων των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Χενρυ Κισσινγκερ,ετων 93.Η Μοσχα του Πουτιν τον θελει "διαμεσολαβητη"με την Ουασινγκτον του Τραμπ.Η οποια δεν φανταζομαι να εχει την παραμικρη αντιρρηση....Στα 93 του ο Κισσινγκερ θα (ξανα)αναλαβει εναν μειζονα,απο γεωπολιτικης αποψεως,ρολο.Στα 93,η μαλλον στα 94 του....Βεβαια,συμφωνα με μια παλια βρεταννικη ρηση, η οποια μαλιστα....μελοποιηθηκε(!) απο τους "Band of Skulls",:"The Devil takes care of his own".