Τα 15 "αν" μου...*

Τα 15 "αν" μου...* Facebook Twitter
3

ΑΝ μπορούσα ν' αλλάξω κάτι στη χώρα μου, αυτό θα ήταν η παιδεία. Θα μάθαινα στα μικρά παιδιά τι σημαίνει 'αξιοκρατία'. Δεν θα υπήρχε σάπιο σύστημα, ο καθένας θα έπαιρνε αυτό που του αξίζει. Οι φίλοι μου δεν θα αναγκάζονταν να μεταναστεύσουν.


ΑΝ είχα μια δύναμη υπερ-ήρωα, θα εξαφάνιζα τη θλίψη από τα πρόσωπα των ανθρώπων. Θα την αντικαθιστούσα με ελπίδα και φως.


ΑΝ μπορούσα να επηρεάσω την καρδιά τους, θα τους άφηνα όλους αιώνια ερωτευμένους. Μεταξύ τους, με τον ίδιο τον έρωτα, με τη ζωή. Θα έσβηνα τα 'πρέπει' και τα 'μη'.


ΑΝ είχα τη δυνατότητα να μπω στο μυαλό τους, θα προσπαθούσα να κατανοήσω την πηγή της ρατσιστικής σκέψης. Θα διόρθωνα κάθε κοινωνική ανισότητα, θα διέγραφα ταμπού και προκαταλήψεις.


ΑΝ είχα 1 ευχή, θα ζήταγα οι άνθρωποι να "θυμηθούν" ποιοι είναι. Χωρίς πέπλα. Διάφανοι.


ΑΝ με ρώταγαν τι είναι η 'φιλία', θα έδειχνα πανευτυχής συγκεκριμένα πρόσωπα.


ΑΝ με ρώταγαν για την 'αγάπη', θα κοίταζα τα μάτια της μητέρας μου.

ΑΝ είχα μια ευκαιρία να γυρίσω πίσω για να διορθώσω τα λάθη μου, πιθανότατα θα έκανα ακριβώς τα ίδια.


ΑΝ μου ζητούσαν τον ορισμό της 'ζωής', θα έλεγα πως δεν ορίζεται το πιο μαγικό δώρο. Αρκεί να πετάξεις τα πολλά περιττά περιτυλίγματα και να βρεις τον μοναδικό τρόπο που λειτουργεί το παιχνίδι στα χέρια σου.


ΑΝ μου έδειχναν κάθε πλευρά του 'πόθου', θα ήθελα να τον γνωρίζω μόνο μέσα από σένα.


ΑΝ είχα άπειρα έμπρακτα ευχαριστώ, θα πήγαιναν στον άνθρωπο που σοφά μου φωτίζει το "δρόμο".


AN είχα την ευκαιρία ν' αλλάξω το τοπίο γύρω μας, θα έβαζα στο μαύρο χρώμα, στο θόρυβο μουσική, στην αποξένωση συντροφιά, στην ένταση γαλήνη, στο χάος ισορροπία, στο θυμό συγγνώμη.


ΑΝ μπορούσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις, θα έπαιρνα ένα σακίδιο, ένα χάρτη και τους αγαπημένους μου και θα έκανα το γύρο του κόσμου ολόκληρου, μαζεύοντας γεύσεις και μυρωδιές από κάθε γωνιά του.


ΑΝ είχα μια ευκαιρία να γυρίσω πίσω για να διορθώσω τα λάθη μου, πιθανότατα θα έκανα ακριβώς τα ίδια.


ΑΝ όμως είχα λίγες ακόμα στιγμές μαζί σου, δεν θα σε άφηνα να φύγεις χωρίς να καταλάβεις πόση διαφορά έκανες με τον πέρασμα σου σε αυτόν τον κόσμο. Πόσο άγγιξες τις ψυχές μας, πόσο άγγιξες εμένα.


ΑΝ αντέστρεφα το 'αν' και γινόταν σύνδεσμος βουλητικός...

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια